Massiivinen pyrstöllinen kappale auringon lähellä

Syyskuun 13. päivänä 2015 SOHO-observatorio — yhteinen Euroopan avaruusjärjestö ESA:n ja NASA:n projekti — löysi kolmannen thuannen ”aurinkokatselukomeettansa”, lyöden näin lukkoon SOHOn maineen kaikkein onnistuneimpana komeettojen löytäjänä koskaan.

Ennen vuoden 1995 observatorion käynnistämistä, vain muutaman kymmentä komeettaa oltiin koskaan löydetty avaruudesta, samalla kun noin 900 on löydetty maanpinnalta.

Mutta SOHO ei löydä ainoastaan komeettoja, se kuvaa myös aurinkokunnan läpikiitäviä kapaleita, sekä kappaleita auringon vierellä.

Viimeisimmät SOHO:n kuvat syyskuun 18. päivältä 2015 näyttävät massiivisen tuntemattoman esineen auringon vierellä, jolla on pyrstö.

Tämän kappaleen puskeva voima täytyy olla valtava. Sen sijaan että se uppaisi aurinkoon kuin komeetta, se vastustaa auringon vetovoimaa.

On tietysti mahdollista että ilmiön aiheuttavat varatut hiukkaset auringosta, joita aurinkotuulet tuovat mukanaan, jotka osuvat linssin filtteriin ja se aiheuttaa ilmiön linssiin. Mutta lähemmin tarkasteltuna kappale näyttää kiinteältä ja pyöreältä, jotain jota virheet eivät voisi selittää.

Minkälainen esine selviää lähikontaktista auringon kanssa? UFO, avaruuskivi vaiko jotain muuta?

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.