Melkein puolet slovenialaisista uskoo UFOihin

Euroopan sydämessä sijaitseva Slovenia on pieni mutta mahtava maa, joka tunnetaan monipuolisista maisemistaan ja rikkaasta kulttuuristaan. Maassa yhdistyvät luonnonkauneus ja historiallinen viehätysvoima aina upeista Julian Alpeista ja viehättävästä Bled-järvestä pääkaupungin Ljubljanan vilkkaisiin katuihin. Edistyksellisenä yhteiskuntana, jossa elintaso on korkea, Slovenia tunnetaan myös innovatiivisesta hengestään ja tulevaisuuteen suuntautuneesta väestöstään. Juuri tässä älyllisesti vilkkaassa ympäristössä on syntynyt kiehtova yleinen mielipide: huomattava osa Slovenian väestöstä uskoo tunnistamattomien ilmailmiöiden olemassaoloon.

Lähes puolet Slovenian väestöstä uskoo UFOjen olemassaoloon. Tämä tosiasia tuli esiin, kun NASA puhui hiljattain ensimmäistä kertaa avoimesti UFO-ilmiöstä. Mielenkiintoista on, että he saivat viime vuonna noin 800 ilmoitusta UFO-havainnoista, joista vain noin 40:tä pidettiin epäilyttävänä.

 

Usko UFOihin ei rajoitu vain Yhdysvaltoihin, jossa jo huomattava määrä ihmisiä uskoo niiden olemassaoloon. Tuore verkkokysely osoitti, että lähes puolet slovenialaisista jakaa tämän uskomuksen. Tämä kiehtovuus kuvastaa legendaarisesta sarjasta ”Salaiset Kansiot” kuuluisaa sanontaa: ”Totuus on tuolla jossain”.

Salaiset Kansiot, yksi menestyneimmistä sarjoista, joka käsitteli tunnistamattomia lentäviä esineitä ja Maan ulkopuolisten olentojen olemassaoloa, toi esiin salaliittoteoriat ja uskomuksen, että hallitus salaa UFOjen olemassaolon. Vaikka sarja päättyi vuonna 2018, sen vaikutus näkyy edelleen jatkuvana kiinnostuksena UFOihin ja Maan ulkopuoliseen elämään. tammikuussa julkaistun Pentagonin raportin mukaan UFO-havainnot ovat olleet kasvussa vuodesta 2021 lähtien. Yhdysvaltain puolustusministeriö perusti viime vuonna osaston analysoimaan ja keräämään tietoja UFO-kohtaamisista. Lisäksi NASA aloitti viime vuonna laajan tutkimuksen tunnistamattomista lentävistä esineistä ja muista ilmiöistä, joita ei voida helposti selittää. Tutkimuksen ensimmäiset tulokset raportoitiin viime viikolla.

Pew Research Centerin vuonna 2021 tekemän tutkimuksen mukaan noin 65 prosenttia amerikkalaisista uskoo älykkäiden olentojen olemassaoloon muilla planeetoilla, ja 51 prosenttia pitää sotilashenkilöstön raportoimia tunnistamattomia lentäviä esineitä todisteena älykkäästä Maan ulkopuolisesta elämästä.

National Geographicin teettämän tutkimuksen mukaan 48 prosenttia slovenialaisista uskoo UFOjen olemassaoloon, kun taas 37 prosenttia ei usko. Tutkimuksen mukaan tämä usko on yleisempää miesten keskuudessa, sillä 55 prosenttia miehistä uskoo UFOihin, kun taas naisista 41 prosenttia. Vanhemmat vastaajat uskoivat UFOjen olemassaoloon enemmän kuin nuoremmat.

Mielenkiintoista on, että 5 prosenttia kyselyyn vastanneista slovenialaisista väittää nähneensä UFOn tai olleensa yhteydessä Maan ulkopuolisiin olentoihin. Tämä prosenttiosuus kasvaa hieman (8 %) 40-49-vuotiaiden keskuudessa.

Maan ulkopuolisten sivilisaatioiden todisteiden osalta 54 prosenttia vastaajista uskoo, että tällaisia todisteita on olemassa, 33 prosenttia on eri mieltä ja 13 prosenttia on epävarma.

Eräässä kysymyksessä kysyttiin, voisiko kontakti UFOihin olla vaaraksi tai hyödyksi ihmiskunnalle. Kolmannes (32 %) uskoo, että yhteydenotto UFOihin voisi tarjota etuja mutta myös vaaroja. 16 prosenttia uskoo, että kosketuksesta olisi enemmän hyötyä kuin vaaraa, ja 12 prosenttia uskoo päinvastaiseen. Mielenkiintoista on, että miehet ja vanhemmat osallistujat uskovat useammin, että ihmiskunta hyötyisi. Nuorempien vastaajien (18-29-vuotiaat) keskuudessa useampi uskoo, että tällainen kontakti aiheuttaisi enemmän vaaraa (19 %) kuin hyötyä (12 %).

Kyselyssä kysyttiin myös hallituksen UFO-politiikasta. Huikeat 65 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että hallituksen pitäisi kerätä ja julkistaa tietoa UFOista. 13 prosenttia on sitä mieltä, että hallituksen pitäisi kerätä tietoa UFOista, mutta olla paljastamatta sitä, ja tätä kantaa kannattavat enemmän nuoremmat ihmiset (18-39-vuotiaat). Vain 5 prosenttia on sitä mieltä, että hallituksen ei pitäisi kerätä tietoja UFOista.

Slovenian näkökulma UFOihin heijastelee maailmanlaajuista kiinnostusta tähän ilmiöön ja mahdolliseen Maan ulkopuoliseen elämään. Kun tunnistamattomien ilmailmiöiden lisätutkimukset etenevät, ”totuus”, joka ”on tuolla jossain”, saattaa pian olla käsissämme.

 

Artikkelin julkaissut Latest UFO Sightings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.