Mysteerilento N3808H: Pilotti mainitsi UFOn ennen katoamista

Jose Santos Paganin aito hätäradiolähetys kesäkuun 28. päivänä 1980.  Videon toisessa osassa (03:35-08:31) puertoricolainen UFO-tutkija Jorge Martin puhuu lennon N3808H katoamisesta. Hänen puheensa lopussa hän pohtii mitä miehistölle oikein on tapahtunut.

Kello 18:10 28.6.1980 Jose Maldonado Torres ja hänen ystävänsä Jose Pagan Santos lähtivät Los Americasin kansainväliseltä lentokentältä Santo Domingosta, Dominikaanisesta tasavallasta Ercoupen lennolla N3808H.

Santosin isä Jose Pagan Jimenez omisti Ercoupen. Jimenez oli puertoricolainen lentopoliisi. He olivat matkalla kotiin Puerto Ricoon.

Kello 20:03 Las Mesasissa useat koneet kuulivat hätäradiosta N3808H:n lähetyksen:

”Mayday, Mayday! Ercoup ocho cero, eight, zero, zero, Hotel. Me näemme omituisen kohteen kurssillamme, me olemme eksyneet, Mayday, Mayday!”

Iberia Airlinesin lento IB-976 matkalla Santo Domingosta Espanjaan vastasi hätäkutsuun ja sai vastauksen:

”Menemme Santo Domingosta San Juanin lentokentälle, mutta me löysimme omituisen kohteen kurssiltamme, mikä pakotti meidät muuttamaan kurssia noin kolmella eri kerralla, se on suoraan meidän edessämme nyt kello yhdessä, suuntima on 0 7 0 astetta… korkeutemme on 1600 070 astetta…. VORit menettivät taajuutensa…”

Iberian lento IB-976 välitti viestin San Juanin keskukselle, joka pyysi N3808H:a laittamaan  transponderit päälle.

N3808H vastasi, että Ercoupilla ei ole transponderia. Kello 20:06 Iberia IB-976 pyysi heidän lentokutsutunnustaan ja arvioidun sijaintinsa ja sai vastauksena:

”Juuri nyt meidän pitäisi olla 35 mailia Puerto Ricon rannikolta, mutta jokin omituinen juttu on edessämme, ja kurssimme katoaa jatkuvasti. Muutin kurssiamme toiseen (ei saa selvää) nykyinen lentosuuntamme on 300 me olemme jälleen samassa tilanteessa.”

Heistä ei kuulunut mitään tämän jälkeen. Kello 20:12 Atlantin laivaston ampuma-alue varmisti viimeisen tutkasijainnin N3808H:lle 35 mailin päähän Puerto Ricosta länteen.

Tämän jälkeen aloitettiin Santosin isän kanssa etsintä, joka keskittyi tähän viimeiseen tutka-asemaan.

Se lopetettiin kahden päivän kuluttua, kun mitään jälkiä ei ollut löytynyt.

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.