UFO kaappasi Putinin

Lasten animaatiostudio teki yhteistyötä ukrainalaisen koulun kanssa tehdäkseen piirretyn lapsille.

Animaatiostudio Kievissä on toteuttanut lasten piirrosten pohjalta animaation jossa Venäjän presidentti Putin joutuu avaruusolentojen kaappaamaksi.

Animaation nimeltään ’UFO Kremlin yllä’ oli alunperin tehty lahjaksi ukrainalaisille varusmiehille jotka ovat palveluksessa maan itäosassa, samaan aikaan kun monet ukrainalaiset vapaaehtoiset kirjoittavat kirjeitä ja valmistavat lahjapakkauksia sotilaille jotka taistelevat venäjämielisiä separatisteja vastaan.

Lasten animaatiostudio hetki sitten latasi piirretyn sosiaalisen median sivulle, joka sai heti kymmeniä tuhansia katselukertoja verkossa.

15-vuotias opiskelija Nikita Golomutko, joka on ollut studiolla jo kahden vuoden ajan, sanoo että neliosainen animaatiosarja kuvaa Venäjän haluavan ottaa vallan Ukrainasta. Hän kertoo: ”Tiedän että ukrainalaisilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa ja Venäjä on tehnyt selväksi suunnitelmansa valloittaa maa pitkän aikaa sitten, jo Neuvostoliiton romahtamisesta lähtien, palauttaakseen kaiken entiselleen. Se oli näkymätön ja piilotettu. Putin ja hänen virkaveljensä ovat tehneet tämän kaiken.”

Nikita sanoi toivoneensa että olisi olemassa jokin parempi tapa ratkaista konflikti kuin sota. Hän sanoo: ”En ymmärrä miksi niiden täytyy taistella koska toiset haluavat tätä sotaa. Se on absoluuttisen väärin ja olen vastaan kaikkea sotaa. Ja ihmiskunta on koko olemassaolonsa ajan sotinut, ja mielestäni se ei ole normaalia. Koska ongelmiin voi löytää ratkaisut muillakin tavoin.”

Samaan aikaan kun Venäjä jatkaa taistelujen tukemista itäisessä Ukrainassa, nämä koululapset jatkavat teorioiden kehittämistä konfliktin ratkaisulle.

 

Artikkelin julkaissut Educating Humanity.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.