Venäläisten kohtaamiset vedenalaisten muukalaisalusten kanssa

Usein näyttää siltä, että tunnistamattomia kohteita ei ole vain taivaalla, vaan myös valtamerten syvyyksissä. Vaikka se on perinteisiä ufohavaintoja harvinaisempi, USO-ilmiö eli tunnistamattomat vedenalaiset esineet on vuosien mittaan saanut yhä enemmän jalansijaa, ja se täyttää oman pienen oudon kapeikkonsa avaruusolento-ilmiön kokonaisuudessa. Tällaisia kohtaamisia näistä salaperäisistä esineistä merellä on tullut kaikkialta maailmasta, ja tässä tarkastelemme joitakin tapauksia Venäjältä, jossa on ollut joitakin hyvin outoja kertomuksia vedenalaisista lentävistä esineistä ja avaruusolennoista.

Eräs varhainen raportti on vuodelta 1936, jolloin venäläinen siviilikuljetushöyryalus Maria oli ylittämässä Tyyntä valtamerta Leningradista. Jossain vaiheessa matkaa ”outo laite” nousi vedestä pintaan, ja miehistö yritti turhaan saada yhteyttä poikkeavaan esineeseen. Uteliaana siitä, mikä se voisi mahdollisesti olla, kapteeni lähetti pienen veneen lähestymään esinettä tutkiakseen sitä, mutta esine siirtyi yhtäkkiä pois nopealla vauhdilla eikä sitä voitu seurata. Kummallista kyllä, pieni vene ja sen viisi miestä katosivat suunnilleen samaan aikaan tyhjästä tulleeseen sumuun, eikä heitä voitu paikallistaa. Maria jatkoi matkaansa, ja he pääsivät määränpäähänsä ilman muita välikohtauksia. Paluumatkalla, kun he kulkivat samaa reittiä, outous kuitenkin jatkui.

Kun he tulivat suunnilleen samaan paikkaan kuin heidän alkuperäinen kohtaamisensa, he näkivät edessään ”läpinäkyvästä materiaalista tehdyn veneen”, jonka sisällä he näkivät kolme kadonnutta merimiestä, jotka olivat lähteneet pienellä veneellään tutkimaan salaperäistä esinettä. Pelastuttuaan toinen heistä huusi ja heittäytyi veteen hukkumaan, kun taas kaksi muuta alkoivat kertoa outoa tarinaa. He selittivät, että heidät oli viety salaperäisen esineen kyytiin ja että heidän ympärillään oli ”outoja, tummiin kiiltäviin pukuihin pukeutuneita, sormiverkoilla varustettuja, outoja olentoja”, joilla oli sammakon näköiset kasvot ja jotka näyttivät kommunikoivan keskenään telepaattisesti ja kädenliikkeillä. Nämä olennot pyysivät telepaattisesti merimiehiä jäämään heidän luokseen, ja ne kaksi, jotka suostuivat, vietiin pois, eikä heitä enää koskaan nähty, kun taas muut ilmeisesti lukittiin huoneeseen kahdeksi päiväksi. Sitten he olivat yhtäkkiä löytäneet itsensä ajelehtimasta tuossa oudossa läpinäkyvässä aluksessa, jonka läpinäkyvissä taskuissa oli varastossa outoja ruokaa muistuttavia tabletteja, joista yksi tabletti ilmeisesti riitti elättämään ihmisen yhden päivän ajan. Melko kummallista kyllä, heti kun Maria poistui paikalta, salaperäinen kirkas vene upposi itsestään aaltojen alle ja katosi. Mitä täällä oikein tapahtui? Minne kaksi muuta merimiestä katosivat? Kuka tietää?

Toinen aiempi tarina on peräisin 1950-luvun alkupuolelta, jolloin lentävien lautasten villitys oli täydessä vauhdissa. Raportti on peräisin Mustaltamereltä, jonka pinta-ala on 168 500 neliökilometriä ja suurin syvyys 7 257 jalkaa ja joka rajoittuu Bulgariaan, Georgiaan, Romaniaan, Venäjään, Turkkiin ja Ukrainaan. Sevastopolin laivastotukikohdassa palveleva nimeltä mainitsematon neuvostoliittolainen merivoimien upseeri oli tapauksen tapahtuma-aikaan Mustallamerellä manöövereitä tekevällä aluksella, kun hän väitti nähneensä metallisen, pallomaisen esineen poistuvan vedestä, leijuvan taistelualuksen yläpuolella ja laskeutuvan takaisin sen taakse, minkä jälkeen se oletettavasti palasi veteen. Useat miehistön jäsenet näkivät myös oudon esineen, jonka kuvattiin pitävän ääntä ja jossa ei ollut havaittavia portteja, ikkunoita tai käyttövoimaa. Esineestä otettiin tiettävästi jopa valokuva, mutta Neuvostoliiton armeija on tiettävästi pitänyt tapauksen yksityiskohdat tiukasti salassa, eikä valokuvan olinpaikasta ole tietoa.

Vuonna 1965 tapahtui toinen epätavallinen kohtaaminen, tällä kertaa Punaisella merellä, joka sijaitsee Afrikan ja Aasian välissä. Tuolloin höyrylaiva Radugan miehistö oli kulkemassa näillä vesillä, kun he väitetysti näkivät halkaisijaltaan noin 60 metrin kokoisen ”tulisen pallon” kiitävän vedestä ja vetävän mukanaan vesipatsaan noin kahden mailin päässä heidän sijainnistaan. Salaperäinen esine leijui siellä jonkin aikaa noin 150 jalan korkeudessa valaisten allaan olevaa merta, minkä jälkeen se putosi aaltojen alle jyrisevällä rysähdyksellä. Miehistö raportoi tapauksesta, mutta heille kerrottiin, että he eivät saaneet puhua siitä kenellekään, ja vasta vuosia myöhemmin ufologi ja Venäjän ufologian tutkimuskeskuksen johtaja Paul Stonehill paljasti tapauksen. Hän on väittänyt, että kylmän sodan aikana neuvostoliittolaisista sukellusveneistä oli myös useita raportteja, kuten eräs ydinsukellusvene, jota muka jahtasi kuusi tuntematonta vedenalaista esinettä, jotka liikkuivat suurella nopeudella ja joiden sitten nähtiin nousevan ilmaan ja poistuvan paikalta. Stonehill on kirjoittanut joistakin näistä kylmän sodan aikaisista kohtaamisista:

Krapiva osallistui Neuvostoliiton ydinsukellusveneiden veteraaniupseerien luennoille. He olivat palvelleet Neuvostoliiton pohjoisessa, salaisissa laivastolaitoksissa ja tukikohdissa. Luennot poikkesivat toisinaan suunnitelluista esityksistä, ja niissä kerrottiin monia kiehtovia tarinoita. Esimerkkinä mainittakoon episodit, joissa neuvostoliittolaiset kaikuluotaajat (sotilaalliset hydroakustikkoteknikot) ”kuulivat” suurissa syvyyksissä outoja ”kohteita”. Heidän sukellusveneensä olivat todellisuudessa muiden ”sukellusveneiden” jahtaamia. Takaa-ajajat muuttivat nopeuttaan mielensä mukaan – nopeutta, joka oli paljon nopeampi kuin minkään muun vastaavanlaisen aluksen nopeus maailmassa tuohon aikaan. Komentajakapteeni Oleg Sokolov kertoi luottamuksellisesti opiskelijoille, että ollessaan työvuorossa sukellusveneensä navigoinnin aikana hän oli havainnut periskoopin kautta jonkin oudon esineen nousun veden läpi. Hän ei pystynyt tunnistamaan sitä, koska hän katsoi sitä periskoopin optisen järjestelmän läpi. Tämä vedenalainen ”nousu” tapahtui 1960-luvun alussa.

Neuvostoliiton sukellusveneiden tilit menevät vielä pidemmälle. Brittiläinen ufotutkija Philip Mantle on maininnut useita tällaisia neuvostoliittolaisiin sukellusveneisiin liittyviä tapauksia kirjassaan Russia’s USO Secrets, joka perustuu salaiseksi luokitelluista asiakirjoista ja venäläisten sotaveteraanien lausunnoista saatuihin tietoihin. Yksi tällainen kertomus on peräisin entiseltä ydinsukellusveneen komentajalta Juri Beketovilta, joka kertoo, että hänen sukellusveneensä oli tekemässä manöövereitä jossakin Bermudan kolmion lähellä, kun he kohtasivat oudon kohtaamisen, josta hän sanoo:

Havaitsimme toistuvasti, että laitteet havaitsivat aineellisten esineiden liikkeitä käsittämättömällä nopeudella, noin 230 solmun (400 km tunnissa). Tuohon nopeuteen on vaikea päästä maan pinnalla – vain ilmassa se on mahdollista. Olennot, jotka ovat luoneet nämä aineelliset esineet, ylittävät meidät huomattavasti kehityksessä.

Kirjassa mainitaan erityisen järkyttävä raportti, jonka väitetään tapahtuneen vuonna 1951, kun neuvostoliittolainen sukellusvene törmäsi 200-250 metriä pitkään massiiviseen vedenalaiseen esineeseen, jonka väitettiin nousevan syvyyksistä ja suuntaavan kohti rantaa. Kertomuksen mukaan kapteeni itse asiassa määräsi pudottamaan syvyyspommeja esineeseen, millä ei näyttänyt olevan vaikutusta, mutta joka kuitenkin sai sen lopettamaan nousunsa, muuttamaan kurssiaan ja suuntaamaan syvempään veteen suurella nopeudella. Mitä tässä oli tekeillä? Itse asiassa, mitä on tekeillä kaikissa näissä tapauksissa? Näyttäisi siltä, että nämä alukset, olivatpa ne mitä tahansa, ovat yhtä aktiivisia pinnan alla kuin pinnan yläpuolellakin, ja se saa meidät miettimään, mitä oikein on tekeillä. Ovatko nämä jonkinlainen väärintunnistus, huippusalainen uudenlainen vedenalainen alus vai mikä? Kuka tietää?

Vuodelta 1977 on raportti kalastustroolari VASILY KISELEVin miehistöltä, joka oli joulukuussa saman vuoden joulukuussa tekemässä manöövereitä Novy Georgyn saaren edustalla, kun he kohtasivat massiivisen donitsinmuotoisen, halkaisijaltaan arviolta 300-500 metrin suuruisen esineen, joka nousi pystysuoraan veden alta leijumaan sinne. Raportoitiin, että heti esineen ilmestyttyä troolarin tutka-asema ja useat muut aluksen sähköjärjestelmät eivät toimineet. Valtavan aluksen väitetään leijuneen siellä kokonaiset kolme tuntia ennen kuin se laskeutui takaisin mereen, minkä jälkeen kaikki aluksen järjestelmät toimivat jälleen. On epäselvää, otettiinko tapahtuman aikana valokuvia.

Eräs hyvin omituinen kertomus on peräisin kesältä 1982, jolloin kenraalimajuri V. Demjanko, puolustusministeriön pioneerijoukkojen sotilaallisen sukellusyksikön komentaja, oli kouluttamassa tiedustelusukeltajia Baikaljärvellä, Trans-Baikalin ja Länsi-Siperian sotilasalueella. Harjoitukset olivat sujuneet normaalisti ja sujuvasti, kunnes sukeltajat yhtäkkiä huomasivat, että alla olevasta sameasta, jäisestä vedestä nousi esiin kolme tiukkaan hopeiseen pukuun pukeutunutta ja massiivisen 3 metriä pitkää humanoidista hahmoa. Näillä hahmoilla ei kuvailtiin olevan mitään havaittavia sukellusvarusteita, ja se oli niin outoa, että komentava upseeri lähetti seitsemän sukeltajan erikoisryhmän yrittämään vangita yhden näistä salaperäisistä tunkeilijoista. Ryhmä lähestyi olentoja verkon kanssa, mutta kun he yrittivät käyttää verkkoa, jokin näkymätön voima heitti heidät yhtäkkiä 50 metrin syvyydestä täysin ulos vedestä. Se tapahtui niin äkillisesti ja nopeasti, että sukeltajat kärsivät dekompressiostaudista, joka tiettävästi tappoi kolme heistä. Neuvostoliiton puolustusministeriö väitetysti myönsi, että eri puolilla maata oli lukuisia syvän veden järviä, joissa oli nähty samanlaisia vedenalaisia olentoja, usein yhdessä jättiläismäisten kiekkojen ja pallojen laskeutumisen ja pintaan nousemisen, syvyyksistä lähtevän voimakkaan luminesenssin ja muiden selittämättömien ilmiöiden kanssa. Mielenkiintoista on, että Baikal-järvi on jo pitkään ollut ufokohtaamisten kuuma paikka. Yksi tällainen raportti on peräisin Oleg Tšitšulinilta, joka oli Baikal-järvellä veneessä kouluttamassa opiskelijoita, kun he näkivät jotain todella outoa. Hän kertoo tapahtuneesta:

Siellä oli pallo, joka hehkui. Ja sitten tämä pallo alkoi himmentyä, himmentyä ja punastua. Ja se muuttui punaiseksi palloksi. Tämä punainen pallo makasi jonkin aikaa veden päällä, ja sitten se alkoi upota. Ja kaikki tämä vähitellen, vähitellen meni veden alle. Ja siitä tuli pimeä.

On kuitenkin olemassa vieläkin kiehtovampia kertomuksia vedenalaisista avaruusolennoista valtavassa järvessä. Vuonna 1977 kaksi tutkijaa nimeltä V. Alexandrov ja G. Seliverstov olivat sukelluslaitteessa 1200 metrin syvyydessä, jossa he sammuttivat valonheittimet arvioidakseen, kuinka pitkälle auringonvalo voi tunkeutua syvyyksiin. Yhtäkkiä tiedemiehet kylpivät epätavallisen ”hehkun” valossa, ja Aleksandrov muisteli: ”Se oli aivan kuin laitteemme olisi valaistu ylhäältä ja sivulta kahdella voimakkaalla valonheittimellä. Vain minuuttia myöhemmin tuntemattomat valonheittimet sammuivat, ja löysimme itsemme täydellisestä pimeydestä.” Vielä eräässä toisessa kertomuksessa Baikal-järveltä wintess nimeltä Vjatšeslav Lavretevitš oli järvellä purjeveneellä ja kertoisi tapahtuneesta:

Olimme jahdilla Baikal-järvellä, ja alta lensi valtava hehkuva kiekko. Se sokaisi meidät ja lensi hetkeksi taivaalle. Emme ehtineet edes ottaa kameroita mukaan emmekä videota, vaikka monet meistä näkivät sen. Se oli valtava — ja valaisi koko jahtimme. Halkaisijaltaan se oli varmaan 500-700 metriä, valtava kiekko. Kolmen minuutin ajan se loisti alhaalta (pinnalta) ja poistui sitten äkkiä sekunnissa. Näytelmä oli valtava, mahtava. Kaunis ja järkyttävä.

Kesäkuussa 1984 on raportti neuvostoliittolaiselta tankkeri Gorilta, joka oli tuolloin Välimerellä, kahdenkymmenen meripeninkulman päässä Gibraltarin salmesta. Alexander G. Globa ja hänen apulaiskomentajansa S. Bolotov seisoivat väitetysti kannella, kun he näkivät ”oudon monivärisen esineen”, joka näytti ”ylösalaisin olevan paistinpannun” kaltaiselta, nousevan vedestä. Sen kuvailtiin olevan halkaisijaltaan noin 20 metriä, harmaa ja metallinen ja säteilevän hehkua, ja sen pohjalla oli ”lukuisia kiiltäviä, kirkkaita, helmiä muistuttavia valoja” ja sen ulkopinnalla oli ”aaltomaisia” ulokkeita.” Pohjasta työntyi esiin jotakin putken näköistä, joka hehkui kirkkaanpunaisena, ikään kuin tulikuumana. Esine näytti pyörivän ylös ja alas ”kuin näkymättömän aallon liikuttamana”, ja se teki tätä jonkin aikaa, ennen kuin sitä häiritsi paapuurin puolelta lähestyvä arabialainen kuivarahtialus, ja se meni leijumaan tuohon alukseen, minkä arabimiehistö myöhemmin vahvisti. Sen jälkeen esine ampaisi ylös taivaalle, ennen kuin se ”leimahti kuin kipinä ja katosi välittömästi”.

Samana vuonna neuvostoliittolainen sukellusveneen komentaja Aleksei Korzhev kertoi tapauksesta, jonka mukaan hänen aluksensa oli ollut manöövereissä tuntemattomassa paikassa, kun se havaitsi mittareillaan kaksi tunnistamatonta vedenalaista esinettä. Se oli melko outoa, koska alueella ei tiedetty olevan muita sukellusveneitä, ja ne liikkuivat paljon suuremmalla nopeudella kuin yksikään tunnettu sukellusvene, tiettävästi noin 200 mailia tunnissa, ja lisäksi ne tekivät äkillisiä kurssimuutoksia, jotka näyttivät uhmaavan fysiikkaa. Esineiden kerrottiin myös tekevän nopeita ja äkillisiä muutoksia syvyydessä, ja se oli niin outoa, että kapteeni määräsi sukellusveneen pintaan. Kun he tekivät niin, yksi esineistä ampui tiettävästi suoraan vedestä ja lensi ohi hyvin lähellä heitä suurella nopeudella. Sen jälkeen sukellusvene sukelsi jälleen, ja tunnistamaton esine teki samoin, minkä jälkeen se ampui sukellusveneeseen säteen, joka näytti vaikuttavan siten, että se lamautti sukellusveneen viestintälaitteet. Tämän jälkeen esine ampui toisen säteen, ja tällä kertaa miehistö kuuli äänen, ”joka muistutti leikkurin käyttöä”. Heillä oli nyt vaikutelma, että esine hyökkäsi heitä vastaan, mutta sitten esine pysähtyi ja suuntasi kohti merenpohjaa jättäen sukellusveneen vahingoittumattomana.

Myös 1990-luvulta on olemassa muutamia hyvin outoja raportteja, jotka koskevat jättiläismäisiä humanoideja olentoja. Eräässä vuonna 1996 sattuneessa tapauksessa B. Borovikov oli metsästämässä haita Mustallamerellä, kun hän näki säikähdyksekseen useita hyvin suuria ihmismäisiä olentoja kelluvan ylös syvyyksistä. Näiden olentojen kuvailtiin olevan ”maidonvalkoisia, mutta ihmismäisiä kasvoja ja jotakin kalan pyrstön kaltaista”, ja niillä oli pullistuneet silmät. Olennot lähestyivät häntä, ja yksi niistä jopa ilmeisesti heilutti verkkomaisella kädellään häntä kohti, ennen kuin ne kaikki siirtyivät takaisin syvyyksien hämärään. 1990-luvulta on myös kertomus D. Povalijevilta, joka oli riippuliitimellä Kav Golovin yllä Leningradin alueella, kun hän huomasi alapuolella olevassa järvessä valtavia hopeisiin pukuihin pukeutuneita humanoideja ”uimareita”. Sitten hahmot upposivat pois näkyvistä, eikä niitä enää nähty.

Mitä meidän on tehtävä tällaisista kertomuksista, joita olemme tässä tarkastelleet? Ovatko valtameremme tuonpuoleisten olentojen hallussa aivan kuten taivaamme? Ovatko oudot voimat, jotka ovat käsityksemme ulkopuolella, onnistuneet asuttamaan meret ja tehneet niistä eräänlaisen tukikohdan? Mitä täällä tapahtuu? Sitä on vaikea sanoa, sillä Neuvostoliitto oli pitkään äärimmäisen vaitonainen ufo-kohtaamisista, jopa enemmän kuin mitä väitetään olevan Yhdysvalloissa, ja todistajia uhkailtiin ja vaiettiin, tiedostoja tuhottiin ja totuus tukahdutettiin. Mitä ikinä tässä tapahtuikaan, vastaukset ovat edelleen epäselviä, ja luultavasti ne pysyvät sellaisina vielä jonkin aikaa, hautautuneina historiaan ja UFO-perinteen kadonneisiin tiedostoihin.

 

Artikkelin julkaissut Mysterious Universe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.