Voitaisiinko puhua UFOista?

Ranskalainen filmintekijä Paul Plumat julkaisee “Stigma”-lyhytelokuvansa, joka käsittelee UFOjen näkemisen monia ongelmia — “Tulisiko minun kertoa näkemästäni vai ei?”

 

STIGMA on ranskalaisen filmintekijän Paul Plumat’n käsikirjoittama ja ohjaama lyhytelokuva. Virallisen synopsiksen mukaan:

STIGMA käsittelee UFO-silminnäkijöiden psykologisia puolia sekä heidän kohtaamaansa stigmatisaatiota, jota he joutuvat kokemaan havainnon jälkeen.

Ryan Sprague haastatteli 23-vuotiasta filmintekijää kuullakseen miten filmi syntyi, luomis- ja tutkimusprosessista sekä siitä mitä hän toivoo yleisön saavan elokuvasta.

Paul Plumat

Milloin päätit ryhtyä filmintekijäksi?

Kun olin murrosiässä, lainasin vanhempien kännykkää kuvatakseni lyhyitä animaatioita leluillani. 13-vuotiaana ohjasin ensimmäisen lyhytelokuvani. En ole lopettanut sen jälkeen. Olen kehittänyt itsestäni itseoppinutta ohjaajaa vuosia ja minulla on nyt 15 lyhytelokuvaa ja 20 musiikkivideota tehtynä. Kaksi vuotta sitten elokuvanteosta on tullut täysipäiväinen työni ohjaajayrittäjänä, yritykseni on EcuProd.

Mikä inspiroi sinua tekemään elokuvan  STIGMA?

Vuodesta 2020 lähtien olen seurannut läheisesti Yhdysvaltain UFO-ilmiötä. Nopeasti tykästyin aiheeseen ja aloin olla mukana UFO-yhteisössä. Ihmettelin UFOjen mahdollisia implikaatioita koko ihmiskunnalle. Mutta se mikä minuun vaikutti eniten oli tabut ja sosiaalinen stigma aiheen ympärillä. Minusta tuntui niinkuin se voisi olla yksi pahimmista yhteiskunnallisista epäoikeudenmukaisuuksista. Se tarkoittaisi, että potentiaalisesti kymmenet tuhannet ihmiset ympäri maailman joutuvat naurunalaisiksi jonkin sellaisen takia, joka on oikeasti fakta.

Miten pitkään sinulta kesti luoda STIGMA alusta loppuun?

Käsikirjoitin STIGMAn lokakuussa 2021 ja elokuva kuvattiin maaliskuussa 2022. Kesti arviolta kaksi ja puoli päivää kuvata se. Editointiprosessi ja efektit viimeisteltiin joulukuussa 2022.

Ketkä ovat STIGMAn taustalla olevan tiimin luovat henkilöt?

 STIGMAn taustalla oleva luova tiimi ovat ystäviäni ja filmintekijöitä, joiden kanssa olen työskennellyt jo pitkään. Olen rakentanut uraani heidän kanssaan ja jotkut ovat olleet mukanani alusta lähtien. Esimerkiksi Matthias Gautherot, joka esittää päähenkilöä, on ystäväni jo koulusta. Hänen kasvaessaan näyttelijänä minä kasvoin myös ohjaajana. Tässä on lista elokuvan teossa mukana olleista:

Filmiryhmä:

 • Käsikirjoittaja & ohjaaja: Paul Plumat
 • 1. apulaisohjaaja: Leïa Serend
 • 2. apulaisohjaaja: Alphée Sauvageot
 • Kuvaussihteeri: Evic Kalonji
 • 1. kamera-apulainen: Leïa Serend
 • Valaistus: Isac Finaan & Jules Declinchamp
 • Making of : Julie Langlais
 • Äänisuunnittelu: Gwenaël Packo
 • Mikrofoni: Jules Declinchamp
 • Soundtack: Pacific Studio
 • Efektit: Jules Declinchamp

Näyttelijät: Matthias Gautherot, Charlotte Aventin, Siméon Gautherot, Fabienne Barthélémy, Evic Kalonji, Félicie Gautherot ja Juan Moran

Minkälaista tutkimusta teit STIGMAa varten?

Olen tutkinut UFOja paljon vuodesta 2020 lähtien. Olen myös ranskalaisen UFO-podcastin Maybe Planetin aktiivinen jäsen.

Podcastia tehdessä me käsittelemme UFO-uutisia joka viikko Ranskan yleisölle. Joten minun piti seurata USAn ja maailman tapahtumia läheisesti. Olen haastatellut myös sellaisia ihmisiä kuten Avi Loeb, Ralph Blumenthal ja Kevin Day. (Kevinin haastattelu tulossa.)

Minkä viestin haluat välittää STIGMAn katselijoille?

Elokuvan slogan on: Kysymys ei tulisi olla uskommeko me vai emme, vaan voimmeko me puhua siitä vaiko emme?

STIGMAlla halusin nauraa niitä, jotka ovat nauraneet meitä asettamalla päähenkilöksi UFO-silminnäkijän ja näin luomalla empatiaa tätä henkilöä kohtaan, uskoitpa sitten UFOihin tai et. Tällä lähestymistavalla STIGMA pyrkii kyseenalaistamaan sosiaaliset normit ja purkamaan stigmaa tämän kauniin aiheen ympäriltä.

Artikkelin julkaissut On the Trail of the Saucers

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.