Askel kohti Star Trekiä? NATO perustaa avaruuskeskuksen Saksaan

NATOn pääsihteeri Jens Stoltenberg vahvisti lokakuun 22. päivä 2020, että Saksan Ramsteiniin tultaisiin perustamaan avaruuskeskus. Tukikohta on USA:n ilmavoimien hallussa, ja avaruuskeskusta tultaisiin koordinoimaan läheisessä yhteistyössä juuri perustettujen Amerikan avaruusvoimien ja avaruuskomennon kanssa.

NATOn avaruuskeskus on saanut luvan vain pari viikkoa sen jälkeen kun kahdeksan valtiota allekirjoitti Artemis-sopimukset yhdessä siviiliavaruusohjelmien kanssa. Tämä tulee varmasti kasvamaan kun NATO ja kansainvälinen avaruusasema liittyvät mukaan sopimuksiin. Artemis-sopimukset luovat viitekehyksen monikansalliselle avaruusliitolle, joka toimii avaruuden henkilöstön, resurssien ja operaatioiden suojelemiseksi “haitalliselta häirinnältä”,  “turva-alueiden” avulla.

Avaruuskeskus perustettiin vuosi sen jälkeen kun Yhdysvaltain avaruuskomento piti Space Futures Workshopinsta, jossa asiantuntijat keskustelivat sotatoimien evoluutiosta avaruudessa seuraavan 40 vuoden aikana. The Space Futures Workshop kehitteli kahdeksan skenaariota kehitykselle.

Kaikkein myönteisin näistä oli Star Trek -tulevaisuudenkuva, jossa Yhdysvaltain johtama avaruuskoalitio dominoi avaruutta ja ottaa käyttöön vapaan maailman lait ja prosessit. Kaikkein negatiivisimmassa skenaariossa Kiinan kaltainen maa dominoi avaruutta, ja ottaa käyttöön sen etuja ajavat lait ja prosessit.

Kuva: Space Futures Workshop

NATOn avaruuskeskuksen perustaminen viikkoja Artemis-sopimuksien allekirjoittamisen ja vuoden 2019 avaruuskomennon perustamisen jälkeen on alku pitkälle prosessille, jolla saadaan aikaan Star Trek -tulevaisuus. Tämä on kaikkein optimistisin avaruustulevaisuudenkuva, jossa Maapallo ja aurinkokuntamme ovat monikansallisen avaruuslaivaston suojeluksessa, joka ajaa henkilökohtaista vapautta, demokratiaa ja valtion läpinäkyvyyttä.

Videoblogissa mainitut linkit:
https://www.voanews.com/europe/nato-chief-alliance-build-space-center-ramstein-airbase-germany
https://www.nasa.gov/specials/artemis-accords/index.html
https://www.politico.com/f/?id=0000016d-0513-d6ab-a97f-4f93520b0001

Artemis-sopimuksista: https://exopolitics.org/artemis-accords-are-a-first-step-to-a-space-nato-future-star-fleet/

 

Artikkelin julkaissut exopolitics.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.