Tuhosivatko avaruusolennot Japanin avaruussatelliitin?

Mustia aukkoja etsinyt japanilainen satelliitti, joka katosi viime viikolla, on mystisesti löytynyt ja saanut yhteyden maapallolla sijaitsevaan keskusvalvomoon. Satelliitti löydettiin myöhemmin viiteen palaseen hajonneena.

Japanin avaruusjärjestö JAXA menetti yhteyden Hitomi-satelliittiin maaliskuun 26. päivänä 2016, jolloin satelliitin oli tarkoitus aloittaa tehtävässään.

Avaruusalus ja osa sen instrumenteista oli NASAn, ESAn ja Kanadan avaruusjärjestön toimittamia. Satelliitti myöhemmin löydettiin viitenä eri palasena, vaikka ilmavoimat eivät löytäneet mitään todisteita siitä että satelliittiin olisi osunut avaruusromua.

Satelliitin onnistui myöhemmin lähettää muutama omituinen uusi viesti, vaikka nämä eivät varsinaisesti auttaneet maanpäällistä tiimiä selvittämään sitä mitä tapahtui.

Ennen laukaisua Japani kuvasi sateelliittia ”olennaiseksi” ratkaisemaan universumin mysteereitä, kuten mustien aukkojen ja galaksien evoluution alkuperää.

Hitomi edustaa suurta hyppäystä röntgenspektroskopiassa, joka on olennainen teknologia ratkaistaessa universumin mysteerejä. Voimme vain miettiä olivatko avaruusolennot vastuussa satelliitin tuhoamisesta. Oliko satelliitti oikeasti sitä mitä kansalle kerrottiin sen olevan?

Sillä aikaa JAXA jatkaa anomalioiden tutkimista, mutta ei ole spekuloinut tuhon syyllä.

 Blogger Tricks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.