Pentagonin tiedote: uusi UFO-virasto AARO perustettu

Heinäkuun 15. päivänä 2022 apulaispuolustusministeri Kathleen Hicks, yhdessä kansallisen tiedustelun johtajan (DNI) kanssa, muutti hänen tiedustelusta ja turvallisuudesta vastaavalle puolustusministerin alivaltiosihteerille esitettyä  alkuperäistä säädöstään laajentamalla Lentävien Esineiden Tunnistus- ja Hallinnoinnin Synkronisaatioryhmän (Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, AOIMSG) toimivaltuuksia ja nimeämällä sen Yleishallinnolliseksi Anomalioiden Ratkaisuvirastoksi (All-domain Anomaly Resolution Office, AARO), johtuen National Defense Authorization Actin voimaantulosta rahoituskaudelle 2022, jossa oli mukana budjettivarat perustaa virasto, yhteistyössä DNI:n kanssa, jonka vastuut olivat laajemmat kuin alkuperäiset AOIMSG:n vastuut.

Nyt USD(I&S) Ronald S. Moultrie on informoinut AAROn perustamisesta vastaavaa, tiedustelusta ja turvallisuudesta vastaavan puolustusministerin alivaltiosihteerin toimiston alaisuudessa toimivaa ministeriötä, ja nimittänyt tri. Sean M. Kirkpatrickin AAROn johtoon. Kirkpatrick tunnetaan puolustustiedusteluvirasto DIA:n ohjus- ja avaruustiedustelukeskuksen johtavana tiedemiehenä.

AAROn tehtävä tulee olemaan synkronoida puolustusministeriön eri puolilla ja muiden liittovaltion virastojen tahoilla tehtävää työtä havaita, identifioida ja nimetä kiinnostavia kohteita armeijan rakennusten, toiminta-alueiden, koulutusalueiden, erikoiskäyttöilmatilan ja muiden alueiden lähellä, yllä ja sisällä, ja tarpeen mukaan lieventää kaikkia niihin liittyviä operaatioille ja kansalliselle turvallisuudelle aiheutuvia turvallisuusuhkia. Näihin kuuluu anomaaliset, tunnistamattoman kohteet avaruudessa, ilmatilassa, veden alla ja väliaineesta toiseen siirryttäessä.

AAROn hallintoneuvosto (AAROEXEC), jota johtaa tiedustelusta ja turvallisuudesta vastaavan puolustusministerin alivaltiosihteeri (USD(I&S)) Ronald Moultrie, valvoo ja ohjaa AAROn toimintaa seuraavissa pyrkimyksissä:

1. Valvonta, tiedonkeruu ja raportointi
2. Systeemikyvykkyydet ja design
3. Tiedusteluoperaatiot ja analyysit
4. Uhkien lievittäminen ja kukistaminen
5. Hallinto
6. Tiede ja teknologia

Lue apulaispuolustusministeri Hicksin muistio AAROn perustamisesta täältä.

Lue USD(I&S) Moultrien muistio AAROn perustamisesta täältä.

Lue tri. Kirkpatrickin CV täältä.

Seuraa twitterissä:

 

Artikkelin julkaissut defense.gov

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.