Four pillars

Uusi laki velvoittaa perustamaan hallinnonlaajuiset UFO-arkistot

Kongressi haluaa tietää, mitä virastot tietävät UFOista, ja uuden lain mukaan virastojen on kerrottava siitä.

Äskettäin hyväksyttyyn vuoden 2024 puolustuspoliittiseen lakiehdotukseen sisältyvät uudet asiakirjahallintoa koskevat säännökset edellyttävät, että liittovaltion virastot järjestävät ja merkitsevät tietueet, jotka liittyvät siihen, mitä hallitus kutsuu ”tunnistamattomiksi poikkeaviksi ilmiöiksi” (unidentified anomalous phenomena, UAP).

Virastoilla on kuluvan verovuoden loppuun asti aikaa ”tarkistaa, tunnistaa ja järjestellä jokainen hallussaan oleva UAP-tietue, jotta se voidaan luovuttaa yleisölle ja toimittaa Kansallisarkistoon”, todetaan tiistaina iltapäivällä Yhdysvaltain hallituksen arkistopäällikön Laurence Brewerin ja NARA:n tutkimuspalveluista vastaavan johtajan Chris Naylorin liittovaltion virastojen arkistopäälliköille lähettämässä muistiossa.

UAP:n asiakirjojen uusi keskuskokoelma sijoitetaan National Archives and Records Administrationiin.

Laki hyväksyttiin ilman tukijoiden, erityisesti senaatin enemmistöjohtajan Chuck Schumerin (D-N.Y.) toivomia toimenpiteitä, joilla olisi perustettu presidentin komissio, jolla olisi ollut valtuudet poistaa UAP-asiakirjojen turvaluokitus.

”Monia amerikkalaisia ovat vuosikymmenien ajan kiehtoneet salaperäiset ja selittämättömät esineet, ja on jo aikakin, että he saavat vastauksia”, Schumer sanoi viime heinäkuussa, kun  lainsäädäntö esiteltiin. ”Amerikkalaisella yleisöllä on oikeus saada tietoa tuntemattomasta alkuperästä peräisin olevasta teknologiasta, muusta kuin ihmisen älykkyydestä ja selittämättömistä ilmiöistä.

Brewerin ja hänen NARA-tiiminsä tehtävänä on antaa arkistoviranomaisille ohjeita UAP-kokoelman perustamiseen tarvittavista tiedoista ja luoda lomake, jota virastot voivat käyttää merkitä tietueet UAP-arkistoon kerättäviksi.

Muistiossa kerrotaan yksityiskohtaisesti, mitä arkistovastaavat voivat odottaa metatietovaatimuksilta, mukaan lukien tiedot turvaluokitustasoista ja rajoituksista sekä siitä, mitä voidaan ja mitä ei voida julkistaa.

NARA pyytää virastoja aloittamaan asiaankuuluvien arkistojen tunnistamisen ja odottamaan lisäohjeita arkistojen merkitsemisestä ja toimittamisesta arkistoon.

 

Artikkelin julkaissut nextgov.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.