Venäjä väittää ampuneensa alas UFOn

Etelä-Venäjän Rostovin alueella on ammuttu alas mystinen esine, jota eräs paikallinen uutistoimisto kuvailee ”UFOksi”.

Rostovin alueen kuvernööri Vasili Golubev kirjoitti Telegramissa, että ”pienikokoinen pallon muotoinen esine” oli havaittu lentävän ”tuulessa” noin puolentoista kilometrin korkeudessa 3. tammikuuta. Kun esine havaittiin Sultan Salan kylän yläpuolella alueen Mjasnikovskin piirissä, Golubev sanoi, että ”päätettiin likvidoida se”.

”Kehotan kaikkia pysymään rauhallisina. Turvallisuuden takaamiseksi kaikki voimat ja keinot ovat mukana. Taivas on peitetty ilmatorjunnalla”, hän lisäsi tarkentamatta, mikä kohde oli kyseessä.

Object above Rostov, RussiaVenäjän sosiaalisessa mediassa jaetussa kuvassa näkyy kohde eteläisen Venäjän Rostovin alueen yllä 3. tammikuuta 2023. Alueen kuvernööri kertoi, että esine ammuttiin alas alueella, joka on ollut lennokki-iskujen näyttämönä. via Telegram

 

Paikallinen uutistoimisto Pivyet Rostov uutisoi hänen kommenteistaan otsikolla, jonka mukaan ”taivaalla ammuttiin alas pallon muotoinen UFO”.

Telegram-kanavat kertoivat samana iltana, miten Rostovin ilmapuolustusjärjestelmät olivat toimineet. Ostorozhna, Novosti -kanava (suom. Varoitukset, uutiset) julkaisi videon, jossa näkyy taivaalla lentävä ja sitten räjähtävä kiiltävä esine.

”Katsokaa, toinenkin on mennyt”, jonkun kuulee sanovan klipissä, jonka kuvatekstiksi oli kirjoitettu ”toinen video Rostovin alueellisen ilmapuolustuksen toiminnasta”. Silminnäkijä kertoi kanavalle, kuinka ”siellä oli hyvin voimakas räjähdys” ja että ”kaikki talossa tärisi. Tajusimme, että ilmapuolustus oli toiminnassa”.

Newsweek on ottanut yhteyttä kuvernöörin toimistoon saadakseen lisätietoja.

Rostov rajoittuu Asovanmereen, joka on yhteydessä Mustaanmereen Kertsin salmen kautta, joka on strateginen paikka Ukrainan sodan molemmille osapuolille. Vladimir Putinin hyökkäyksen alusta lähtien Ukrainan lähellä sijaitseva oblast on joutunut säännöllisen pommituksen ja lennokki-iskujen kohteeksi.

Lokakuussa Rostov nimettiin yhdeksi kuudesta Venäjän alueesta ja kahdesta liitetystä alueesta, joissa Putin otti käyttöön ”keskitason vastatoimet” sodan aiheuttamien uhkien vuoksi. Tähän sisältyy liikkumisrajoituksia ja yleisen järjestyksen vahvistamistoimia.

Hän ilmoitti myös ”maksimivastatoimista” — käytännössä sotatilalain — neljällä alueella, jotka hän väitti liittäneensä, mutta joita hän ei täysin hallitse: Hersonissa, Zaporizhjassa, Donetskissa ja Luhanskissa.

Ukrainan dronejen uskotaan olleen venäläisiin lentotukikohtiin joulukuussa tehtyjen iskujen takana, joiden kerrottiin vahingoittaneen lentokoneita. Kiova ei ole suoraan ottanut vastuuta iskuista, jotka tehtiin Rjazanissa sijaitsevaan Dyagilevon lentotukikohtaan ja Saratovissa sijaitsevaan Engelsin lentotukikohtaan.

Ukrainan sotilastiedustelun päävirkamies Kyrylo Budanov oli kuitenkin tyytyväinen hyökkäyksiin, jotka ovat tiettävästi pakottaneet Venäjän sijoittamaan pommikoneensa Kaukoitään.

Budanov sanoi ABC Newsille, että Putin voi odottaa hyökkäyksiä ”yhä syvemmälle” Venäjän sisällä.

 

Artikkelin julkaissut Newsweek

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.