Anu, Anunnakien johtaja

Kirjoittanut Tyrone Ellington

Ne tutkijat (eivät kuitenkaan kaikki), joiden kirjoja olen lukenut, ovat yhtä mieltä siitä, että sumerialaiset uskoivat jumalaan nimeltä An, tunnetaan myös nimellä Anu, Nibirulta tullut jumala. An on sumerialainen nimi Anulle, Anu taas on akkadiaa. Kuvaukset Anu/An:sta ovat yhdenmukaiset läpi koko Mesopotamian.

www.britannica.com kirjoittaa, “An, perua Sumerian vanhimmalta kaudelta, vähintään niin vanha kuin 3000 eaa. Alunperin häntä on kuvattu suurena härkänä; muotona joka myöhemmin erotettiin jumalasta erilliseksi mytologiseksi olennokseen, Taivaan Häräksi, jonka An omisti.”

Anuun liittyvät uskomukset

Tiettyjen henkilöiden mukaan, jotka ovat saaneet opiskella ja kääntää nuolenpääirjoitustauluja muinaisen Mesopotamian ajalta, sekä muita historiallisia dokumentteja, kuvaavat Anua “jumalaksi” joka johti Anunnaki-pantheonia. Mielenkiintoista on, että varhaisimmat Sumerian nuolenpääkirjoitustekstit eivät mainitse yhtään sitä mistä Anu oli tullut tai miten.

Mielestäni tämä johtuu siitä, että se on vain tulkinta, joka käyttää eri lähteitä täyttämään aukot, joita Sumerian nuolenpääkirjoitustableteissa oli niiden hajotessa tai kadotessa tai kuluessa lukukelvottomiksi.

Anunnakeilla oli numerojärjestelmä, jonka kantaluku oli 60. 60 oli suurin luku Anunnakeille.

kirjasta The 12th Planet, kirjoittanut Zecharia Sitchin

Anulla oli monta lasta, koska hänellä oli monta vaimoa. Anunnakien lakien mukaan ainoastaan kahta siniverisen lasta sai pitää kruununperillisen, jotka tässä tapauksessa olivat Enki ja Enlil. Enlil päätyi Anun kruununperijäksi Enkin sijaan, koska Enlilin äiti oli Anun puolisisar.

Anu, Enki ja Enlil muodostavat niinkutsutun “pyhän kolminaisuuden.”

Anulla oli muitakin lapsia kuin Enki ja Enlil: Nikikurga, Nidaba, Baba, Inanna, ja mahdollisesti Anamelek. Anu oli enemmän taustahahmo verrattuna muihin Anunnaki-jumaliin, vaikka hän olikin koko pantheonin pää. Jotkut tutkijat uskovat Anun eläneen Nibirulla (missä se sitten sijaitsikaan), ja hän hallitsi sieltä. Oli aikoja, jolloin Anu vieraili hovinsa kanssa muinaisessa Mesopotamiassa, ja noina kertoina suoritettiin rituaaleja Anun saapumisen kunniaksi.

Taivas vai Maa

Monien eri tutkijoiden mukaan Anu oli Nibirun johtaja. Voitettuaan Alalun kamppailussa, hän astui valtaan ja hänestä tuli Nibirun hallitsija. Alalu pakeni ja muutti tuntemattomaan maahan. Jotkut tutkijat uskovat, että tuntematon maa oli Maapallo, toiset taas pitävät paikkaa vain uutena maana.

Voisiko Taivas ja Nibiru olla sama asia? Ensimmäiset kirjoitetut kuvaukset “taivaasta” ovat Sumerian ajoilta. Todisteet löytyvät täältä, mutta se ei tarkoita että Taivas olisi Maapallon ilmakehän ulkopuolella.

“Taivas: paikka jota monissa uskonnoissa pidetään Jumalan (tai jumalien), enkeleiden, ja hyvien ihmisten olinpaikkana kuoleman jälkeen, jonka usein kuvataan olevan taivaan yläpuolella.”

Olen lukenut kirjojsa, joissa sanotaan Nibirun olleen Anunnaki-jumalien planeetta, ja Nibiru kiertää Aurinkomme ympäri 3600 vuoden välein. Kun Nibiru on lähimpänä Maapalloa, se käynnistää Maapallolla mullistukset. Esimerkiksi kristityt tuntevat hyvin tulvatarinan.

Olen lukenut monia kirjoja Anuna/Anunnakeista. Suurin osa informattiosta on samaa; mutta tällä sivustolla, ETCSL, on tekstejä, joiden informaatio eroaa Nibiru-planeetasta puhuttaessa. Planeetta kirjoitetaan sivulla Nibru, eikä sivustolla pidetä sitä edes planeettana.

Enki ja maailmanjärjestys: c.1.1.3
“Ihailen sen vihreitä setripuita. Katsokoon Meluḫan, Maganin ja Dilmunin maat minun perään, Enkin perään. Lastattakoon Dilmunin veneet puulla. Lastattakoon Maganin veneet täyteen lastiin. Kuljettakoon Meluḫanin magilum-veneet kultaa ja hopeaa ja tuokoon ne Nibrulle Enliliä, kaikkien maiden kuningasta, varten.”

— Black, J.A., Cunningham, G., Ebeling, J., Flückiger-Hawker, E., Robson, E., Taylor, J., and Zólyomi, G., The Electronic Text Corpus of Sumerian Literature
(http://etcsl.orinst.ox.ac.uk/), Oxford 1998–2006.

Anun symbolimerkki oli 8-sakarainen tähti, ja Sumerian merkistössä tähti tarkoitti An’ia. Tämä tavallaan osoittaa mistä ensimmäinen ristisymboli on peräisin, jotkut uskovat. Anun asuinpaikka oli “taivas”. Se ei eroa mitenkään siitä missä Jumala asuu. Olen myös saanut tietää, että An tarkoittaa tähteä, taivasta ja jumalaa.

Sumerinkielen sana jumalalle tai jumalattarelle on Dingir.

Käännökset

Monia löydettyjä nuolenpäätauluja on käännetty, ja monet muut taulut pitäisi vielä kääntää. Kuten olen aiemmissa artikkeleissa maininnut, olen lukenut monia eri kirjoja ja katsonut dokumentteja Anunnakeista. Ja ne antavat yleiskuvan siitä “keitä” Anunnakit olivat. Mutta eri tulkinnoissa on paljon ristiriitaisuuksia. Esimerkiksi käy vaikka sana jumala.

Alkuperä

Suurin osa lukemistani sumerialaisista kirjoitetuista kirjoista ei selittänyt mistä sumerialaiset olivat tulleet. Olen lukenut, että on olemassa mahdollisuus, että he tulivat idästä, mutta nuo selitykset on kasattu käyttäen muita historiallisia dokumentteja kuin Sumerian nuolenpääkirjoitusta.

Vasta sen jälkeen kun olin kuullut haploryhmä E1B1B:stä sain paremman kuvan sumerialaisten alkuperästä, ja se antoi paremman kuvan siitä keitä nämä jumalat olivat, Anu mukaanlukien.

Haploryhmä E1b1b (aiemmin tunnettu nimellä E3b) edustaa viimeistä suoraa maahanmuuttoa Afrikasta Eurooppaan. Uskotaan, että se ilmestyi Afrikansarveen arviolta 26 000 vuotta sitten ja levisi Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään myöhäispaleoliittisella ja mesoliittisella kaudella. E-M78 ja E-Z827 syntyivät 20 000 ja 24 000 vuotta sitten. E1b1b-perimyslinjat ovat läheisesti kytköksissä afroaasialaisten kielten leviämiseen.

Haploryhmä E1b1b (Y-DNA) – Eupedia (klikkaa tästä lukeaksesi lisää)​

Ajoitus on tärkeää kun selvitetään historiaa ja alkuperää. Meidän tulee selvittää aikakausi käyttäen kaikkia saatavilla olevia lähteitä ja tutkimuksen aspekteja. Monet lukemistani Sumeriasta kirjoitetuista kirjoista eivät todella kuvaa sitä mistä he tulivat, ja se voi johtua Sumerin kielestä ja kirjoitustyylistä.

Sumerian varhaisimmat nuolenpäätekstit ajoittuvat välille 3500-3000 e.Kr. Vanhimmat Homo Sapiensin luut on löydetty Marokosta, Afrikasta, ja ne ulottuvat jonnekin 300 000 vuoden päähän. Mieti kaikkea sitä histofiaa vanhimpien Homo Sapiensin luiden ja Sumerian sivilisaation välissä, sekä ihmisten kehitystä noin yleensä.

Kun sain kuulla haploryhmistä ensikertaa, järkytyin kuullessani miten on mahdollista selvittää jokaisen ryhmän liikkeet ajallisesti. Toki siinä on virhemarginaali, mutta tuo kuitenkin auttaa sulkemaan pois vaihtoehtoja mahdolliselle alkuperälle.

Useita eri lähteitä tutkiminen auttoi minua paremmin ymmärtämään sumerilaisia ja Anunnakeja, sekä se ettei uskonut vain yhden henkilön olevan oikeassa. Jokainen lukemani kirja on palapelin palanen. Jokaisella henkilöllä on erikoisosaamisensa, ja se auttaa minua oman historiamme ymmärtämisen matkallani.

En koskaan keskity uskomaan pelkästään yhtä teoriaa. Se tekisi minusta jonkun toisen ideoiden seuraajan; kuuntelen, luen ja koitan oppia mahdollisimman paljon muilta, ja tällä tavoin opin myös paljon enemmän ymmärtämään ensimmäisiä “jumalia”.

Etsintä jatkuu.

Luettavaa

 

Artikkelin julkaissut rebirthoftheword.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.