hybridikeskus

Edward Snowdenin vuotama asiakirja paljastaa NSA:n UFO-trollit

Kirjoittanut Michael Salla

Snowdenin vuotamien NSA-asiakirjojen joukossa ensimmäinen joka mainitsee UFO-asian selvästi on tuotu julki (toim. huom. vuonna 2014). 50-sivuinen asiakirja on powerpoint-esitelmä otsikolla ”Petkuttamisen taito: Uuden sukupolven salaisten verkko-operaatioiden koulutus” (The Art of Deception: Training for a New Generation of Online Covert Operations) jonka on tuottanut Britannian oma NSA, Government Communications Headquarters (GCHQ). Dokumentti oli aiheena Glenn Greenwaldin jutussa, joka on työskennellyt Snowdenin kanssa julkistakseen maailmalle dokumentteja NSA:n valvonnasta.

Vuodetussa dokumentissa kerrotaan miten NSA työskentelee “Five Eyes”-kumppaniensa Britannian, Kanadan, Australian ja Uuden Seelannin kanssa kouluttaakseen operatiiveja verkko-operaatioihin. Greenwaldin artikkeli paljastaa miten NSA ja sen Five Eyes -tiedustelukumppanit haluavat käyttää erilaisia psykologisen sodankäynnin työkaluja pilkkaamaan kaikkia kohteita, jotka puhuvat arkaluonteisista kansallisen turvallisuuden tiedoista. “Art of Deception”-dokumentissa on kolme slaidia, joissa näytetään valokuvia UFOista, joista yksi on vuodelta 1950.

Redbud, Illinois, 23.4.1950
Redbud, Illinois, 23.4.1950

Vuodettu dokumentti paljastaa selvän yhteyden GCHQ:n ja sen tiedustelukumppanien välillä verkon psykologisia operaatioita totetutettaessa. Se on pitävää näyttöä siitä, että kansainvälinen tiedusteluyhteisö kouluttaa salaisia operatiiveja eksyttämään ja harhauttamaan kansaa eri kansallisen tiedustelun aiheista, mm. UFOista.

Greenwald julkaisi GCHQ:n tuottaman dokumentin jutussa, jonka otsikko kuuluu ”Kuinka salaiset agentit soluttautuvat internetiin manipuloimaan, vedättämään ja tuhoamaan ihmisten maineen”. Hän aloittaa juttunsa seuraavasti:

Yksi monista päivänpolttavista aiheista, joita Snowdenin dokumenteista paljastuu, on se miten länsimaiden tiedustelupalvelut yrittävät manipuloida ja kontrolloida verkkokeskusteluja äärimmäisillä petkutustaktiikoilla ja maineen tuhoamisella. On tullut aika kertoa osa tuosta tarinasta, relevanttien dokumenttien kera.

Greenwald jatkaa tiivistäessään “The Art of Deceptionin” sisältöä, jonka on kirjoittanut aiemmin salainen GCHQ:n yksikkö nimeltään “Joint Threat Research Intelligence Group” (JTRIG):

JTRIG:n itse identifioimien tarkoitusten joukossa on kaksi taktiikkaa: (1) syöttää väärää materiaalia internetiin jolla tuhotaan kohteen maine; ja (2) käyttää yhteiskuntatieteitä ja muita tekniikoita manipuloimaan verkon keskusteluja ja aktivismia, jolla saadaan aikaan haluttuja tuloksia. Jotta näkisimme miten äärimmäisiä nämä mielipiteet ovat, tarkastellaan taktiikoita joista he paukuttelevat henkseleitään saavuttaakseen tavoitteensa: “false flag -operaatiot” (materiaalin postaaminen internnetiin ja valheellisesti sen liittäminen johonkin muuhun), feikatut uhrien blogipostaukset (esitetään kohteen uhria, jonka maine halutaan tarhata), sekä “negatiivisen informaation” postaaminen eri foorumeille.

yksi esityksen UFO-slaideista
yksi esityksen UFO-slaideista

Greenwald toteaa lopuksi:

… nämä GCHQ:n dokumentit ovat ensimmäisiä jotka osoittavat, että länsivallat käyttävät kaikkein arveluttavimpia tekniikoita levittämään väärää tietoa ja vahingoittamaan kohteiden mainetta. Näitä taktiikoita käyttämällä valtiot tahallaan levittävät valheita internetissä kohteistaan, ja käyttävät myös niinkutsuttuja “false flag -operaatioita.”

“The Art of Deception”-dokumentti on saatavilla verkossa ja paljastaa monenmoiset psykologisen sodankäynnin työkalut, joita NSA ja sen Five Eyes -tiedustelukumppanit käyttävät salaisissa operaatioissaan.

“Art of Deception”-esityksessä on kolme kalvoa, joissa on UFOjen valokuvia. Greenwald ei käsitellyt UFO-kuvia jutussaan. Se seikka, että “Art of Deceptionin” 50 slaidista kolmessa on UFOja kertoo siitä, että UFO-asiaa käsitellään jonkin verran salaisten operatiivien verkkokoulutuksessa, kun heille opetetaan psykologisen sodankäynnin tekniikoita.

Tämä ei ole yllätys kenellekään, joka tietää CIA:n koolle kutsuman paneelin vuoden 1953 raportista, joka tutki raportteja lentävistä lautasista. Robertsonin paneeli toimitti Durantin raportin, joka suositteli että lentävien lautasten ilmiötä ja mahdollisuutta Maan ulkopuoliselle elämälle tulisi pilkata julkisesti kansallisen turvallisuuden syistä. Raportissa lukee:

“Debunkkauksen” tavoite johtaisi kansan kiinnostuksen laantumiseen “lentäviä lautasia” kohtaan, jotka nykypäivänä saavat aikaan vahvan psykologisen reaktion. Tämä koulutus tulisi suorittaa massamedian avulla, kuten televisio, elokuvat ja suositut artikkelit… Sellaisen ohjelman tulisi onnistua vähentämään nykyistä kansan hyväuskoisuutta ja sen seurauksena heidän alttiuttaan uskoa nerokasta vihamielistä propagandaa.

Viittaukset “vahvoihin psykologisiin reaktioihin” sekä “kansan hyväuskoisuuteen” UFOista puhuttaessa kertovat psykologisen sodankäynnin operaatioiden painottamisesta UFO-asiasta puhuttaessa. Kansallisen turvallisuuden politiikka, joka on jatkunut tähän päivään asti, selvästi näkyy “The Art of Deception”-dokumentissa.

Kuvakaappaus Meksikossa kuvatusta UFO-videosta
Kuvakaappaus Meksikossa kuvatusta UFO-videosta

Ensimmäinen kolmesta UFO-kuvasta on Redbudista, Illinoisista huhtikuun 23. päivältä 1950. Sen on ottanut valokuvaaja, joka matkasi alueella tuolloin. Se on parhaiden koskaan otettujen UFO-valokuvien listalla. Huolimatta sen selkeydestä, se ei ollut mukana Robertsonin paneelin läpikäymissä materiaaleissa kolme vuotta tämän jälkeen. Toinen kuva on kuvakaappaus videosta, jonka on kuvannut Arturo Robles Gil Meksikossa vuonna 2005.

Vaikka kuvissa ei ole saatetekstejä, ne ovat kappaleessa jonka otsikko on “Strand 3: Vaikuttamis- ja informaatio-operaatiot”. Tämä viittaa siihen, että tiedusteluoperatiivien koulutukseen sisältyy sofistikoituneiden psykologisen sodankäynnin työkalujen käyttöä kansan mielipiteen manipulointiin aiheista kuten UFOt. The Art of Deception on pitävää näyttöä siitä, että UFO-aihetta käsitellään salaisten tiedusteluoperatiivien koulutuksessa heidän opetellessaan sitä miten pilkata internetissä muiden ihmisten sanomisia arkaluonteisista kansallisen turvallisuuden aiheista puhuttaessa.

 

Artikkelin julkaissut exopolitics.org

Muita vuodettuja NSA-asiakirjoja:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.