Dogonit ja Nommot: Afrikkalainen heimo ja vierailijat Siriukselta

Tutkijat väittävät, että Dogonien tieto Siriuksen tähdestä on tuhansia vuosia vanha, ja uskotaan että Dogonit ovat kreikkalaisten muinaisia jälkeläisiä, jotka alunperin kolonisoivat osan Afrikkaa, joka tällä on osa Libyaa, ja sitten muuttivat lounaaseen, Malin Bandiagaran alueelle.

Kreikkalainen historioitsija Herodotos kutsui heitä Garamantiaaneiksi, ja kreikkalaisen tradition elementit ovat hyvin samanlaisia kuin Dogonien kiinnostus numeroihin. Lisäksi heidän ollessaan Libyassa, nuo kreikkalaiset maahanmuuttajat ovat saattaneet hankkia tietoa naapureiltaan, muinaisilta egyptiläisiltä.

Dogonien kansalla on läheinen suhde ympäristöön, mikä tulee esiin heidän rituaaleissaan ja perinteissään, joita UNESCO pitää parhaimmin säilyneenä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, ja että populaatio on säilyttänyt useita traditioita kuten festivaaleja, seremonioita ja esi-isien palvontaa.

Dogonilaisten “Maskien tanssi”

Kaikkein näyttävimpiin kuuluu Maskien tanssi, rituaali jossa on paljon kodifikaatiota, mikä Dogonilaisille symboloi maailman muodostusta, tähtijärjestelmän rakentumista ja jumalten kulttia.

Siriuksen tähtijärjestelmä

Sirius kreikan sanasta “Seirios”, joka kirjaimellisesti tarkoittaa  “kirkasta”, ja se on Koiran tähdistön päätähti ja yötaivaan paljaalle silmälle näkyvä kirkkain tähti. Se on mahdollista havaita mistä päin Maapalloa tahansa.

Siriuksen tähtijärjestelmä

Siriuksen tähtijärjestelmä on yksi Maapallon lähimmistä, noin 8.5 valovuoden päässä. Se itse asiassa koostuu kahdesta kirkkaasta tähdestä, Sirius A ja Sirius B. Sirius B on kuitenkin niin pieni verrattuna A:han, että paljas silmä havaitsee kaksoistähden yhtenä ainoana tähtenä.

Pienen Sirius B:n ensimmäisenä havaitsi amerikkalainen astronomi ja teleskoopin tekijä Alva Clar, kun hän katseli teleskoopin läpi ja näki pienen valopisteen, satatuhatta kertaa himmeämmän kuin kumppaninsa Sirius A. Tähteä ei kuitenkaan pystytty kuvaamaan ennen vuotta 1970.

Dogonien huikea astronominen tieto

Muutama vuosikymmen sitten, vuosina 1946-1950, kaksi ranskalaista antropologia, Marcel Griaule ja
Germaine Dieterlen, tutkivat neljää afrikkalaista heimoa, jotka elivät Saharan eteläpuolella.

Kaksi tiedemiestä elivät pääosin Dogonien kanssa, ja inspiroivat heimoa niin paljon, että neljä heidän pääpappiaan, nimeltään “Hogon”, paljastivat heidän kaikkein syvimmät salaisuutensa tutkijoille.

Lopulta Marcel ja Germaine saivat niin paljon kunnioitusta ja rakkautta Dogoneilta, että kun Marcel kuoli vuonna  1956, yli 250 tuhatta afrikkalaista tuolta alueelta oli kerääntynyt kunnioittamaan miehen muistoa Malissa, Afrikassa.

Piirrettyään tuntemattomia kuvioita maahan, Hogonit näyttivät salaisen tietonsa universumista, jonka he olivat perineet esi-isiltään, ja joka osoittautuisi erittäin tarkaksi muutama vuosi myöhemmin.

Heidän huomionsa kohteena oli kirkkain tähti Sirius, ja hänen kumppaninsa, valkoinen kääpiö Sirius B, jonka he tiesivät olevan näkymätön paljaalle silmälle. He olivat tietoisia myös monista muista sen ominaisuuksista.

Dogonit tiesivät, että Sirius B oli itse asiassa valkoinen väriltään ja tähtijärjestelmän pienempi komponentti. He väittivät, että vaikka se oli pienempi, se oli painavin tähti, jonka tiheys ja painovoima oli suurin. Sirius B oli tehty siis aineesta, joka oli painavampaa kuin kaikki Maapallon rauta, ja tutkijat saivat tietää, että Sirius B:n tiheys oli itse asiassa niin suuri, että yksi kuutiometri sen ainetta painaa noin 20,000 tonnia.

Sirius B:n kiertorata

He sanoivat myös, että Sirius B:llä kesti 50 vuotta kiertää kerran Sirius A:n ympäri ja että kiertorata ei ole ympyrä vaan elliptinen. He sanoivat myös, että he tiesivät jopa Sirius A:n tarkan paikan ellipsissä. Tällä tähdellä kestää 50 vuotta kierroksessa ja Dogonien kulttuurissa juhlitaan yhtä kierrosta 50 vuoden välein, yhden “tähtivuoden” kunniaksi.

Heidän tietonsa aurinkokunnasta ei ollut sekään perustietoa, he piirsivät renkaat Saturnuksen ympärille, joita on mahdotonta havaita edes kiikareilla tai teleskoopilla.

Dogonit tiesivät myös Jupiterin neljä kuuta, että planeetat kiertävät Auringon ympäri, että Maapallo on pallo ja pyörii oman akselinsa ympäri. Vieläkin hämmästyttävämpää, että he tiesivät oman galaksimme, Linnunradan, olevan spiraalinmuotoinen, fakta jota tuon aikaiset astronomit eivät edes tienneet.

Avaruusolentojen tietoa

Dogonit uskovat, että heidän tietonsa ei ole peräisin tästä maailmasta. Heidän primitiivisen legendan mukaan, joka on useita tuhansia vuosia vanha, afrikkalaisheimon luona oltiin vierialtu, ja he saivat tietää tämän kaiken tiedon sammakkoeläinrodulta nimeltään Nommo.

Dogonien patsas, joissa Nommo kuvataan

Sen sijaan, että he olisivat pitäneet heitä jumalina tai jonkinlaisina yliluonnollisina hahmoina, Dogonien heimo pitää Nommoja Maan ulkopuolisina vierailijoina Siriuksen tähtijärjestelmästä.

Dogon-uskonnon henkinen hahmo on kaksoisidentiteetti, Nommo/Nummo, johon he viittaavat “Käärmeenä”, joiden iho olisi varmastikin vihreä, mutta joka kameleontin kaltaisesti kykenee vaihtamaan väriään. Joskus Käärmeellä on kaikki sateenkaaren värit.

Nommot kuvataan sammakko-olennoiksi tai “veden väeksi”.

Dogonien luolamaalaus

Vuonna 1976 tunnettu amerikkalaiskirjailija Robert Temple kirjoitti kirjan nimeltä “The Mystery of Sirius”, jossa hän esitti että Dogoneilla on erittäin tarkkaa kosmologista tietoa, joka nykypäivänä on vahvistettu, kiitos astronomian kehittymisen.

Hän kirjassaan kertoo, että Nommot ovat vierailijoita Siriukselta, jotka ovat antaneet Dogoneille astronomista tietoa. “Mistä muuten kaikki Dogonien heimon astronominen tieto olisi tullut?”, Temple kysyy.

 

Artikkelin julkaissut Alienigenas do Passado

Yksi vastaus artikkeliin ”Dogonit ja Nommot: Afrikkalainen heimo ja vierailijat Siriukselta”

 1. Egyptiläiset perustivat kalenterinsa Sirius A:han. Eräät uskovat Egyptin pyramidien olevan suunnattu Orionin vyön mukaan, joka osoittaa Sirius A:han. Niilin ja Eufratin varen kylissä, sekä Mesopotamiassa rakennukset rakennettiin Siriuksen Ison koiran tähtikuvion mukaan Maan kartalle.
  Muinaisessa Egyptissä Sirius, joka tunnettiin nimellä Sothis, toimi merkkinä maan maataloudelle elintärkeän Niilin tulvan alkamisesta. Kun Sothis heinä-elokuun vaihteessa nähtiin Memfisissä ensi kerran aamutaivaalla, tiedettiin että Niili alkaisi pian tulvia.

  Miten dogonit tiesivät Sirius systeemi B:stä? Olisiko heillä ollut kehittynyttä teknologiaa hallussaan? Vai olisiko vielä syvällisempi vastaus? Dogonit siis tiesivät asian hämmästyttävästi. He tiesivät tähtien kiertoradan kestävän 50 vuotta. He tiesivät näkymättömän tähden olevan tiivis ja vanhentunut. He myös tiesivät, että kirkkaampi Sirius oli suurempi kuin Aurinko. Dogonit tiesivät myös Sirius B:n olevan Maan kokoinen ja kiertävä.

  Tähti, josta Maassa ei tiedetty ennen vuotta 1862, mutta Dogonit olivat jo kauan tunteneet tähden. 1930- luvulla ranskalaiset puhuivat dogonien pappien kanssa nommoista. Papit sanoivat nommojen tulleen Siriuksen tähtijärjestelmästä. Antropologit olivat hämillään tiedoista. Dogojen mukaan olennot eivät tulleet Sirius A:lta, jonka näkee iltataivaalla vaan sen pieneltä naapurilta. Kuolevalta suurimassaiselta tähdeltä Sirius B:ltä. Siriuksen seuralaistähti B on havaittavissa noin 30 cm:n kaukoputkella.

  Ei ole loogista selitystä sille miten dogonit tiesivät Sirius B tähtijärjestelmästä. Teleskooppeja ei silloin tunnettu kun he saivat tiedon Sirius B:stä. Mistä he tiesivät? Aivan kuin avaruusolennot olisi kertonut sen heille. Hämmästyttävä tarina. Eräs teoria on, että tiedot ovat peräisin avaruusolennoilta ja sitä ei voi sulkea pois, sillä he olivat oikeassa. Johdonmukaisesti ajatellen vaikuttaa vain siltä, että amfidiset nommot tulivat Sirius B:ltä ja kertoivat heille tietojaan. ”Dogonien heimo pitää Nommoja Maan ulkopuolisina vierailijoina Siriuksen tähtijärjestelmästä.” Näin sen täytyy olla.

  Tuollaiselta Sirius B näyttää Suomesta katsottuna. Linkki: https://www.avaruus.fi/foorumi/index.php?topic=6241.0

  Sirius B on tuossa kuvassa yhdistyksen 14 in (tuuman) melko kookkaalla putkella havaita, joka on kooltaan 35.56 cm. Sirius on matalalla lähellä horisonttia Suomessa ja ilmakehää välissä paljon enemmän siksi kuva väreilee mitä lähempää horisonttia kohdetta havaitaan tai kuvataan. Jos kaksoistähti Sirius olisi zeniitissä suoraan ylhäällä, niin ilmakehän väreily olisi vähäsempää kun ilmakehää olisi vain hyvin ohut kerros välissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.