Voiko satelliitti lukea ajatuksiasi, osa 5

Tämä on viides artikkeli sarjassamme satelliitin ajatuksenlukukyvystä. Artikkelin muut osat löytyvät täältä.


Tässä sarjassa olemme tarkastelleet monenlaisia näkökohtia käsitteellisestä suunnittelusta yksittäisen hermosolun lähetystehoon. Tänään ajattelin, että tarkastelemme täysin erilaista näkökohtaa. Mistä voimme päätellä, että henkilö ei ole pelkästään skitsofreenikko? Tämä ei ole vain sinänsä jokseenkin kiehtovaa, vaan sillä on myös mahdollisuus antaa joitakin lopullisia todisteita. Se on hyvin tärkeää sekä lääketieteellisille ryhmille että kansallisen turvallisuuden alalla toimiville.

Standardikriteerit

Ensinnäkin minun on huomautettava eräistä tämän artikkelin rajoituksista. Ensimmäinen rajoitus on se, että tämä koskee vain niitä, joilla on kyky keskustella sisäisen äänen (sisäisten äänten) kanssa. Jos siis joku väittää vain kuulevansa äänen tai katkelmia keskusteluista, tällä analyysimenetelmällä on vain rajallinen arvo. Tällaiset esimerkit luokiteltaisiin tässä artikkelissa. Lääketieteellistä taustaa omaaville, viitataan seuraavaan skitsofrenian oireeseen:

Koulutuksemme alkuvaiheessa monet meistä tekivät sen virheen, että kysyimme sairaalan psykiatrisessa ensiapupoliklinikalla olevilta potilailta, kuulevatko he ääniä ihmisiltä, jotka eivät ole siellä. Jotkut meistä luulivat potilaiden valehtelevan, kun he kertoivat meille, etteivät he kuule ääniä, olivatpa ne sitten jonkun paikalla olevan tai ei paikalla olevan henkilön ääniä. Nämä potilaat eivät nimittäin kuulleet ääniä, vaan kävivät keskusteluja jonkun toisen henkilön kanssa. Nämä potilaat eivät myöskään kuvitelleet keskustelua vaan kävivät todella, todella keskustelua. Siksi he eivät ”kuulleet ääniä”, vaan heille puhuttiin. Sama pätee kaikkiin muihin aistielimiin vaikuttaviin hallusinaatiotyyppeihin.

Allan Schwartz, Ph.D.
Tri. Schwartzin blogi: http://www.mentalhelp.net/poc/view_doc.php?type=doc&id=28686

Nyt kun tämä on selvitetty, tarkastellaan joitakin skitsofreniaa määrittäviä diagnostisia kriteerejä. Tarkastelen sitä, voidaanko synteettisellä telepaattisuudella väärentää perusdiagnoosikriteerit ja voidaanko se jollain lääketieteellisellä tavalla erottaa skitsofreniasta.

Jos haluatte seurata tätä, viittaan vahvasti Mainen lääketieteellisen keskuksen tohtori William McFarlanen videoon ”Schizophrenia Explained” ja Wikipediassa lueteltuihin standardoituihin kriteereihin. Jos otamme mallia Wikipediasta, aloitamme harhaluuloista.

Skitsofreniaa sairastavalla henkilöllä on harhaluuloja, usein vakavia vainoharhaisia harhaluuloja, kuten että häntä seurataan, vakoillaan, hänet myrkytetään, hänen ajatuksiaan manipuloidaan tai lähetetään jne. Synteettisellä telepaattisuudella on kyky herättää tällaisia käsityksiä monin eri tavoin. Tavallisesti se on yhdistelmä stressiasentoja (lihasten supistuminen), univajetta ja tekoälyä, joka kiinnittää huomion kuvioihin, tekee sanaleikkejä tai ehdottaa salaliittolaisia käsityksiä tapahtumista. Potilaan ei välttämättä tarvitse olla tietoinen tästä, vaikka hän saattaa olla tietoinen äänestä, jonka kanssa hän kommunikoi. Näin ollen tämä standardoitujen kriteerien osa-alue ei anna hoitohenkilökunnalle mahdollisuutta määritellä, onko kyseessä keinotekoinen ääni vai ei.

Seuraava kriteeri on hallusinaatiot. Aiemmin kuvaamamme keskusteluääni on tietenkin edellytys, mutta koska kyseenalaistamme juuri sen, jätämme sen toistaiseksi sivuun. Jos pitäydymme visuaalisissa hallusinaatioissa, kuten kahdessa ensimmäisessä kuvassa esitetyissä, meillä on jälleen samanlainen ongelma kuin harhojen kohdalla. Näköaivokuorta voidaan stimuloida radioaalloilla, joten värit voivat muuttua ja voi esiintyä myös tiettyjä näköhavaintojen pysyvyysvaikutuksia, jotka voivat johtaa mielen täyttämään aukkoja, jotka jäljittelevät kahden ensimmäisen kuvan visuaalisia vaikutuksia.

Järjestäytymätön puhe on oikeastaan seurausta mistä tahansa mielisairaudesta, joka liittyy kiihottumiseen. Koska synteettisen telepatian toiminta, kuten univaje ja stimuloitu stressi, vaikuttaa hermovälittäjäaineisiin, kiihottuminen on yleensä automaattista, ja näin ollen mielenterveysvaikutusten koko ketju ilmenee. Vaikka on mahdollista suorittaa rajoitettua reaaliaikaista stimulaatiota radioaalloilla, jotka jäljittelevät tiettyjä näkökohtia, täydellisen luonnollisen vaikutuksen aikaansaamiseksi tekoäly vain ruokkii psykoosia, joka tarjoaa joitakin skitsofrenian tunnusmerkkejä.

Jos tarkastelemme nyt kolmatta ja neljättä kaaviota oikealla, voimme nähdä useita muita oireita, joita voi esiintyä. Jälleen kerran yhteinen asia on se, että synteettinen telepaattisuus voi joko saada aikaan tai väärentää näitä näkökohtia. Näin ollen meidän on ymmärrettävä, että standardoituihin kriteereihin perustuva diagnoosi ei riitä synteettisen telepatian poissulkemiseen.

Päinvastoin, se on ensimmäinen vaihe todistettaessa, että se on sen lähde.

MRI pelastaa

On vain yksi tapa erottaa skitsofreenikko synteettisen telepatian vaikutuksen alaisesta henkilöstä. Magneettikuvauksen pitäisi antaa vakuuttava todiste siitä, että henkilö kärsii skitsofreniasta.

Jos tarkastelemme viidettä kuviota, voimme havaita, että terveen ja skitsofreenikon aivojen prefrontaalilohkon aktiivisuus eroaa toisistaan. Skitsofreenikon aivojen aktiivisuus tällä alueella on vähäisempää. Jos nyt tarkastelemme toista kaaviota, voimme havaita, että tämä alhaisempi aktiivisuus ulottuu koko aivoihin ja että ylimääräistä aktiivisuutta esiintyy esimerkiksi takaraivolohkon (näkökeskus) kaltaisilla alueilla.

Jos siis magneettikuvaus tehtiin potilaalle, joka osoitti skitsofrenian standardoidut kriteerit, eikä siinä näkynyt merkkejä skitsofreniasta, synteettisen telepatian puolesta puhuvat hyvin vahvat perusteet. Käytännön lääketieteen näkökulmasta katsottuna potilaita olisi kuitenkin lääkittävä oireiden hoitamiseksi, sillä riippumatta siitä, miten tällainen sairaus on aiheutettu, se on silti hyvin paljon läsnä.

Kansallisen turvallisuuden kannalta jokaisen magneettikuvauksen läpäisseen henkilökunnan jäsenen, joka myöhemmin kuulee ääniä ja läpäisee toisen magneettikuvauksen, olisi katsottava rikkoneen turvallisuusmääräyksiä. Heidät olisi siirrettävä välittömästi turvalliseen huoneeseen ja seurattava muutoksia. Olen varma, että tällainen toiminta on suurimmaksi osaksi passiivista, mutta sisäpiirin miehelle on käyttöä, erityisesti epävakaalle miehelle.

 

Artikkelin julkaissut newsvine.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.