Japan Airlinesin UFO-havainto 1986

Kun ajattelemme UFO-havaintoja, mielessämme on usein rakeisia kuvia ja epäuskottavia väitteitä. Kuitenkin yksi tapahtuma, joka hämmentää edelleen sekä skeptikkoja että uskovia, tapahtui Alaskan jäätävällä taivaalla marraskuussa 1986, ja tämä tapaus on edelleen yksi parhaiten dokumentoiduista ufohavainnoista tähän päivään mennessä.

Marraskuun 17. päivänä 1986 Japan Airlinesin lento 1628 oli matkalla säännöllisellä rahtilennollaan Pariisista, Ranskasta Naritan kansainväliselle lentokentälle Tokion lähelle. Kun Boeing 747 lähestyi Anchoragea, kapteeni Kenju Terauchi, kokenut lentäjä, jolla oli yli 10 000 lentotuntia, huomasi kaksi arvoituksellista valoa, jotka näyttivät tanssivan pimeällä taivaalla ohjaamon ikkunan ulkopuolella.

Laajasta kokemuksestaan huolimatta kapteeni Terauchi kohtasi näyn, joka sekä hämmensi että huolestutti häntä. Kyse ei ollut pelkistä ilmakehän ilmiöistä, vaan salaperäisistä soikeista esineistä, jotka liikkuivat älykkäästi ja näyttivät kulkevan suihkukoneen tahdissa.

Kun nämä kaksi tunnistamatonta esinettä yhtäkkiä katosivat, niiden tilalle tuli toinen, niin valtava olio, että 747 näytti siihen verrattuna pilkulle. Kapteeni Terauchi kuvaili sitä ”jättimäiseksi avaruusalukseksi”, jättiläiseksi, joka oli mahdollisesti kahden lentotukialuksen kokoinen. Visuaalinen todistusaineisto yhdistettynä miehistön äänessä tuntuvaan pelkoon lisäsi kohtaamiseen aavemaisuutta.

 

Tämä hyytävä episodi ei jäänyt huomaamatta lennonjohdolta. Anchoragen lennonjohto ja jopa NORAD, Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus, vahvistivat, että heidän tutkansa havaitsivat lentoa 1628 seuranneen kookkaan tunnistamattoman esineen. Huolimatta yrityksistä väistää olio, se pysyi kiinni, eikä korkeudenmuutokset tai väistöliikkeet näyttäneet haittaavan sitä.

Kapteeni Terauchin julkinen ilmoitus tapahtumasta, jossa hän julisti, että alukset olivat peräisin Maan ulkopuolelta, herätti suuren mediakohun. Paljastusten jälkeen käynnistettiin viralliset tutkimukset, joihin osallistui asiantuntijoita FAA:sta, FBI:sta, CIA:sta ja jopa presidentti Reaganin Valkoisen talon edustajia. Kokous päättyi kuitenkin erään CIA:n agentin huolestuttavaan lausuntoon: ”Tätä kokousta ei koskaan tapahtunut.”

Kiistoista huolimatta yksi kiistaton tosiasia on, että UFO-havainnot eivät ole niin harvinaisia kuin voisi luulla. Lukemattomat lentäjät, jotka viettävät suurimman osan elämästään taivaalla, ovat kertoneet nähneensä selittämättömiä ilmiöitä. Silti he valitsevat usein vaikenemisen naurunalaisuuden ja epäuskon sijaan.

Tämä Alaskan kohtaaminen on kiehtova lisä UFO-havaintojen historiaan, sillä se tarjoaa paitsi silminnäkijöiden todistuksia myös vankkaa vahvistavaa todistusaineistoa tutka- ja viestintätallenteista. Olitpa skeptikko tai uskovainen, yksi asia on varma: taivaallamme on mysteerejä, jotka ovat vielä selittämättä.

Olivatpa nämä UFO-havainnot sitten todellakin osoitus avaruusolentojen läsnäolosta taivaallamme tai meille vielä tuntemattoman maanpäällisen teknologian ilmentymä, emme voi jättää huomiotta lisääntyviä todisteita. Kun jatkamme valtavan kosmoksen tarkkailua, tällaiset kohtaamiset ruokkivat uteliaisuuttamme ja vastausten etsintäämme ja muistuttavat meitä siitä, ettemme ehkä olekaan yksin tässä suuressa maailmankaikkeudessa.

Totuus on tuolla jossain mitä tulee UFO-havaintoihin, ja se on lähempänä kuin luuletkaan.

 

Artikkelin julkaissut Latest UFO Sightings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.