Brad Steiger, Nephilim ja liskot

kirjoittanut Jason Colavito

Olen rehellinen: joskus pseudotiedettä on yksinkertaisesti niin paljon, etten pysy perässä. Minulla ei esimerkiksi ollut aavistustakaan, että Brad Steiger tuottaa edelleen aktiivisesti pseudotieteellisiä väitteitä reptiliaaneista, kadonneista sivilisaatioista ja muista todistamattomista asioista. Muistin hänet Mysteries of Time and Space -kirjasta (1974), mutta ilmeisesti hän on tuottanut muunnelmia 1970-luvun kirjoistaan viimeiset neljäkymmentä vuotta, ja nyt hän on julkaissut uusimman teoksensa, antologian nimeltä Legacy of the Sky People, jossa väitetään, että Aatami ja Eeva olivat avaruusolentoja William Le Poer Trenchin, brittiläisen kansanedustajan spekulaatioiden pohjalta, joka uskoi mahdottomiin asioihin epätodennäköisellä vakaumuksella. Se käsittelee  käärme-ihmisten rotua, jota erityisesti David Icke on tunnetuimmin mainostanut.

Examiner.comin haastattelussa Steiger vaikuttaa hieman hämmentyneeltä siitä, mitä vaihtoehtoisia väitteitä hän tällä hetkellä kannattaa. Haastattelija kysyi häneltä, mitä mieltä hän on muinaisten astronauttien hypoteesista, ja hän vaikutti aluksi vähemmän innostuneelta. Huolimatta siitä, että hän ilmeisesti työskenteli Giorgio Tsoukalosin kanssa uuden kirjan parissa, hän uskoo edelleen muinaisten astronauttien teoreetikoiden väitteisiin, joiden mukaan muinaiset ihmeet olivat muukalaisten rakentamia. Eikö hän oppinut, että he ovat muuttaneet mieltään ja väittävät nyt saaneensa vain ”inspiraatiota” muukalaisilta välttääkseen ”todisteiden” tarpeen?

Olen hyvin avoin tietyille muinaisten astronauttien teeman elementeille, mutta olen myös varsin vahvasti sitä mieltä, että esitän teoksessani Worlds Before Our Own (Putnam, 1978) teesin, jonka mukaan meillä on ollut runsaasti aikaa useammalle kuin yhdelle evoluutiolle tällä planeetalla ja että kehittynyt maanpäällinen kulttuuri, joka kukoisti Maapallolla jossain maailmassa ennen omaa maailmaamme, olisi voinut rakentaa kaikki nuo ihmeet. Hyväksyn tietysti myös sen, että tähdistä tulleet opettajat olisivat voineet opastaa älykkään ihmisen kaltaisen lajin aikaisempaa evoluutiota.

Mutta heti seuraavaan kysymykseen, joka koski reptiliaanien todellista identiteettiä, Steiger vastasi seuraavasti:

Jo 250 miljoonaa vuotta sitten nämä reptiliaanien tähtijumalat vierailivat planeetallamme ja alkoivat vauhdittaa tiettyjen maanpäällisten sammakkoeläinten ja matelijoiden evoluutiota yrittäessään jäljitellä omaa kulttuuriaan Maassa. Kun nämä geenitekniikan kokeilut epäonnistuivat, he päättivät keskittyä nisäkkäiden kehittämiseen. […] Jostain syystä he tekivät päätöksen nopeuttaa normaalia evoluutioprosessia ja luoda järkevä olento ennen aikojaan.

Mistä kukaan tietäisi, että tähtijumalat olivat täällä 250 miljoonaa vuotta sitten, jos hän väittää myös, että ihmiskulttuuri kehittyi itsestään sen jälkeen, kun he olivat lähteneet ilman muukalaisten osallistumista? Oletan, että hän näkee jotakin Lovecraftin käsityksen kaltaista, jossa Cthulhu Spawnin, Elder Thingsin ja Mi-Gon eri aallot suodattuvat alas tähdistä kaukaisessa menneisyydessä, ja myöhemmin syntyy ihmisiä, jotka hallitsivat Atlantista, Lemuriasta ja Mu:ta, mutta kuulostaa siltä, että hänellä on kasoittain keskenään ristiriitaisia valmiiksi kirjoitettuja ”ideoita”, joita hän vetää esiin ilman johdonmukaisuuden seurauksia. Tai hän sanoo mitä tahansa, mikä edistää hänen julkaisemiensa kirjojen myyntiä. (Ollakseni reilu, hän ehdottaa myös, että matelijat ovat saattaneet kehittyä maapallolla ja vain teeskentelevät olevansa avaruusolentoja, kuten Doctor Whon maan alla elävät lisko-olennot.)

Olen varma, että useimmat teistä muistavat hiljattain käymäni keskustelun langenneista enkeleistä ja 1. Mooseksen kirjan 6. luvun suhteesta (”silloin oli jättiläisiä maan päällä…”) ja siitä, miten tämä liittyy Lähi-idän tarinoihin sankareista sekä vanhaan ajatukseen, jonka mukaan maa oli rappeutumassa entisestä suuruudestaan. No, Steigerillä on erilainen näkemys, joka on nostettu kohta kohdalta Chariots of the Godsista ja 1960-luvun UFO-raamattuteoreetikoista:

Jos nuo väitetysti lyötyinä pidetyt Jumalan pojat olisivat itse asiassa maan ulkopuolisia tiedemiehiä, jotka tekivät kokeita kehittyvän Homo sapiens -kannan naispuolisilla jäsenillä, sen sijaan, että he olisivat olleet dekadentteja taivaallisia olentoja, jotka tekivät syntiä Maan tyttärien kanssa, he olisivat saattaneet hyvinkin toteuttaa direktiiviä, jonka tarkoituksena oli antaa syntymässä olevalle ihmiskunnalle geneettistä lisäpotkua.

Ja jos toiveet olisivat hevosia, kerjäläiset ratsastaisivat. Ei voi yksinkertaisesti väittää, että jos jokin olisi jotain, mitä se ei ole, niin seuraukset olisivat erilaiset kuin todellisuus, sellaisena kuin se tällä hetkellä on.

Minun pitäisi myös mainita, että Steiger väittää virheellisesti, että Henokin kirjassa väitetään, että Nooan äitiä syytettiin uskottomuudesta enkelin kanssa, mutta tämä on itse asiassa Genesiksen apokryfikirja, sama teksti, joka aiheutti Erich von Dänikenille niin paljon ongelmia, koska sen äärimmäisen hajanaisen tilan vuoksi on hyvin vaikea tehdä varmoja johtopäätöksiä sen sisällön hienoista yksityiskohdista, puhumattakaan siitä, että aukoissa lymyilevät mahdolliset avaruusolennot.

Jos Steigerin Examinerin haastattelusta on jotain pääteltävissä, hänen uusin kirjansa näyttää olevan entistäkin enemmän kiisteltyjä valheita loputtomasta kierrätysohjelmasta, joka on ”vaihtoehtoista” historiaa.

 

Artikkelin julkaissut jasoncolavito.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.