Four pillars

Amerikkalaispoliitikot haluavat oman UFO-valiokunnan

Ryhmä edustajainhuoneen lainsäätäjiä vaatii kongressia ryhtymään lisätoimiin tutkiakseen ilmiantajien lausuntoja niiltä, jotka sanovat nähneensä tunnistamattomia poikkeavia ilmiöitä tai UAP-ilmiöitä, mikä merkitsee harvinaista kahden puolueen pyrkimystä nollata hallituksen avoimuus ja kansallinen turvallisuus.

Ryhmä vaati perjantaina puhemies Kevin McCarthylle (R-CA) lähettämässään kirjeessä, että edustajainhuoneen johtaja perustaa erillisen valiokunnan, jonka tehtävänä on tutkia näitä havaintoja sekä sitä, salaa Pentagon tahallaan UAP:hin liittyviä tietoja.

Pyyntö esitetään sen jälkeen, kun kolme entistä upseeria oli todistanut edustajainhuoneen valvontakomitean lainsäätäjille ja väittänyt, että hallitus tietää UAP:ista enemmän kuin aiemmin on ilmoitettu.

“Tämä asia on paljon suurempi kuin uutissykli: Se edustaa hallituksen toimien yhtymäkohtaa, joka kertoo Pentagonin ja tiedusteluyhteisön suoraselkäisyyden puutteesta”, lainsäätäjät kirjoittivat. ”Mikään hallituksen ohjelma, olipa se kuinka arkaluonteinen tahansa, ei voi jäädä kongressin ulottumattomiin. Silti toimeenpanovallan edustajat muokkaavat rutiininomaisesti ja pidättävät kokonaan tietoja muilta aloilta, joihin meillä on oikeus, ja tekevät niin nytkin.”

Pyynnössä McCarthya painostetaan erityisesti perustamaan komitea, jolla on valtuudet haasteen esittämiseen ja jonka avulla lainsäätäjät voivat kerätä Pentagonilta tietoja, minkä sotilasviranomaiset ovat aiemmin estäneet. Valiokunta pitäisi myös vapauttaa edustajainhuoneen muiden valiokuntien toimivallasta, jotta sen työtä ei estettäisi, he kirjoittivat.

Valiokuntaan nimettyjen lainsäätäjien tehtävänä ei olisi ainoastaan selvittää, aiheuttavatko UAP-havainnot turvallisuusriskin Yhdysvalloille, vaan ne tutkisivat myös ”merkittävämpiä hallituksen valvontaan liittyviä kysymyksiä”, kirjeessä todetaan. Näihin aloihin kuuluvat talousarvion avoimuuden puute, liiallinen turvaluokittelu ja yhteistyön puute kongressin tutkimuksissa.

Kirjeen on kirjoittanut edustaja Matt Gaetz (R-FL), ja sen ovat allekirjoittaneet myös valvontavaliokunnan jäsenet Anna Paulina Luna (R-FL), Tim Burchett (R-TN) ja Jared Moskowitz (R-FL). Pyyntö perustuu lainsäätäjien aiempiin ponnisteluihin tutkia UAP-ohjelmia, mitä Yhdysvaltain hallitus on jäsenten mukaan jarruttanut tietojen salaamiseksi.

Todistajien lausunnot ja Yhdysvaltojen virkamiesten tiedonpuute ovat herättäneet lainsäätäjien keskuudessa huolta paitsi kansallisesta turvallisuudesta myös hallinnon avoimuudesta ja vastuullisuudesta, josta tuli keskeinen kysymys tämän viikon kuulemisen aikana. Lainsäätäjien odotetaan myös esittävän lainsäädäntöä, joka edellyttäisi liittovaltion hallitukselta tietoja UAP-operaatioista ja painostaisi Pentagonia julkaisemaan kaikki tutkimustulokset yleisölle.

Kongressi määräsi puolustusministeriön perustamaan vuonna 2022 All-domain Anomaly Resolution Office -viraston, jonka tehtävänä on tutkia raportoituja UAP-havaintoja. Sen jälkeen hallitus ei ole julkistanut havaintojaan, mikä on herättänyt närkästystä lainsäätäjissä, joiden mukaan se aiheuttaa kansallisen turvallisuuden riskejä.

 

Artikkelin julkaissut Washington Examiner

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.