Analyysi legendaarisesta ’Skinny Bob’-videosta

kirjoittanut Andrew Johnson

Sen jälkeen, kun Richard D Hall oli julkaissut toisen osan nauhoittamastamme haastattelusta, joka koski ilmaista ”Acknowledged” UFO/Aliens-kirjaani, kaksi ihmistä (Lee ja Janis) lähettivät minulle sähköpostia (10 minuutin sisällä toisistaan!) kysyäkseen, olenko tietoinen niin kutsutusta ”Skinny Bob” -videosta, jossa väitetään olevan avaruusolento, ufojen putoamispaikka ja lentävä lautanen. Video on itse asiassa kolmen (tai neljän) lyhyen videon sarja, joka lähetettiin nimettömänä huhti- ja toukokuussa 2011 YouTube-kanavalle ”ivan0135”, joka on edelleen käytettävissä tätä artikkelia kirjoitettaessa lokakuussa 2019.

Vaikka olin tietoinen tästä videosta/tarinasta, en ollut perehtynyt sen yksityiskohtiin, eikä se näyttänyt saavan suurta huomiota – ehkä siksi, että tiedot videosta – ja sen vuotaneesta henkilöstä – ovat niukat. Lisäksi olin videon julkaisemisen aikaan siirtänyt tutkimuskohteeni pois ufo-/ulko-olentokysymyksestä ja olin ensisijaisesti mukana esittelemässä ja tukemassa tohtori Judy Woodin 9/11-tutkimusta. Käytettyäni 2-3 tuntia videoleikkeiden tutkimiseen ja tuotettuani jopa parannetun/kevennetyn version (ks. alla), tässä ovat ajatukseni ja analyysini.

Itse videot

Ivan0135 latasi yhteensä 4 videota, joiden tiedot olen tiivistänyt alla. Kanavalla ei ole muita videoita:

Latauspvm Otsikko Pituus min:sek
Kuvaus  
13.4.2011 Disclosure leaked ufo alien case video confidential documents old footage 0:47 KGB-logo, videota lentävästä lautasesta (kuvattu autosta ja lentokoneesta), kävelevä alien, törmäyspaikka, kuolleita avaruusolentojen ruumiita
1.5.2011 alien grey extraterrestrial zeta reticuli ufo leaked footage 1:00 – josta 24 sekuntia pelkkiä tekstejä Alien – ilmeisesti vangittu. 14 sekuntia sivusta – alien liikkuu ja koittaa koskettaa jotain.

14 sekuntia pystysuuntaista kameran liikettä avaruusolennosta, joka näyttää sormiaan ja jonka pituutta mitataan.

8 sekuntai “varjoa?” jossa ympyrä on piirretty tunnistamattoman muodon ympärille, ja tunnistamaton muoto liikkuu.  Tämän kohdan tekstityksessä lukee “Miten ajaa”.

8.5.2011 Ivan0135 about ALIEN and UFO documents 1:44 Stillkuva kädenjäljestä (kts. alla) jossa 3 pitkää sormea ja pitkulainen peukalo, tekstit videon päällä.
17.5.2011 alien grey extraterrestrial zeta reticuli tape 06 – family vacation 1:33 1 minuutti 11 sekuntia tekstejä. 11 sekuntia tärisevää videota, jossa näkyy 3 alienia kävelemässä ulkona.

11 sekuntia tekstejä.

 

Videot vaikuttavat kuvatun videokankaalta — ja näyttävät olevan hidastettuja, perustuen siihen nopeuteen jolla aikalaskuri juoksee videolla. Huomasin myös joitain “haamukuvia”, kuten alla:

Tällainen efekti näkyi yleensä huonosti viritetyssä telkkarissa tai kun monitori on kytketty (analogi-) videolähteeseen, jossa kaapelit ovat huonokuntoisia, mikä tuottaa signaaliheijastuksia. Haamukuva voi olla myös keinotekoisesti luotu. On melkein varmaa, että videot 1 ja 2 on kuvattu TV-ruudulta — vaikka filmiprojektorin ääni kuuluukin videoissa 1 ja 2 (mutta ei videossa 3). Ehostetussa versiossa videopätkistä, jotka olen tehnyt, buustasin luminanssia ja saturaatiota ja tässä näkyy selvemmin värilliset kaistaleet, joita näkyy vanhan mallisissa analogisissa CRT-ruuduissa. Video 4 –- “perheloma” — ei vaikuta kokeneen sellaista kaistoittumista, joten se ei näytä olevan kuvattu TV-ruudulta.

Yllä näytetty kuva on kuin onkin KGB:n logo. Me voimme nähdä, että jotain informaatiota on mustattu — ehkäpä osaston nimi?

Kaikkien “kiinnostavien” videopätkien kokonaispituus on  1 min 33 sek, oman arvioni mukaan. Kiinnostavaa on, että 11 ja 33 tulevat aikakoodeissa esiin monesti!

Kahden videon kuvaukset löytyvät joko videossa näkyvissä tekstityksissä tai Youtube-kuvauksessa. Ne on esitetty alla. Vaikuttaa siltä, että tekstin kirjoittaja ei ole englanninkielen äidinkielenään puhuja, vaikka hän kieltä osaakin.

Video 1 — 13.4.2011

Ensimmäisen videon kuvauksessa lukee:

Vuodettua ilmavoimien UFO-videokuvaa. Luottamuksellinen. Turvaluokiteltu asiakirja. 1942-1969.

Relevantit tiedot:

Video sisältää näytteen nauhojen 01, 03 ja 04 editoiduista pätkistä

Kesto: 180 min

Yhteensä videotallennetta: 1.260 min

Ensimmäinen video sisältää seuraavat lyhyet pätkät, kuten käy ilmi videon kuvauksesta. Tapausnumero ja aikakoodit sopivat siihen mitä näytetään videolla.

Nauha 01:

Case 07/Tin bird 00:08:41 – 00:08:47

Nauha 03:

Case 15/Flying twin 00:27:11 – 00:27:13

Case 15/Flying twin 00:27:34 – 00:27:39

Nauha 04:

Case 23/Blue boys 00:42:50 – 00:42:51

Case 23/Blue boys 00:48:09 – 00:48:16

Case 24/Blue boys meeting 00:47:30 – 00:47:32

Case 24/Blue boys meeting 00:56:12 – 00:56:14

Case 24/Blue boys meeting 00:58:26 – 00:58:28

Tämä vaikuttaa olevan kuolleen alienin kasvot, törmäyspaikalla. Kasvonpiirteet, sikäli kun kuvasta saa selvää, sopivat elävään avaruusolentoon videolla 2.

Tämä avaruusolento näyttää pienemmältä kuin muut — tai sitten se on palanut tai ruhjoutunut pahoin, mahdollisesti.

Video 2 — 1.5.2011

Videon tekstitykset kertovat:

Suodatetaan turvaluokituksen poistamista ja levittämistä varten Internetin ja tiedotusvälineiden kautta. 7 videonauhaa, joiden materiaali on tallennettu vuosina 1942-1969. Materiaali sisältää UFO-tapahtumia, Maan ulkopuolisten elämänmuotojen talteenottoa ja tutkimusta.

Näiden asiakirjojen tärkeyden vuoksi lähteiden nimettömyys on säilytettävä.

Video sisältää näytteen editoituja katkelmia videonauhalta 05. Nauhan kesto: 180 min. Tallenteen kokonaiskesto: 1.260 min.

Nauhan 05 editoidut pätkät:

Case 25/skinny Bob 00:08:42 – 00:08:50

Case 25/skinny Bob 00:27:36 – 00:27:45

Case 26/How to drive 00:55:07 – 00:55:12

Sivukuva avaruusolennosta, joka tavoittelee jotain.

Etukuva avaruusolennosta, jossa sen pituutta mitataan.

Kolme sormea ja pitkä peukalo näkyy — sopii (ainakin pintapuolisesti) siihen mitä kolmannella videolla näytettiin.

Video 3 — 8.5.2011

Kolmas video on vain tekstityksiä, jotka lukee alempana. Ainoa kiinnostava kohta videolla on valokuva avaruusolennon kädenjäljestä — siinä näkyy kolme pitkää sormea ja pitkulainen peukalo.

Tekstit videolla 3:

Ivan0135:

Vastauksena asiakirjoja koskeviin viesteihin:

Aineisto on muokattu kooste niistä asiakirjoista, jotka meillä on. Mielipiteesi ja johtopäätöksesi tästä aineistosta eivät riipu meistä. Ehkä katsot väärään suuntaan. Te olette ne, jotka hylkäävät tämän aineiston.

Lähteitä ei paljasteta. Tietoja, jotka saattavat liittyä johonkin virastoon tai henkilöihin, ei paljasteta. Ei ole mitään viittausta, joka teki linkitetty aineisto johonkin organisaatioon, joka toimii tänään materiaalin paljastettu. Te kuitenkin spekuloitte ja teette arvailuja sen alkuperästä.

Aineisto ei kuulu mihinkään elokuvayhtiöön, videopeliin, televisiosarjaan tai muuhun kaupalliseen tuotteeseen, joka on tähän mennessä julkistettu tai joka on parhaillaan tuotannossa. Kukaan, joka on pois tästä voi osoittautua tämän materiaalin omistajaksi. Kukaan tämän ulkopuolelle jäänyt ei voi todistaa, että hänellä on hallussaan alkuperäinen aineisto.

Lisämateriaalin paljastuminen riippuu tapahtumista ja ihmisistä.

Te itse luotte oman misinformaationne.

Video 4 — 17.5.2011

Tekstit videolla kertovat:

Nauha 06

Perheloma

Vuoden 1942 ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien suunniteltiin useita diplomaattivierailuja, joiden tarkoituksena oli keskustella molempia osapuolia kiinnostavista asioista.

Sopimuksen 23/04 mukaan nämä tapaamiset pidettäisiin salassa, vierailijoita saattaisi rajoitettu määrä erikoisagentteja ja he tapaisivat vain korkea-arvoisia virkamiehiä.

Asiakirjan 072/E mukaan vuoden 1961 kokouksessa sattui välikohtaus, johon osallistui 3 henkilöä ja joka johtui siitä, että sotilastukikohdan virkamiehet rikkoivat sopimusta, kun he huomasivat, että heidän saapumistaan kuvattiin piilotetulla laitteella ilman heidän suostumustaan.

Sopimuksen 23/04 mukaan kokoukset olisivat luottamuksellisia, eikä niiden kuvaaminen tai valokuvaaminen olisi sallittua.

Sopimusta tarkistettiin tapauksen jälkeen.

Vapisevan kameran kuvamateriaalissa näyttää siltä, että useat avaruusolennot kävelevät ja kommunikoivat keskenään, mutta on epäselvää, miten lyhyt pätkä liittyy videon kuvaukseen ja kryptiseen ”perheloma”-otsikkoon. On vaikea olla varma, onko video mustavalkoinen vai värillinen. Videon kuvaaminen ja parantaminen viittaavat kuitenkin siihen, että videossa on jonkin verran väritietoa, vaikka se onkin melko vähäistä. Olen lisännyt alla pari parannettua still-kuvaa.

Analyysi / Kommentit

Videokuvauksiin liittyy joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten tapa, jolla tapausnumerot ja aikakoodit on määritelty. Kuvamateriaalin laatu vastaa mainittuja aikavälejä. Näyttää siltä, että tietoja on poistettu valikoivasti tavalla, joka on yhdenmukainen muiden luottamuksellisten tietojen julkistamisen kanssa.

Kaksi ensimmäistä videoleikettä yhdessä näyttävät:

  • Lentävän lautasen
  • Törmäyspaikan
  • Kuolleita ja eläviä avaruusolentoja
  • Muukalaisen vankeudessa

Neljäs video näyttää näyttävän erillistä tapahtumaa – ehkä vuodelta 1961, kuten kuvauksessa viitataan. Tämä saattaa selittää, miksi tässä videossa on todennäköisesti väritietoja. Se näyttää myös kuvatun eri tavalla, mikä mielestäni tukee ajatusta siitä, että se on aito. Miksi väärentää näin lyhyitä pätkiä kahdella eri tavalla?

Tapa, jolla videot on muotoiltu ja tapa, jolla tiedonpätkiä on annettu, jne. vaikuttaa minusta sopusoinnussa sen kanssa, miten tiedustelupalvelu luetteloisi/dokumentoisi nämä tiedot. ”Ivan0135:n” videolla 3 esittämät kommentit vaikuttavat melko samanlaisilta kuin ”Victorin” esittämät kommentit ”Alien Interview” -dokumentissa, josta kirjoitin ilmaisen ”Acknowledged”-kirjani luvussa 20.

Ei ole selvää, miksi videot julkaistiin viiden viikon aikana – ehkä ilmiantaja aikoi tosiaan julkaista lisää videoita, mutta joko hänet löydettiin ja hän sai ”lämpöä” tai hän tajusi, että sen vuoksi, miten se otettiin vastaan, hän ajatteli, ettei hänen kannattanut julkaista enempää, koska anonyymit trollit pyrkivät säilyttämään reduktionistisen maailmankatsomuksen.

Kun 93 sekunnin pituiset pätkät otetaan nimellisarvona ja aitona videotallenteena, ne vahvistavat sen, mitä monet meistä ovat epäilleet – ja mistä olemme löytäneet vaihtoehtoisia/lisätodisteita – että avaruusalukset ja -olennot ovat laskeutuneet ja syöksyneet maahan – tai heidät on pakotettu alas – tänne.Entisessä Neuvostoliitossa on kerrottu paljon tarinoita ufojen kohtaamisista, syöksymisistä/noutamisista. Vuonna 1998 julkaistussa mielenkiintoisessa dokumentissa nimeltä ”The Secret KBG UFO files”, jonka juontajana on Roger Moore, tutkitaan huomattavasti vuoden 1969 värielokuvaa, jossa on kuvattu törmäyspaikka. Tutkimus antaa melko paljon todisteita siitä, että elokuva on todellinen. Kuten dokumentista käy ilmi, kommunistihallinnon romahtaminen 1980-luvun lopulla johti siihen, että joitakin salaisia asiakirjoja ja tietoja ”huutokaupattiin” eniten tarjoavalle – eräs tällainen tapaus kuvattiin salaa.

Ehkä ”Skinny Bob” -video edustaa pientä osaa siitä, mitä todella tiedetään. Videon kuvausten mukaan videolla on tuntikausia lisämateriaalia, minkä ei pitäisi yllättää meitä, jos olemme jo päättäneet, että hallitukset ja tiedustelupalvelut ympäri maailmaa ovat pitäneet tätä materiaalia ”huippusalaisena” vuosikymmeniä.

Tietokonegrafiikkaa vaiko erikoistehosteita?

Ne jotka haluavat lukea Ben Philipsin, erikoistehosteasiantuntijan, haastattelun, katsokaa alle. Se on kopioitu “Reddit”-ketjusta.

Työskentelen erikoistehosteiden ja visuaalisten efektien parissa elokuvateollisuudelle. Voitte katsoa IMDB:sta… Ben Philips. Minä ja kollegani voisimme feikata tämän. Ongelma on, että tarvitsen pienen filmiryhmän ja joutuisin käyttämään paljon aikaa ja rahaa siinä onnistumiseen. Skinny Bobin pätkät ja ‘perheloma’ ovat yksi juttu… ja kiistelyt freimeistä sekunnissa ja siitä onko tämä 16mm kuvaa eivät liity asiaan mitenkään. Ihmiset tuppaavat sivuuttamaan lisätyn materiaalin luomisen, jotka kaikki ovat Ivan 0135:n videoille uniikkeja. Mitään näistä videoista ei ole nähty ennen tai jälkeen. Ne koostuvat….

  • Lautasesta jota kuvataan liikkuvasta autosta, joka leijailee höyrylaivalta näyttävän aluksen yllä — digitaalikompositio käyttäen filmileikkeitä, ja siihen on ympätty UFO fantastisella seurannalla.
  • Ohjaamokuvasta, jossa näkyy lautasalus sen vieressä — taaskin editoitu video, johon UFO on lisätty.
  • Avaruusolennosta, joka kävelee kameraa kohti — tämä voisi olla vaikka täysin digitaalinen, mutta mielestäni se ei ole, koska kameran heiluttamista ei ole lisätty siihen efektinä. Tämä tarkoittaa, että kyseessä olisi meikattu naamio, tai digitaalinen editointi tietokoneella luodusta avaruusolennosta.
  • Panorointikuva maahansyöksypaikasta autiomaassa — tämä on fyysinen kohde, eli kamera kuvasi jotain oikeasti olemassaolevaa. Tämä on voinut olla miniatyyrimalli tai lavaste. En usko sen olevan miniatyyri, koska kameran käyttäjä kävelee samalla kun paneroi, mikä vaatisi, että kameran liikettä simuloitaisiin niin, että se näyttäisi kävelyltä.
  • Ruumiinavausvideo — tämä vaatisi avaruusolennon nukkehahmon sekä näyttelijöitä.

Viimeiset mainitsemani kolme klippiä vievät tämän aivan uudelle asiantuntemuksen ja ammattimaisuuden tasolle. Ensinnäkin, maahansyöksyvideo vaatisi kuvauspaikan ja filmiryhmän rakentaa maahan syöksynyt alus ja ruumiit etukäteen verstaassa tai siellä paikanpäällä, mikä näyttää autiomaalta. Tämä tarkoittaa rahaa ja työntekijöitä, joka maksaa, mm. kuljetuslaitteita joilla kuljettaa rakennettu lautasalus kohdepaikkaan. Ruumiinavausvide on kiinnostava useammastakin syystä. Yksi on se, että kyseessä ei ole sama alien kuin Skinny Bob ja se on erittäin lyhyt, se näyttää Ray Santillin ruumiinavausvideolta, jonka Santilli on itse myöntänyt olevan feikki. Kuitenkin hän väittää tähänkin päivään asti feikanneen sen, koska alkuperäinen kuvamateriaali on kulunut sen altistuttua valolle, ilmalle ja vedelle. Tämä mahdollisesti voisi olla lyhyt klippi alkuperäisestä videosta tai feikki, mitä tekijät myös vihjailevat.

Joten… jos Skinny Bob feikattiin, se on joko nukkemalli tai tietokonegrafiikkaa… tai molempia. Jos se on digitaalinen, silloin se on loistava ja tekijä on selvästi ammattilainen. Jos se on digitaalinen, se ei ollut keyframeanimaatio vaan motion capture. Jos se oli motion capture, silloin siihen tarvittaisiin studio. Studio tarkoittaa rahaa ja enemmän ihmisiä. Jos se oli nukke, silloin se ei ole designiltaan ainoastaan huikea, vaan nukketeatteriporukka oli koko alansa parasta; se miten hän muuttaa asentoaan ja katsoo alas kun pituutta mitataan on kauniisti tehty ja yksi niistä syistä miksi, jos tämä on tietokoneanimaatio, tämä on tehty motion capturena eikä keyframeanimoituna.

En sano sitä, että tämä olisi feikattu. Sanon että jos tämä oli feikattu, sen on tehnyt joukko ammattilaisia. He ovat käyttäneet paljon aikaa ja rahaa rakentamaan fyysisiä malleja äärimmäisen lyhyisiin klippeihin, jotka eivät edes olleet koko videon pääaihe; Skinny Bob.

Jos tämä on feikki, kukaan mukanaolijoista ei olisi rikkonut hiljaisuutta toukokuusta 2011 eteenpäin ja esittänyt tätä tekemäkseen.

Lue myös koko muu ketju jos haluat lukea muiden ajatuksia — mutta varo anonyymeja trolleja!

Lisää analyysia täällä: www.reddit.com/r/Ski…

 

Artikkelin julkaissut Check the Evidence

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.