Area 51:n camo-tyypit: laillinen kuolettava voima

Jos olet koskaan lukenut tai katsonut mitään Area 51:n liittyvää, sinun on täytynyt kuulla maininta Area 51:n camo-tyypeistä.  Nimen on antanut Glenn “Psychospy” Campbell, eräs Area 51 -tutkija. Camo-tyypit ovat yksityisiä turvamiehiä jotka kiertävät 38 tuhannen eekkerin maa-alaa jonka omistaa kaikkein tunnetuin salainen tukikohta maailmassa.  Campbell antoi tämän nimen heille, koska he pitävät päällään aina armeijatyylisiä suolakurkkuvaatteita.

Jos camo-tyypit saavat sinut kiinni luvatta alueella norkoilusta, löydät aseen ohimoltasi. Heillä on lupa tappaa nähdessä, jos he pitävät sitä tarvittavana. He ovat Area 51:n tuomari, jury ja pyöveli.

Jos koskaan olet road tripillä Area 51:n alueella, saatat huomata camo-tyypit — etäältä, ainakin. Heidän autonsa ovat aina partiossa, ja kun ajat kunnossapitämätöntä tomutietä, hälytät sensorit joita camo-tyypit monitoroivat 24/7. He tietävät että olet paikalla ennenkuin olet lähelläkään virallista tukikohdan rajaa. Ja saatat nähdä auton, ehkä yhden läheisen kukkulan laella, kököttäen paikallaan siinä. Ne katselevat sinua, odottavat sinun tekevän jotain harkitsematonta ja typerää — niinkuin astuvan tukikohtaan.

Area 51 Camo-tyypit eivät tykkää turisteista

Camo-tyypit ovat tunnettuja siitä, että he häiritsevät ihmisiä jotka ovat tukikohdan rajan julkisella puolella, jopa kansalaisia joilla on laillinen lupa olla siellä. He ylläpitävät sensoreita julkisella maalla, varmistaakseen että kukaan ei lähesty tukikohtaa. Camo-tyypit ovat saaneet käskyn etteivät he saa lähestyä siviilejä julkisella maalla, mutta se ei pysäytä heitä vakoilemasta ja yrittämästä pelotella.

Kun he pidättävät sinut oleskelusta ilman lupaa Area 51:n alueella, sinut siirretään Lincolnin piirikunnan sheriffin haltuun. Hän ei myöskään katso hyvällä Area 51 -turisteja.

“He ovat täällä aika lailla yhdestä ainoasta syystä” sanoi sheriffi, Kerry Lee, New York Daily Newsille, puhuessaan turisteista tukikohdan rajalla. “Tämä on keskellä ei mitään. Tämä on erämaata. Näen todella harvoja [oleskeluja] jotka tapahtuvat vahingossa,” hän sanoi.

Glenn Campbell oli Area 51 -tutkija vuosia, hänen aliaksensa oli “Psychospy”. Hän pyöritti Area 51 -tutkimuskeskusta Rachelissa, Nevadassa, jossa hän myös asui. Tuona aikana hänellä oli varsin monta kohtaamista camo-tyyppien kanssa. Vaikka hän on sittemmin siirtynyt tekemään muuta, hän vieraili tukikohdassa viime vuosina — vanhojen aikojen muistoksi — ja hän kohtasi muutaman camo-tyypin joita hän vakoili. Katso allaoleva video, mutta älä tee itse tällaista. Glenn on ammattilainen.

https://www.youtube.com/watch?v=aQ17iUfL-Gc

Miten camo-tyypit vakoilevat sinua?

Camo-tyypeiltä ei tunnu puuttuvan laitteistoa vakoilla ulkopuolisia. Heillä on pitkän matkan tarkkailulaitteita ja yönäkökameroita. Heidän valkoiset farmariautonsa on varustettu monitoreilla, joista näkee tietoja teiden sensoreista, jotka monitoroivat liikkeitä tukikohdan rajoilla, ja tottakai heillä on myös radiot. Camo-tyypit ovat armeijan sopimustyöntekijöitä, etkä ylläty että monet heidän käyttämistään radiotaajuuksista on salattuja. Äänikommunikaation sijaan kuulet pelkkää kohinaa. 1990-luvulla tutkija Glenn Campbell raportoi Area 51 katselijan oppaassa, että jotkut camo-tyyppien käyttämistä taajuuksista olivat salaamattomia. Tämä saattaa edelleen pitää paikkaansa.

Rajoitetulla alueella on paljon kommunikaatioliikennettä. Lennonjohto puhuu työntekijöitä kuljettavien koneiden kanssa, vartijat puhuvat toisten vartijoiden kanssa, hävittäjäpilotit puhuvat keskenään ja maanpinnan henkilöiden kanssa. On ollut jopa huhuja (vaikka kuulostaa epäluotettavalta), että lentävät lautaset S-4:ssä puhuvat maanpinnan henkilöstölle radiolla. Saatat kuulla myös osan tästä liikenteestä jos tuot skannerin mukanasi, sellainen on suosittu nykyään poliisiradion ja lennonjohdon kommunikaation kuuntelussa. Tämä työkalu on tarkoitettu tekniikan ihmelapsille joilla on aikaa ja kärsivällisyyttä leikkiä taajuuksilla, mutta on suuri potentiaalinen voitto jos paremmin pääsee ymmärtämään armeijan aktiviteettia alueella. Jotkut arkaluonteiset kanavat saattavat olla salattuja tai muuten saavuttamattomissa, mutta monet lähetykset rajojen sisäpuolelta ovat “selkeitä” ja niitä voi helposti kuunnella kun tietää mistä. — Glenn Campbell, Area 51 katselijan opas, 1995

Mistä camo-tyypit tulevat?

Kuten melkein jokainen osaa kertoa, camo-tyyppien työnantaja on Aecom Corporation, suuri valtiollinen toimeksiantaja. (Aecom ei myönnä eikä kiellä, että camo-tyypit ovat heidän palkkalistoillaan Area 51:ssa, mutta se on odotettua. Se on silti tiedossa, että korporaatio nimeltään EG&G Technical Services oli camo-tyyppien työnantaja aiemmin. Sitten EG&G:n osti URS Corporation, ja sen jälkeen URS:n osti Aecom. New York Daily News kertoo: “Vuodesta 2002 he ovat olleet URS Corporationin leivissä, jonka Aecom osti vuonna 2014.”) G4S Secure Solutions (ennen nimeltään Wackenhut), toinen valtion turvallisuustoimittaja, voi myös olla camo-tyyppien työnantaja.

Monet camo-tyypeistä tuntuvat asuvan Las Vegasissa, Area 51:n lähimmässä suuressa kaupungissa. Jotkut elävät raporttien mukaan Rachelissa, joka ei ole kaukana tukikohdasta. Ne, jotka elävät Vegasissa, lentävän salaisella “JANET”-lennolla, joka pendelöi Area 51 -työntekijät edestakaisin päivittäin. JANET-lennot lähtevät salaisesta terminaalista McCarranin kansainväliseltä lentokentältä. (“JANET” on lyhenne sanoista “Just Another Non-Existent Terminal”.)

Se mikä ihmisiä yllättää — myös meitä kun kuulimme tämän aluksi — oli, että camo-tyypit eivät ole USA:n armeijan tai USA:n valtion henkilöstöä. He ovat vain palkattuja vartijoita joilla on maastopuvut (ja jotka ajavat valkoisilla autoilla Segwayn sijaan).

“Oikeasti he ovat turvallisuushenkilöstöä niinkuin missä tahansa muualla”, sheriffi Kerry Lee kertoi toimittajille. “Heidän duuninsa on pitää ihmiset poissa kulkemasta alueella.”

Haluatko ryhtyä kuuluisaksi Area 51:n camo-tyypiksi?

Jos olet koskaan unelmoinut olevasi kyttä salaisessa tehtävässä, camo-tyypin duuni voi olla sinulle. (Me emme ole nähneet todisteita, että olisi myös camo-muijia, mutta se ei tarkoita etteikö olisi mahdotonta että heitä on olemassa.) Se ei ole yleensä mitään kauhean kiinnostavaa: käytät suurimman osan päivästä istuen autossa, odottaen ja vahtien.

Toisaalta joskus se ei ole ollenkaan tylsää, katso vaikka videolta.

Ongelma on miten päästä tällaiseen hommaan: mihin lähettää hakemus? Aecom Corporation, yhtiö josta olemme 90-prosenttisen varmoja että se on pääasiallinen camo-tyyppien työnantaja, on kyllä internetissä. Me löysimme etsimällä epäilyttävän näköisen listan “pääsynvalvontavirkailijoista”, mikä kuulostaa kauhean viralliselta titteliltä camo-tyypille.

Jos onnistut pääsemään haastatteluun, haluat tehdä jotain pohjatyötä tietojen selvittämiseksi. Opiskelumateriaalia on jaossa. 1990-luvulla nimetön lähde lähetti Glenn Campbellille ja toiselle Area 51 -tutkijalle Mark “Agent X” Farmerille kopiot Groom Lake Security Manualista, jossa camo-tyyppien firmapolitiikka ja proseduurit kuvataan. Vaikka se on ollut internetissä jo vuosia — koska Campbell alunperin julkaisi sen vuonna 1995 verkkosivullaan — iso osa perusteista näyttää samalta edelleen.

Camo-tyyppejä on kielletty puhumasta työnantajastaan, joten sellaista ei vain voi mennä kysymään vaikka tapaisitkin jonkun joskus kasvotusten. Kun ihmiset ovat kysyneet, vapaa-aikaansa viettäneet camo-tyypit ovat kieltäytyneet puhumasta siitä missä he ovat töissä tai kenen leivissä. Area 51 camo-tyypit viittaavat Area 51:n käsitteillä “ei missään” tai “kaupungin ulkopuolella”, sanoo vuoden 2001 Las Vegas Review-Journalin tarina vartijoiden lakosta.

“Vartijat yleensä pysyvät etäällä”, Area 51 -tutkija Peter Merlin kertoi toimittajille. “[He] tuppaavat olemaan ujoja kameroille suojakseen identiteettiään.”

Groom Lake Security Manual, joka on kirjoitettu kun EG&G Technical Services oli camo-tyyppien työnantaja, kertoo:

TURVALLISUUSSYISTÄ JOS TYÖNTEKIJÄLTÄ KYSYTÄÄN MISSÄ HÄN ON TÖISSÄ, HE VASTAAVAT “E.G. & G.:LLÄ TESTIALUEELLA”. SITTEN KIELTÄYTYKÄÄ PUHUMASTA YKSITYISKOHDISTA.

Artikkelin julkaissut Area51.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.