Ex-CIA agentti paljastaa Area 51:n todellisen nimen

LAS VEGAS (KLAS) — Mystisyyden  verho on aina ympäröinyt Nevadan Area 51 -tukikohtaa. Vuosien ajan armeijan edustajat ovat kiistäneet sen edes olevan olemassa, mutta se on ollut olemassa vuodesta 1955 lähtien, useiden kryptisten salanimien taakse kätkettynä. Nyt uusia salaisuuksia tukikohdasta on tehty ensi kertaa, mm. tukikohdan todellinen nimi.

Area 51 on eräässä mielessä elävä, hengittävä ristiriita — maailman parhaiten tiedossa oleva salainen tukikohta. Se on inspiroinut monia kirjoja, televisio-ohjelmia ja elokuviakin, mutta onko se ollut koskaan todella salaisuus?

“Area 51 ei koskaan ollut salaisuus. Sen olemassaolo oli tiedossa. Ainoastaan kyse oli siitä ketkä siellä olivat ja mitä he tekivät”, Thornton “T.D.” Barnes, entinen keskustiedustelupalvelu (Central Intelligence Agency, CIA)  tutkaspesialist sanoi 8 News Now I-Teamin George Knappille.

Barnes on mahdollisesti tehnyt enemmän kuin kukaan nostaakseen salaisuuksien verhoa Area 51:n edestä. Hän on Road Runnersien johtaja, ryhmä Area 51:n työntekijöitä, jotka ovat astuneet julkisuuteen yli kymmenen vuotta sitten kertomaan työstään jota he eivät tehneet Nevadan autiomaassa.

 

Barnes vei asiat toiselle tasolle tuuppimalla CIA:ta julkistamaan valokuvia ja dokumentteja tukikohdasta, asioita joista edes CIA ei tuntunut tietävän, mm. tukikohdan todellinen nimi — “Station D”, joka oli CIA:n Area 51:lle antama alkuperäinen nimi. S on myös Barnesin uuden paikasta kertovan historiikin nimike.

“Heillä oli kaikenlaisia dokumentteja siellä, jotka kutsuivat sitä Station D -nimellä”, Barnes sanoi.

Kansa ei ollut nähnyt nimeä ennen tuota.

“Sitä ei ole koskaan nähty, mutta silloinkin kun palasin (CIA:n) historioitsijoiden pakeille etsimään lisää, he sanoivat etteivät he ole koskaan kuulleetkaan sitä” Barnes sanoo.

Kirjassaan Barnes kuvaa huikean listan nimiä, lempinimiä ja koodinimiä, joita tukikohdasta on käytetty sen jälkeen kun CIA valitsi sen vuonna 1955 täydellisen salaiseksi testi- ja koelentopaikaksi erittäin salaiselle U-2 -vakoilukoneelle.

Groom Lake on aina ollut Area 51:n sijaintipaikka. CIA:n työntekijät alunperin kutsuivat pölyistä paikkaa Watertowniksi tai Watertown Stripiksi, senaikaisen CIA-johtajan kotikaupungin mukaan.

 

Nimike “Area 51” syntyi vuonna 1958 kun CIA tarvitsi maata läheltä kehittääkseen ja testatakseen A-12 Blackbirdia.

Joskus 60-luvulla “51” katosi kartoista ja armeija alkoi leikkiä, ettei siellä ollut ollenkaan mitään tukikohtaa, vaikka venäläiset vakoojat tiesivät siellä sellaisen olevan.

Ilmailu- ja sotateollisuusyritys Lockheed MArtin viittasi alueeseen nimellä “Paradise Ranch”, karskina vitsinä houkutellakseen työntekijöitä keskelle autiomaata.

“Se oli kaikkea muuta kuin paratiisi”, Barnes sanoo.

“Paradise Ranch” muuttui “The Ranchiksi”, sitten “Red Squareksi” tai  “The Boxiksi”, jotka viittasivat alueella päteneeseen lentokieltoon.

Useita muitakin nimiä esitettiin vuosien varrella:

  • “Yuletide”
  • “St. Elsewhere”
  • “Home Plate”
  • “Homey Airport”
  • “The Site”

Monia muita variaatioita oli myös, mm. tunnettu “Dreamland”, joka on perua tornin kutsutunnuksesta.

CIA käytti peitetarinoita, periaatteessa valheita, naamioimaan sen mitä Groom Lakella tapahtui.

Alussa se oli NASAn sääasema, sitten atomienergian tutkimuskeskus, mutta koko ajan CIA  kehitti maailman edistyneintä vakoiluteknologiaa auttamaan Amerikkaa voittamaan kylmän sodan.

70-luvulla, kun CIA:n sikailut saivat kongressin ja kahden presidentin huomion, Valkoinen talo yhtäkkiä tajusi, että CIAn toiminta oli kielletty USA:n rajojen sisäpuolella, “Station D” lakkautettiin ja sen hallinta siirrettiin ilmavoimille.

80-luvun puolessavälissä kansan huomio kiinnittyi ilmavoimiin, joka otti haltuun 89,000 eekkeriä valtion maita Groom Laken ympäriltä. 80-luvun lopulla kansan huomio varsinkin korostui, koska eräs erityisen villi tarina tuli julki, jonka Barnes myös käy läpi uudessa kirjassaan.

“Kun sana lähti kiertämään, että Area 51:llä on käynnissä jotain ja CIA on ollut 20 vuotta mukana ja kukaan ei tiedä siitä mitään, sanoin että mitä he oikein ovat tehneet siellä 20 vuotta? Ja siitä lähti käyntiin UFO-vaihe”, Barnes sanoo.

UFOja Area 51:llä? Kuulostaa tavallaan tutulta.

Tästä saat lisätietoja T.D. Barnesin kirjasta “CIA Station D Area 51: The Complete Illustrated History of the CIA’s Station D at Area 51.”

 

Artikkelin julkaissut Mystery Wire

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.