Ilmavoimien NASIC alkaa vastaanottaa UAP-dataa

Artikkelin kirjoittanut Keith Basterfield

Lakialoite S.2610

Kiitos Twitter-käyttäjän UAP36665648 ja Silva Record blogin, saimme tietää että S.2610, Yhdysvaltain kongressin käsiteltävänä oleva lakialoite, mainitsee UAP:t. Huomattavaa on, että tämä on tällä hetkellä ”lakialoite” eikä ”säädös”. Näin sanamuoto ”säädöksen” lopullisessa versiossa voi olla eri.

S.2610 on lakialoite joka ”valtuuttaa budjettiosuudet fiskaaliselle vuodelle 2022 Yhdysvaltain hallinnon, tiedusteluyhteisön budjetin ja CIA:n eläkejärjestelmän tiedustelu- ja tiedustelutoimintaan liittyville aktiviteeteille sekä muille tarkoituksille.”

UAP:t mainitaan esityksessä

Aloitteen pykälässä 345 on otsikkona ”UAP-toimikunnan tuki ja valvonta” ja siinä lukee seuraavaa:

(a) Määritelmät — Tässä pykälässä:

(1) KONGRESSIN ASIANMUKAISET KOMITEAT – Termiin ”kongressin asianmukaiset komiteat” kuuluu:

(A) Kongressin tiedustelukomitea.

(B) Senaatin asevoimakomitea.

(C) Edustajainhuoneen asevoimakomitea.

(2) UAP-TOIMIKUNTA – Termi ”Unidentified Aerial Phenomena Task Force” tarkoittaa toimikuntaa, jonka puolustusministeri on perustanut elokuun 4. päivä 2020, jota johtaa laivastoministeriö tiedustelusta ja turvallisuudesta vastaavan puolustusministerin toimiston alaisuudessa.

(b) UAP-DATAN SAATAVUUS – Kansallisen tiedustelun johtaja sekä puolustusministeri tulevat keskinäisessä yhteistyössä vaatimaan tiedusteluyhteisöltä ja puolustusministeriöltä dataa tunnistamattomiin ilmailmiöihin liittyen, tuodakseen saataville dataa välittömästi UAP-toimikunnan ja ja kansallisen ilmailu- ja avaruustiedustelukeskuksen (National Air and Space Intelligence Center, NASIC) käyttöön.

(C) RAPORTIT KONGRESSILLE KVARTAALEITTAIN

(1) YLEISTÄ – Viimeistään 90 päivää tämän lain säätämisen jälkeen eikä useammin kuin kerran kvartaalissa siitä eteenpäin, UAP-toimikunta, tai vastaava taho jonka varapuolustusministeri voi nimittää vastuulliseksi tunnistamattomista ilmailmiöistä, tulee jättämään asianmukaisen kongressin komitean luettavaksi raportin kerran kvartaalissa UAP-toimikunnan tai minkä tahansa muun samanlaisen tahon löydöksistä tilanteen mukaan.

(2) SISÄLTÖ – Jokainen kohdan (1) raportti tullaan jättämään vähintään seuraavan sisältöisesti:

(A) Kaikki raportoidut tunnistamattomiin ilmailmiöihin liittyvät tapahtumat, jotka ovat tapahtuneet aiemman 90 päivän aikana.

(B) Kaikki raportoidut tunnistamattomiin ilmailmiöihin liittyvät tapahtumat, jotka ovat tapahtuneet muuna aikana kuin aiemman 90 päivän aikana, mutta joita ei oltu raportoitu aiemmassa raportissa.

(3) MUOTO – Jokainen kohdan (1) raportti annetaan salattuna.”

Mikä on National Air and Space Intelligence Center?

Omien verkkosivujensa mukaan, NASIC on ”…puolustusministeriön pääasiallinen tiedolähde ulkomaiden ilmailu- ja avaruusuhkien analyysille. NASIC on ilmavoimien tietopalvelukeskus, kansakunnan ilmailu- ja avaruustiedustelutiedon keskus, sekä ilmavoimien ISR-hankkeen operationaalinen siipi.”

NASIC sijaitsee Wright-Pattersonin ilmavoimien tukikohdassa lähellä Daytonia, Ohiossa. Se raportoi suoraan pääesikunnan tiedustelusta, tarkkailusta ja kybervaikuttamisesta vastaavalle apulaispäällikölle.

Kattavampi artikkeli NASICin toiminnasta UAP-kontekstissa löytyy toisesta blogista päivämäärällä 17. helmikuuta 2019, jonka on kirjoittanut melbournelainen tutkija Paul Dean.

Project Blue Book

Ilmavoimat pyörittivät aiemmin UFO-projektia nimeltä Project Blue Book, vuosina 1952-1969, joka sijaitsi myös Wright-Pattersonin ilmavoimien tukikohdassa. Sillä oli kaksi tavoitetta, määrittää olivatko UFOt kansallisen turvallisuuden uhka ja analysoida UFO-dataa.

Kommentti

Tämä on ensimmäinen muistamani kerta, kun NASIC mainitaan kongressin dokumentissa UAP-datan vastaanottajana. Tulee olemaan kiintoisaa nähdä mikä NASICin ala oikeasti prosessoi dataa.

Päivitys: 10.8.2021

Artikkelissa päivämäärällä 9. elokuuta 2021, POLITICOn toimittaja Bryan Bender kirjoitti yllämainitusta aiheesta. Artikkelissa oli seuraavia lisätietoja:

1. ”Pentagon pohtii antavansa avaruusvoimille suuremman roolin UFO-raporttien seurannassa ja tutkimuksessa. Mutta uusin armeijan haara ei ole ideasta niin innoissaan.”

2. ”Kongressin työntekijä kertoi POLITICOlle, että salainen osa lakiesityksestä sisältää määrärahaehdotuksia pitkäaikaisempaa toimintaa varten, mm. suosituksia siihen miten lisärahoittaa toimintaa.”

3. ”Entinen Pentagonin virkamies sanoi myös, että hän odottaa että juridista ohjausta tullaan antamaan UAP:sta National Defense Authorization Actin loppuversiota varten.”

4. ”Avaruusvoimien (Space Force) lisäksi, joka toimii yhdessä juuri perustetun Yhdysvaltain avaruuskomennon (U.S. Space Command) kanssa, viranomaiset harkitsevat useiden armeijan ja tiedustelun organisaatioiden mukaanottoa, jotka voisivat ottaa johtoaseman tai tehdä yhteistyötä uudessa organisaatiossa.

Yksi näistä on salamyhkäinen Space Security and Defense Program, joka raportoi sekä Pentagonille että kansallisen tiedustelun johtajalle, joka valvoo kaikkia vakoilua suorittavia virastoja.

Suunnitelma oli laajamittainen, jolla arvioida potentiaalisia avaruusuhkia, ja sillä on myös valtuudet tehdä sopimuksia uusien datankeruukyvykkyyksien kehittämiseksi. Muut ehdokkaat suurempaan rooliin UFO-aiheessa ovat Defense Intelligence Agency, joka tutkii ulkomaisia asejärjestelmiä ja jolla on historiaa havaintojen tutkimuksessa, sekä North American Aerospace Defense Command Coloradossa, joka on vastuussa kansakunnan ilmatilan puolustamisesta.”

Päivitys: 19. elokuuta 2021

Kiitos D. Dean Johnsonin (Twitterissä 19. elokuuta 2021) me saimme selville, että 28. heinäkuuta 2021 senaatin tiedustelukomitea kokoontui pohtimaan Intelligence Authorization -lakiesitystä fiskaaliselle vuodelle 2022. ”Äänestyksellä valittujen lisäehdotusten joukossa oli ehdotus, jonka puheenjohtaja senaattori Mark Warner siirsi.” ”Republikaani Marco Rubio (R-FL) sekä jäsenet Dianne Feinstein (D-CA), Marttin Heinrich (D-NM) ja Ray Blunt (R-MO), ’vaativat UAP-toimikunnan tukea ja valvontaa’, lukee SSCI:n raportissa, joka julkaistiin elokuun 10. päivä 2021.”

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.