Monsanton tutkimuskompleksi ja Amerikan ’siementäminen’

Kirjoittanut Kenny Young

Heinäkuussa 1997 julkaistun PHILLIP J. CORSON ”Päivä Roswellin jälkeen” -kirjan myötä eläkkeellä oleva everstiluutnantti, joka palveli Eisenhowerin alaisuudessa, esitteli yleisölle käsitteen amerikkalaisen teollisuuden ja yritysten ”kylvämisestä” eksoottisella teknologialla, joka on peräisin talteenotetuista Maan ulkopuolisista ajoneuvoista.

Corson julkaisusta syntyneen kohun ja kiihkon keskellä en voinut olla hillitsemättä epäuskoani hänen väitteidensä vakavaan tarkasteluun, koska olen ollut mukana eräässä oudossa kohtaamisessa lähes kahden vuoden ajan.

Salaperäinen lörpöttelijä

Keväällä 1995 sain puhelinsoiton eräältä Springfieldissä, Ohiossa asuvalta henkilöltä. ”Halusin kertoa teille tietyistä lentävän lautasen osiin kohdistetuista takaisinmallinnusprojekteista”, totesi ääni puhelinlinjan toisessa päässä. Soittaja oli jäljittänyt minut sen jälkeen, kun osavaltion laajuinen Associated Press -lehden artikkeli oli julkaistu Springfieldin, Ohion osavaltion sanomalehdessä. Artikkelissa minut oli esitetty ”ufoskeptikkona”, joka kyseenalaisti Maan ulkopuolisten vierailujen mahdollisuudet.

”Minä kuuntelen”, vastasin soittajalle odottaen, että alkaa jokin outo tai harhainen kertomus. Yllätyksekseni linjan toisessa päässä oleva herrasmies kuulosti selväjärkiseltä, tervejärkiseltä ja asiantuntevalta.

”Eräs ystäväni oli työntekijä Monsanto Research Corporationissa, Nicholas Roadilla lähellä Daytonia, Ohiossa…”.

Kiinnostava haastattelu

Soittaja, joka väitti olevansa entinen sotilas, ja minä olimme sopineet tapaavamme lounaalla ravintolassa Daytonin eteläpuolella Ohiossa kahden viikon sisällä.

Olin ottanut yhteyttä kahteen tuttavaani, Carlaan ja Loisiin, joilla oli yhtälailla kiinnostus outoja kertomuksia kohtaan, ja pidimme kaikki kiehtovana tapaamista ilmiantajan kanssa ja hänen uutistensa vastaanottamista.

Lähdimme Cincinnatista, ja meillä oli runsaasti aikaa, ja kun saavuimme Daytonin alueelle tuntia ennen tapaamistamme, päätimme lähteä Monsanton tutkimuskompleksiin, draaman keskipisteeseen.

Koska tiedonantaja oli antanut meille ohjeet laitokseen, löysimme sen helposti. Laitos sijaitsee lähellä valtatietä 75 Daytonin eteläpuolella Ohiossa Nicholas Roadilla, ja se toimii nykyään Quality Chemical -nimellä, ja tieltä katsottuna se näyttää olevan useita isoja, laatikonmuotoisia rakennuksia, joita ympäröi aita. Ikkunattomien rakennusten yläpuoli on täynnä ilmastointikanavia, ulkonevia tuuletuskuiluja ja metallikaiteita.

Lähestyessään pääporttia turvamies laski voileipänsä ja kiristi housunsa ison vatsansa ympärille. ”Voinko auttaa?”

”Teen tutkimushanketta tämän alueen yrityksistä, ja olisin utelias tietämään, oliko tämän laitoksen nimi aikoinaan Monsanto Research?” ”Kyllä.” Kysyin vain murtaakseni jään, vaikka tiesin jo vastauksen.

”Niin oli, useita vuosia sitten.”

”Tiedätkö, millaisia tutkimushankkeita täällä tehtiin?” Kysyin toivoen jotain mehukasta.

”En, mutta se oli jokin salainen projekti Wright Pattersonin ilmavoimien tukikohdasta.”

Carla ja Lois kiittivät turvallisuusvirkailijaa sen jälkeen, kun olimme saaneet häneltä kaiken mahdollisen selville (mukaan lukien yksityiskohdat useista vuosia aiemmin sattuneista suurista tulipaloista). Kun ajoimme pois, olimme yksimielisesti vaikuttuneita vartijan lausunnosta, joka koski ilmavoimien salaista projektia. Vaikka vartija ei tiennytkään vartioimassaan laitoksessa suoritettavista erityisistä toimista, hän oli antanut ”pehmeän vahvistuksen” ilmavoimien yhteydestä, yhteydestä, jonka olimme nyt matkalla varmistamaan salaperäisen ilmiantajan tarjousten avulla, joka myöhemmin tunnettaisiin nimellä ”Aavekirjoittaja”.

Tapasimme herrasmiehen, kun hän odotti autossaan ravintolan ulkopuolella. Parkkeerasimme hänen viereensä, tervehdimme toisiamme ja menimme ravintolaan. Kun kerroimme herrasmiehelle äskettäisestä kokemuksestamme vartijan kanssa, hän hymyili itsevarmasti ja sanoi: ”Sepä mielenkiintoista.” Hän sanoi: ”Se on mielenkiintoista.”

”Kerro meille tästä ystävästäsi”, Carla kysyi ruoan tilaamisen jälkeen.

”Hän on nyt kuollut… mutta hän työskenteli Monsantolla ja hänellä oli turvaluokitus”, entinen sotilasupseeri sanoi. ”Ilmeisesti, kuten tarina kertoo, osia ja komponentteja lentävästä lautasesta vietiin Monsantoon ja säilytettiin siellä useita vuosia. Tilanne pidettiin salassa, ja yllättäen laajoja turvatoimia oli pidetty tarpeettomina. Vähäiset turvatoimet tarjosivat hyvän peitetarinan erittäin salaiselle projektille.”

”Mistä tämä lentävä lautanen tuli?” tuli seuraava ilmeinen kysymys.

”En tiedä, mutta me kaikki olemme kuulleet tarinoita Roswellista”, kertoi ilmiantaja yrittäessään harhauttaa levottomia kysymyksiä ja pysyä asiassaan. ”Joka tapauksessa laitoksessa oli ollut käynnissä myös useita muita operaatioita, ja vuosien varrella oli tapahtunut useita onnettomuuksia. Yhdessä niistä tapahtui kemikaaliräjähdys, joka johti suureen tulipaloon.”

Carla vilkaisi nopeasti Loisiin ja muisteli vartijan aiempaa lausuntoa.

”Yksi erityinen onnettomuus tapahtui gravitaatioaaltoja koskevien kokeilujen seurauksena. Tämä henkilö loukkaantui ja hänet vietiin Miami Valleyn sairaalaan, jossa häntä pidettiin jonkin aikaa tarkkailtavana. Hänet vapautettiin myöhemmin illalla, mutta jonkin aikaa hänen sanottiin olleen sekaisin.

”Suuri osa takaisinmallinnustutkimuksesta koski gravitaatioaaltoja. Eräässä vaiheessa minulle kerrottiin sauvasta tai kapulan kaltaisesta välineestä, jota voitiin suunnata raskasta betonilohkaretta kohti… Kun he osoittivat sauvalla lohkoa, he pystyivät nostamaan sen ilmaan… melkein maagisesti.

”Siellä tuotettiin myös jonkin verran ydinmateriaalia, joka vietiin hienovaraisesti rekkalasteittain Jackass Flatsiin haudattavaksi ja hävitettäväksi. Koko laitos oli aikoinaan saastunut.”

”Oliko tällä saastumisella mitään tekemistä komponenttien kanssa?” Kysyin yrittäessäni palata ufokeskusteluun.

”Varmasti osalla saattoi olla”, hän vastasi epävarmasti antaen vaikutelman, ettei hän ollut näennäisesti ”kaikkitietävä”.

”Mutta todellinen tarina on se mies, joka tuli sisään.”

Mystinen vierailija

”Edesmenneen ystäväni mukaan eräs henkilö kävi Monsantolla aseellisen saattueen kanssa. Hän oli tehnyt lukuisia vierailuja, noin puoli tusinaa kertaa kuusikymmentäluvun lopun ja seitsemänkymmentäluvun alun välisenä aikana. Tällä hyvin pukeutuneella henkilöllä oli turvalupa päästä sisään, ja hän sai olla tekemisissä siellä olevien työntekijöiden kanssa.”

Termi ”vuorovaikuttaa” sai kulmakarvat kohoamaan, kun Aavekirjoittaja pysähtyi. Hän antoi arvoituksellisen kommenttinsa kylvää uteliaisuuden siemenen.

”Hän puhui heille”, ilmiantaja selvensi, ”mutta hän ei ollut tavallinen ihminen. Tämä henkilö puhui työntekijöiden kanssa ja keskusteli tietyistä asioista, jotka koskivat rutiininomaisia työtehtäviä ja tarkastuksia, ja salamyhkäisemmin hän keskusteli asioista, jotka koskivat heidän omaa henkilökohtaista elämäänsä. Hän tiesi asioita, joita hänen ei pitänyt tietää.”

”Miten niin ’hän ei ollut tavallinen ihminen’?” Carla kysyi kiihkeästi.

”Tarkoitan, että hän ei ollut tavallinen ihminen. Hän näytti normaalilta, aivan kuin sinä tai minä, hänellä oli jopa hieno liikemiespuku, mutta hän ei ollut tavallinen ihminen. Hän oli puhunut ihmisille, ja kun hän puhui, hän pilasi heidät. Hän tiesi asioita, joita hänen ei olisi pitänyt tietää. Hän puhui ystäväni kanssa, ja se, mitä hän tuona päivänä sanoi, traumatisoi hänet loppuelämäksi. Hänen leskensä kertoi minulle, että tuosta päivästä lähtien hän istui öisin sängynsä reunalla… kylmässä hiessä ja ihmetteli tuota miestä. Hän sanoi: ”Tuo mies tiesi kaiken minusta.”

”Kaiken.”

Tietolähde korosti sanomaansa merkityksellisellä katseella ja katsoi Loisia ja Carlaa hypnoottisella varmuudella.

”Hän tiesi jokaisesta henkilöstä tiettyjä käsittämättömiä yksityiskohtia, joita kukaan muu ei tiennyt.”

Aaveinformantti näytti nauttivan siitä, että hän sai vangitun yleisönsä lumoutumaan. Hänen rytminsä katkaistessani sanoin: ”Väitätkö, että tämä oli avaruusolento?”

”En tiedä”, hän puuskahti katsoessaan alaspäin ja puhuessaan minun suuntaani ottamatta katsekontaktia, ikään kuin puoliksi vihaisena siitä, että tein tällaisen ehdotuksen. ”Sanon vain, että hän ei ollut tavallinen ihminen.”

Tietolähteen mukaan eksoottisen ja tuntemattoman teknologian ”osia ja komponentteja” vietiin Wright-Pattersonin ilmatukikohdasta Daytonista, Ohiosta, ja niitä takaisinmallinnettiin  Monsanton tutkimuslaboratoriossa Nicholas Roadilla kevyesti vartioituna. Osat monistettiin siellä ja vietiin muualle uudelleen kokoonpantaviksi.

En tyytynyt saamaan näitä tietoja kuulopuheina, vaan etsin lisätietoja kyseisestä edesmenneestä herrasmiehestä. Minulle kerrottiin, että kyseisen työntekijän vaimo puhui informantin kanssa useaan otteeseen, sillä he olivat olleet tuttuja työntekijän kanssa tekemänsä yhteisen työn kautta, ja he puhuivat vielä vuosia työntekijän kuoleman jälkeen.

Työntekijän kuoleman jälkeen vaimo kertoi informantille, että hänen miehensä kärsi unettomista öistä ja tuskaili epäuskon ja pelon sekaisessa tilassa. Vaimo oli kertonut työläisen ongelmista, joita hänellä oli ollut vuosien ajan salaperäisen muukalaisen kohtaamisen jälkeen, ja hän oli ollut hyvin järkyttynyt. Hänen mielestään miehellä oli lähes pakkomielteinen pelko miestä kohtaan. Hän puhui ystävänsä hyvästä ja rehellisestä luonteesta ja kertoi, kuinka vaimo epäröi keskustella tästä asiasta, jota hän piti ”arkaluonteisena”.

Tiedonantaja ei paljastanut, oliko hänellä tilaisuus tavata tämä hämärähahmo. Hän kuitenkin myönsi, että hyvin pukeutunut vierailija, jolla oli paljon valtaa ja kykyjä, vaikutti ikuisesti kaikkiin työntekijöihin. Eräässä vaiheessa keskustelua hän totesi, ettei hän voinut olla varma, kuuluiko tämä henkilö hallitukseen vai armeijaan, mutta tiesi, että kyseessä oli hyvin ”voimakas” henkilö, ja ihmetteli lyhyesti, ”missä tämä henkilö on nykyään”.

Keskustelun aikana sekä Carla että Lois lumoutuivat tarinoista, kun informantti puhui metodologisella varmuudella ja päätti jokaisen lauseen oudolla ja hermostuttavalla katsekontaktilla.

Jos kertomus pitää paikkansa, sitä ei voida tällä hetkellä todentaa, koska se ei sisällä sitä erityistä vahvistavaa tekijää, joka nostaisi tämän tarinan huhujen, kuulopuheiden tai jopa väärän tiedon levittämisen yläpuolelle. Kun otetaan kuitenkin huomioon, että eläkkeellä oleva eversti Phillip Corso syytti Monsantoa kaksi vuotta myöhemmin julkaistussa kirjassaan, ja kun otetaan huomioon Bell Labsin ja American Computer Companyn hiljattaiset tunnustukset, jotka myös perustuvat Corson väitteisiin, outo tarina Monsanton tutkimuskompleksista peräisin olevista käänteisvalmisteisista osista ja komponenteista saattaa olla vain yksi pala kieroutuneessa ja mutkikkaassa palapelissä, joka on liian outo ollakseen totta, ja jos se on totta, liian vaikea uskoa.


Työterveyslaitokselta on tiedusteltu, onko Nicholas Roadilla sijaitsevalle MONSANTO RESEARCH LABS -laboratoriolle annettu huomautuksia yli kahdenkymmenenviiden vuoden aikana, ja vastauksena oli, että niitä ei ole arkistoitu.

Historia

Monsanto Research Corporation, joka ylläpiti tätä laboratoriota, jossa sukelluspuku kehitettiin, mainosti ydinkäyttöistä kahvipannua. Tällainen pannu kiehuisi 100 vuoden ajan pelkästään sen itsenäisen plutonium-238-lämmönlähteen varassa. Kunkin pannun plutonium (1/5 unssin painos) sisältäisi 10 miljoonaa tappavaa plutoniumannosta. Hanke hylättiin.*

[*] H. Peter Metzger, THE ATOMIC ESTABLISHMENT (NY: Simon & Schuster, 1972, s. 227).

Internet-viittaukset: Yksityiskohtaiset kuvaukset Yhdysvaltojen ydinaseiden aiemmasta ja nykyisestä tutkimuksesta, kehittämisestä, testauksesta ja tuotannosta sekä merivoimien ydinkäyttölaitoksista, mukaan lukien ….

http://www.brook.edu/FP/PROJECTS/NUCWCOST/SITES.HTM (Size 4.1K)


Hra Curtis Nielsen, tehtaanjohtaja
Quality Chemical Inc.
1515 Nicholas Road Dayton, OH 45418

syyskuun 9. 1997

Hyvä Curtis Nielsen;

Tämä kirje koskee tutkimuksiamme eräästä erityishankkeesta, jota väitetään käsitellyn laitoksessanne useita vuosia sitten, kun Monsanto Research Corporation toimi siellä.

Olemme keskustelleet erään herrasmiehen kanssa, joka kertoi, että Nicholas Roadin laitokseen oli toimitettu ”tuntemattomasta alkuperästä” olevan lentokoneen osia ja komponentteja Wright-Pattersonin ilmavoimien tukikohdasta tehdyn erityissopimuksen nojalla, jossa nämä osat ja komponentit oli muunnettu ja testattu. Osat, joiden sanottiin olevan peräisin maahan syöksyneestä esineestä, monistettiin Monsanto/Nicholas Roadin laitoksessa ja koottiin sitten uudelleen toisessa paikassa.

Meille on ilmoitettu, että eräs työntekijä loukkaantui vakavasti erään kokeellisen toimenpiteen aikana, ja hänet vietiin Miami Valleyn sairaalaan tarkkailtavaksi.

Lisäksi eräs laitoksenne nykyinen työntekijä on myöntänyt joillekin työntekijöillemme, että Nicholas Roadin laitoksessa oli aikoinaan useiden vuosien ajan ollut käynnissä erittäin salainen ilmavoimien sopimus Wright-Pattersonin ilmavoimien tukikohdasta. Hän totesi, että hän ”ei voinut puhua hankkeesta”, mutta kuvaili hankkeeseen liittyviä satunnaisia räjähdyksiä ja kemikaalipaloja.

Tässä kirjeessä toimistollenne kysyn, oletteko tietoinen edellä mainituista tileistä tai voisitteko selventää niitä. Voisitteko mitenkään ohjata minut muiden tahojen luo, jotka voisivat myös auttaa tiedusteluissani, ja miten voisimme hankkia myös salaiseksi luokiteltuun hankkeeseen liittyvät työtapaturmaa koskevat lääketieteelliset asiakirjat? Voisitteko lisäksi kertoa, millaista toimintaa Nicholas Roadin laitoksessa harjoitettiin 1960- ja 1970-luvuilla ja missä asiakirjoja mahdollisesti säilytetään? Säilytetäänkö Quality Chemicalin nykyisessä toiminnassa asiakirjoja tai tietoja, jotka liittyvät aiempiin onnettomuuksiin/tulipaloihin ja työtapaturmiin?

Tutkimuksissamme pyrimme saamaan sekä Quality Chemicalilta että Monsanto Researchilta lausuntoja tästä asiasta, sillä nämä ovat myös ilmaisseet suurta huolta näistä hankkeista ja niiden vaikutuksista. Lisäksi kunnioitamme mielellämme nimettömyyttä koskevia pyyntöjä, jos yksityisyyden suojaa koskevia huolenaiheita ilmaistaan.

Voisitteko vastata faksilla mahdollisimman pian osoitteeseen: 513-351- 4951

Arvostamme suuresti apuanne tässä vakavassa kysymyksessä.

Kunnioittaen,

KENNY YOUNG

Faksattu tiistaina syyskuun 9. pvä 1997 numeroon 931-262-6418

Kommentti: Yllä esitetty faksi/kirje QUALITY CHEMICALille ei tuottanut mitään vastausta, ja puhelu sihteerille, jossa pyydettiin puhua ylemmän toimihenkilön kanssa, ei johtanut mihinkään. Puheluun ei vastattu.

Artikkelin julkaissut home.fuse.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.