Four pillars

Näin Brasilian senaatin UFO-kuuleminen meni

Brasilian senaatti kokoontui tuoreeltaan kuulemaan maan johtavien tutkijoiden, entisen liittovaltion edustajan ja muiden puhujien todistuksia tunnistamattomista ilmailmiöistä (UAP) tapahtumassa, jossa oli myös korkea-arvoisia virkamiehiä.

Kuuleminen pidettiin kesäkuun 24. päivä, ja se järjestettiin Brasilian armeijan kunniaksi sen historiallisesta mukanaolosta UFO-tutkimuksessa, sekä myös aiheen viime vuosina saaman globaalin huomion johdosta.

Huhtikuussa The Debrief raportoi, että virallinen senaatin esitys järjestää kuuleminen UAP-aiheesta ja maan pitkästä mukanaolosta tutkimuksessa oli jätetty. Esityksen käännetty osio siteerasi vuoden 1954 lehdistötilaisuutta, joka pidettiin Escola Superior de Guerrassa (ESG) Rio de Janeirossa, jossa João Adil de Oliveira, silloinen Brasilian ilmavoimien kapteeni, “julisti läsnäolleille todellisuuden näistä lentävistä esineistä ja niiden kehittyneistä teknologisista ominaisuuksista.”

Brazilian senaatin juhannuksena pidetty tapahtuma oli seurausta Yhdysvaltain kongressin kuulemiselle, joka samalla tavoin otti kantaa Pentagonin datankeruuseen armeijan henkilöstön viime vuosina havainnoimista tunnistamattomista lentävistä kohteista.

Senaatin kuulemista johti  brasilialainen senaattori Eduardo Girão,  eräs tapahtuman järjestäjistä. Tapahtuma sai lisätukea muilta brasilialaisilta lainsäätäjiltä, joihin lukeutui mm. senaattorit Izalci Lucas, Jorge Kajuru, Eliziane Gama, Alessandro Vieira, Marcos do Val, Paulo Rocha sekä José Reguffe.

Tapahtumassa puhuivat useat vieraat, jotka ovat olleet mukana maan pitkässä UFO-tutkimuksen historiassa. Ensin kuultiin entistä liittovaltion edustajaa Wilson Picleria, joka siteerasi tuoretta tutkimusta, jonka mukaan lähes 60 miljoonaa brasilialaista uskoo älykkään elämän olemassaoloon Maapallon ulkopuolella.

“On röyhkeää ajatella, että me tietäisimme kaiken universumista, joka on niin valtava”, Picler sanoi kuulemisessa.

Wilson Picler
Entinen liittovaltion edustaja  Wilson Picler puhui Brasilian senaatin kuulemisessa (kuva: TV Sendado).

Piclerin jälkeen puhui AJ Gevaerd, laajalti tunnettu brasiliainen UFO-asiantuntija, joka esitteli maan UFO-tutkimuksen historiaa.

Mainittavien tapahtumien joukossa oli tapaus, joka oli sattunut toukokuun 19. päivän 1986 iltana, jossa 21 suurta tunnistamatonta lentävää kohdetta havaittiin São Paulon, Rio de Janeiron, Minas Geraisin ja Goiásin yllä. Jotkut kohteista arvioitiin jopa 100 metrisiksi läpimitaltaan, ja ne havaittiin Brasilian ilmavoimien ilmapuolustus- ja lentoliikennevalvonnan tutkissa.

Jackson Camargo, joka puhui tapauksesta kuulemisessa, huomautti että tuon illan aikana ilmapuolustuskeskus koitti salata useat taisteluhävittäjät, jotka lähetettiin kohteita kohti.

Rony Vernet, brasilialainen fysiikan maisteritutkintoa opiskeleva tietokoneinsinööri, puhui myös tapahtumassa. Hän otti kantaa Brasilian hallituksen tutkimuksiin Maranhãon ja Parán osavaltioissa, jotka kulminoituivat Operation Pratoon vuonna 1977. Lisäksi tapauksia esiintyi vuosien 2013-2016 välillä, joissa alkuperäiskansat olivat mukana, joita Brasilian liittovaltion poliisi ja valtion viranomaiset tutkivat.

Muita puhujia tilaisuudessa olivat mm. Geraldo Lemos, Thiago Ticcheti, sekä tutkija Tony Inajar.

Brasilialaisten puhujien lisäksi mukana oli  Gary Heseltine, entinen poliisietsivä ja International Coalition for Extraterrestrial Researchin (ICER), puheenjohtaja. ICER on organisaatio, jossa on UAP:ta tutkivia tieteentekijöitä ja akateemikkoja. Lisäksi puhumassa oli eläköitynyt Yhdysvaltain ilmavoimien kapteeni Robert Salas, joka otti kantaa globaaliin UAP-asiaan sekä ydinasepaikoilla tehtyihin havaintoihin.

Salas
Evp kapteeni Robert Salas (vasemmalla) yhdessä brasilialaistutkija AJ Gevaerdin kanssa, jotka molemmat esiityivät Brasilian senaatin kuulemisessa (kuva: Robert Salas).

“Tapahtuma oli äärimmäisen positiivinen”, sanoi osallistuja Rony Vernet sähköpostissa The Debriefille.  “Monet ihmiset ovat hämmästyneitä siitä syvyydestä, jolla teemoja käsiteltiin sekä siitä määrästä dokumentteja, joita Brasilian hallitus esitti monien faktojen tueksi.” 

Brasilian ilmavoimat oli lähettänyt paikalle kaksi korkea-arvoista upseeria, joita Vernet kutsui “selväksi signaaliksi siitä, että he ovat kiinnostuneita aiheesta.” Vernetin mukaan senaattori Senator Girão kutsui myös Brasilian kolmen asevoimain haaran komentajat tilaisuuteen, vaikkakin kutsusta kieltäydyttiin.

Vernet on peräänkuuluttanut suurempaa läpinäkyvyyttä asiassa, dokumenttien julkaisua ja lainsäädännön laatimista, joka rohkaisisi aiheen tieteelliseen tutkimukseen. Hän sanoi, että “ilmiön ennustamattomuus ei estä tieteellistä tutkimusta”, ja huomautti että tutkimusta tehdään myös monista selittämättömistä transienteista astronomisista ilmiöistä.

“Tulevina kuukausina on mahdollista, että pidetään uusia kuulemisia komiteoissa ja valiokunnissa Brasilian parlamentissa ja senaatissa”, Vernet sanoi The Debriefille.

“Senaattorien ja asevoimain välillä tulee varmasti olemaan keskusteluja asiasta”, Vernet sanoo, “ja vaikuttaa siltä että uutta  Gillibrand-Rubio-Galegon tyylistä lainsäädäntöä tullaan jättämään kongressiedustajien hyväksyttäväksi.”

 

Artikkelin julkaissut The Debrief

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.