Nevadan entinen senaattori haluaa lisää UFO-tutkimusta

Pitkäaikainen Nevadan Senaattori Harry Reid, nyt eläkkeellä, sanoo valtion tietävän UFOista, ja hän peräänkuuluttaakin muodollista kongressin kuulemistilaisuutta jossa tutkittaisiin valtion UFO-asiainhoitoa. Tekstin kirjoittanut S.T. Patrick

Las Vegasista pohjoiseen, Lincolnin piirikunnassa, on eräs Nevadan suurimmista ja haja-asutetuimmista piirikunnista. Sen populaatio juuri ja juuri ylittää 5000 ihmistä. Lincolnin piirikunta, seitsemänneksi suurin piirikunta Amerikassa pinta-alaltaan, ei tunnu olevan mikään aktiviteetin metropolis. Siellä ei ole korkeakouluja, ei ammattilaisurheilua, ei halpahalliketjuja, ja vain muutama bensa-asema. Yleinen näky Route 93:n varrella, joka kulkee piirikunnan haalistuneen sinisen kyltin ohi, on kyltin teksti ”Seuraava huoltoasema 91 mailia”. Mutta jo lähes 30 vuoden ajan Lincolnin piirikunta on ollut kansainvälinen UFO-keskittymä paikoissa kuten Groom Dry Lake (paikka tunnetaan yleisemmin nimellä Area 51), joka sijaitsee tämän autiomaan keskellä.

Entinen senaatin enemmistöjohtaja Harry Reid (D-Nev.) on yksi osavaltion tunnetuimmista poliitikoista. Hän oli Obaman aikana enemmistöjohtaja suurimman osan aikaa. Reid on perillä korkean tason turvallisuushuolista liittyen Amerikan WTC-iskujen jälkeiseen maailmaan. Nyt, kuten KLAS-TV:n George Knapp kertoi raportissaan, Reid pyytää virallista kongressin kuulemista liittyen valtion UFO-tutkimuksiin.

“Henkilökohtaisesti en tiedä onko olemassa pieniä vihreitä miehiä muissa paikoissa. Tavallaan epäilen sitä, mutta uskon että se informaatio joka meillä on viittaa siihen, että meidän tulisi tehdä paljon enemmän tutkimusta”, Nevadan tunnetuin demokraatti sanoi. ”Meillä on satoja ja satoja ihmisiä jotka ovat nähneet samoja asioita — jotain taivaalla; se liikkuu tietyllä tavalla”.

Monet kyseenalaistavat Reidin pätevyyden ja hänen mielenterveytensä, huolimatta siitä että, vuoteen 2012 mennessä hän johti salaista Pentagonin UFO-tutkimusta Las Vegasissa. Joulukuussa 2017 The New York Times raportoi AATIP-ohjelmasta joka oli luotu tutkimaan UFO-ilmiöitä. AATIP, eli Advanced Aerospace Threat Identification Program, oli Reidin ja kahden hänen senaattikollegansa älynväläys. Se sai jatkoa ohjelman nimeltä AAWSAP muodossa, eli Advanced Aerospace Weapons Systems Application Program. Kumpikaan ei puhu avoimesti UFOista, tai edes mainitse niitä, mutta Reid myöntää, että saa olla aika naiivi jos täysin sivuuttaa jo kertyneet raportit ja tarinat, joita erittäin korkea-arvoiset ilmailun ja avaruusalan asiantuntijat ovat raportoineet.  Mitä tulee tunnistamattomien lentävien esineiden alkuperään, Reid on varautunut sen suhteen että mennään arvailemaan jotain joka on edelleen tuntematon.

”Me emme tiedä”, Reid sanoi. ”Sen mitä olen oppinut on, että et voi vain piilotella päätä hiekassa ja sanoa että nämä asiat eivät tapahdu. Meillä on armeijan laitoksia joissa sadat ja sadat ihmiset ovat nähneet näitä asioita.”

Toinen näistä asioista erittäin kiinnostunut senaattori oli John McCain (R-Ariz.). Asevoimakomitean johdossa hän oli pyytänyt saada tietoonsa kaiken mahdollisen materiaalin liittyen AATIP:n.

“Aivan, John tiesi mitä minä tein”, Reid kertoo edesmenneestä McCainista. ”Hän ei piilotellut sitä seikkaa että häntä myös kiinnosti.”

Reidin entinen varaedustaja senaattori Richard Durbin (D-Ill.) on nyt korkea-arvoinen jäsen Puolustusvarustelukomiteassa. Puolustuskomitean intressejä on loukattu, ja Reid ei ole kaikkein tervetullein hahmo noilla aloilla.

Vaikka tiedemiehet ja tyypillisesti nihkeä valtavirran media ovat pilkanneet valtion rahojen kanavoimista ”puoskaroinnin” tutkimukseen, Reid vaikuttaa omistautuneen sen työn arvolle jota edelleen tehdään eri valtion kerrostumissa.

Eräs mystisemmistä ja kiinnostavammista julkaisuista, joita AATIP-tutkijat ovat tuottaneet, on tutkimus lentoalusten näkymättömyysteknologiasta. Pentagon tuntuu olevan erittäin kiinnostunut mahdollisuudesta piilottaa lentokoneet tutkasta; mutta, kuitenkin, se on ollut projekti jo 50 vuoden ajan. Pentagon julkisti tiedot vasta nyt. Se on kuitenkin erittäin kiinnostunut mahdollisuudesta, että lentoalus voidaan tehdä konkreettisesti näkymättömäksi.

Näillä tutkimuksillä on toki käytännön merkitystä. Mikä tahansa tutkimus yliääninopeudesta, ilmavalvonnasta ja verhoamisesta voidaan myös ottaa käyttöön esimerkiksi ohjusteknologiassa.

Miten tärkeäksi tämä ala on muuttunut Reidille? Lain mukaan USA:n senaattoreita on kielletty lobbaamasta lakeja säätävää tahoa kahden vuoden ajan virasta poistuttuaan. Tämä karenssi loppui Reidin osalta tammikuussa. Siitä lähtien hän on lobannut keskeisiä Washingtonin sisäpiiriläisiä UFOista ja projekteista, jotka ovat verhottu mysteeriin.

Vaarana Amerikan kansalle — ja, todellakin, koko maailmalle — on että tämä itsessään on salainen ohjelma. Ja jos se niin on, kuka yllättyisi? Vain kuusi kuukautta sen jälkeen kun Times julkaisi uutisen ohjelmasta, presidentti Trump ilmoitti avaruuslaivaston perustamisesta ja sen nimittämisestä kuudenneksi asevoimaksi.

Kaikkein systemaattisimmin skeptinen poliittisen skenen kansanosa ovat ne, jotka lukevat ja katsovat vaihtoehtomediaa. Idea heillä on miellyttävä jopa kaikkein hardcoreimpia skeptikkoja kohtaan, jotka ovat pitkään toivoneet jonkinlaista virallista ”tunnustusta” UFOja koskien.

Skeptisyys ja huolenpito jota Reidin työ vaatii koskettaa avaruuden aseistamista, ja tämä tutkimustyö sekä avaruuslaivasto tekevät juuri tuota. Olennaisesti on olemassa mahdollisuus, että UFO-kysymys on pelkkä hollywoodisaatio jostain sellaisesta, joka todellisuudessa voi olla paljon pahaenteisempi.

Toivoa on, että Reidin paljastukset ovat askel oikeaan suuntaan ufologian tutkimusalalla. Jos ohjelma on tarkoitettu täysin armeijan tarkoituksiin, se ei pilkkaa UFO-havaintoja joita ilmailualan tai avaruuden ammattilaiset ovat tehneet.

Mutta jos ohjelma aidosti hyväksyy avoimen politiikan UFOja koskien, silloin me saatamme ehkä havaita että totuus onkin sittenkin tuolla jossain.

S.T. Patrick holds degrees in both journalism and social studies education. He spent ten years as an educator and now hosts the “Midnight Writer News Show.” His email is STPatrickAFP@gmail.com.

 

Artikkelin julkaissut American Free Press

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.