UAP-toimikunta briiffasi Kanadan armeijaa tänä vuonna

Pentagonin UAP-toimikunnan jäsenet olivat briiffanneet Kanadan armeijan upseereita aiemmin tänä vuonna, aiemmin julkaisemattomasta kokouspöytäkirjasta käy ilmi.

Helmikuun 22. päivän briiffausta johti Yhdysvaltain ilmavoimien tiedustelu-upseeri, joka oli antanut oman panoksensa kesäkuun 2021 raporttiin koskien Amerikan sotilasvoimien havaintoja tunnistamattomista ilmailmiöistä.

Asiasta kertoi marraskuun 14. päivänä helmikuun briiffauksesta julkaistut dokumentit, jotka ”useat” Pentagonin UAP-toimikunnan jäsenet ovat toimittaneet. Tapaamiseen otti osaa 10 Kanadan puolustusvoimain upseeria, mukaanlukien Kanadan kuninkaallisten ilmavoimain sekä Kanadan tiedusteluesikunnan, joka on vastuussa sotilastiedustelutiedon keräämisestä ja arvioinnista, henkilöstöä.­

Dokumentti kertoo myös muitakin yksityiskohtia.

”[Pentagonin] UAP-toimikunnan ja kansallisen ilmailutiedustelun viranomaiset tapasivat Kanadan puolustusministeriön ja Kanadan kuninkaallisten ilmavoimien henkilöstöä helmikuun 22. päivä 2022, ilmaturvallisuuden kumppanuusyhteistyön merkeissä, johon kuuluu myös tunnistamattomat ilmailmiöt”, Yhdysvaltain puolustusministeriön viestintähenkilö Susan Gough kertoi CTVNews.ca:lle.

Kanadan puolustusministeriö ei kommentoinut asiaa.

”On selvää, että Yhdysvaltain UAP-toimikunta haluaa työskennellä valtiomme kanssa”, konservatiivinen puolustuskriitikko James Bezan kertoi CTVNews.ca:lle Ottawasta. ” Kaikki Kanadan hallituksen viranomaisten yritykset vähätellä joko dataa tai raportteja ovat mahdottomia hyväksyä.”

Bezan uskoo, että Kanadan tulisi seurata Yhdysvaltain esimerkkiä ja tutkia UAP:ta.

”Kanadan hallituksen tulee ottaa käyttöön tieteellinen suunnitelma, jolla identifioidaan UAP:den alkuperä ja aikeet”, Selkirk-Interlake-Eastmanin parlamenttiedustaja Manitobassa oleva Bezan selitti. ”Konservatiivit uskovat, että paras tapa aloittaa prosessi on, että hallitus ottaa käyttöön sulautetun, koko hallinnon kattavan lähestymistavan standardoida raporttien keruu useilta eri ministeriöiltä ja alihankkijoilta…

Kaikki toimet tutkia UAP:ta tulisi tehdä julkisiksi vastuullisella tavalla. ”

Kanadan armeija rutiininomaisesti esittää että se ”ei tyypillisesti tutki havaintoja tuntemattomista tai selittämättömistä ilmiöistä muutoin kuin tutkiessaan uskottavia uhkia, mahdollisia uhkia tai mahdollisia hätätilanteita etsintä- ja pelastustehtävissä.”

Vuodesta 2016 lähtien, ainakin neljä tapausta on ilmeisesti täyttänyt nuo kriteerit.

Helmikuun 2022 briiffaus Yhdysvaltain viranomaisilta paljastui Kanadan puolustusministeriön marraskuun 14. päivä antamasta vastauksesta kysymyksiin, joita esitti parlamentin konservatiiviedustaja Larry Maguire.

Maguire, Brandon-Sourisin konservatiiviedustaja Lounais-Manitobasta, oli käyttänyt kansanedustajien käytössä olevaa vastuuvelvollisuusmekanismia pyytääkseen liittovaltion hallitusta toimittamaan kirjallisen selvityksen väitetyistä yhteydenotoista Yhdysvaltain sotilas- ja tiedusteluviranomaisten kanssa. Vaikka Global Affairs Canada oli väittänytkin, että mitään kontakteja ei ole ollut, puolustusministeriö tunnusti helmikuun briiffauksen sen vastauksessa syyskuun 22. päivän kirjalliseen kysymykseen.

Vastauksen oli allekirjoittanut puolustusministeri Anita Anandin edustajasihteeri, kansanedustaja Bryan May Ontarion Cambridgesta.

Oppositioedustaja Larry Maguire sai yllä esitetyn vastauksen marraskuun 14. päivä kysymykseen, jonka hän esitti syyskuussa Kanadan hallituksen kontakteista Yhdysvaltain viranomaisiin UAP-asiassa.

Aktivistimaanviljelijä ja vuodesta 2013 lähtien toiminut kansanedustaja Maguire on ehkä kaikkein äänekkäin UAP-läpinäkyvyyttä ajava parlamenttiedustaja: hän on pyytänyt tietoa entisiltä Yhdysvaltain viranomaisilta ja hän on tehnyt työtä valiokunnissa saadakseen hallitukselta vastauksia.

”Niistä tapaamisista, joita hallituksellamme on ollut UAP-toimikunnan kanssa, voisi luulla että heillä on hyvä idea mistä lähteä liikkelle ja aloittaa tutkimusprosessi koko aiheeseen”, Maguire kirjoitti Twitteriin. ”Jos koskaan on ollut mitään aihetta, jonka parissa kansanedustajat kykenisivät työskentelemään keskenään rakentavasti, niin tämä on se. Toivon, että ihmiset alkavat kirjoittaa kansanedustajilleen ja rohkaista heitä työskentelemään yhdessä.”

Maguire paljasti toisessa twiitissä, että hän oli pyytänyt Kanadan tiedeneuvonantajaa käynnistämään viralliset UAP-tutkimukset.

”Itse asiassa, minun tiimi on pitänyt minut kartalla tuoreista UAP-tapahtumista Yhdysvalloissa”, tiedeneuvonantaja tohtori Mona Nemer vastasi lokakuun 21. päivän kirjeessä. ”Tiimini aikoo tarkkailla näiden aloitteiden seuraavia askelia.”

Helmikuun 2022 UAP-briiffausta veti Yhdysvaltain ilmailualan kansallisen tiedustelun vastaava, jolla on mandaatti ”johtaa tiedusteluyhteisön toimia identifioida, analysoida ja integroida tiedustelutietoa ilmassa tapahtuvista uhista ja haavoittuvaisuuksista.” Pesti tällä hetkellä on Yhdysvaltain ilmavoimien kenraalimajuri Daniel L. Simpsonin.

Yhdysvaltain ilmailualan kansallisen tiedustelun vastaavan toimisto oli ollut mukana kirjoittamassa kesäkuun 2021 UAP-raporttia yhdessä UAP-toimikunnan ja muiden hallituksen ja armeijan toimijoiden kanssa. Julkisesti saatavilla oleva versio raportista mainitsee 143 selittämätöntä Yhdysvaltain armeijan raporttia vuosina 2004-2021, jossa mukana oli kohteita jotka näyttivät ”liikkuvan yhtäkkisesti, tai liikkuvan huomattavilla nopeuksilla, ilman havaittavissa olevaa käyttövoimaa.”

Yhdysvaltain puolustusministeriö perusti Pentagonin UAP-toimikunnan elokuussa 2020 ”parantamaan ymmärrystämme ja hankkimaan lisätietoa UAP:iden luonteesta ja alkuperästä.”

Sittemmin toimikunta on reformoitu, ja nyt se toimii nimellä All-domain Anomaly Resolution Office (AARO). Vaikka viranomaiset eivät olekaan löytäneet mitään viitteitä siitä, että UAP:t olisivat Maan ulkopuolelta peräisin, he edelleen jatkavat etsintöjä selityksille useissa tapauksissa.

”Me tiedämme, että varusmiehet ovat kohdanneet tunnistamattomia ilmailmiöitä”, sanoi Ronald Moultrie, UAP-viraston nykyinen johtaja, toukokuussa 2022 kongressin UAP-kuulemisessa — joka oli ensimmäinen laatuaan 50 vuoteen. ”Me olemme avoimia kaikille johtopäätöksille, joita vastaamme saattaa tulla.”

NASA on myös ilmoittanut aikeistaan tutkia UAP:ta.

Kanadan sotilashenkilöstö on sillä välin jättänyt raportteja yli 70 vuoden ajan, mukana on tuoreimpina tapauksina havaintoja marraskuulta 2008 sekä heinäkuulta 2021. CTVNews.ca aiemmin raportoi, että entinen Kanadan puolustusministeri Harjit Sajjan sai briiffausta UAP-asiassa Kanadan puolustusviranomaisilta toukokuussa 2021, mitä seurasi liikenneministeri Omar Alghabran henkilöstön briiffi toukokuussa 2022.

Kanadassa poliisit, lennonjohto sekä lääketieteellisiä lentoja, rahtilentoja ja matkustajakoneita ohjaavat pilotit WestJetilla, Air Canada Expressilla, Porter Airlinesilla, Deltalla ja muillakin yhtiöillä ovat myös jättäneet raportteja omituisista ilmiöistä jo kolmen vuosikymmenen ajan. Useimmissa tapauksissa asiaan ei palata viranomaisten taholta. Transport Canada, joka pyörittää ilmailualan tapaustietokantaa, josta kaikki raportit löytyvät, varoittaa että ne sisältävät ”alustavaa, vahvistamatonta dataa, joka voi muuttua.”

 

Artikkelin julkaissut ctvnews.ca

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.