Mitä ovat nämä omituiset äänet taivaalta

Mystiset äänet jatkavat ihmisten hämmentämistä ympäri maailman — ja pitävät ihmisiä myös hereillä.

Se kuulostaa kuin trumpetilta tai torvisoittokunnalta, useissa videoissa Kanadasta Ukrainaan, Amerikasta Saksaan ja Valko-Venäjälle kuuluu omituiset törähdykset.

Nyt kuumottavat äänet kuuluvat jatkuvasti eri paikoissa ja eri aikoina, ja ovat kuuluneet jo melkein vuosikymmenen ajan.

Ensimmäinen Youtube-nauhoite äänestä on vuodelta 2008, jolloin käyttäjä kuuli omituisia ääniä Homelissa, Valko-Venäjällä.

Samana vuonna toinen anonyymi käyttäjä jakoi videon ‘korviarepivistä’ äänistä, jotka eivät hänen mukaansa olleet huijausta, amerikkalaiselta asuinalueelta.

Kimberly Wookey Kanadan Terracesta, Brittiläisestä Columbiasta kuvasi kuumottavat äänet kesäkuussa 2013, ja siitä lähtien hänen on onnistunut kuvata useita videoita äänistä, joista viimeisin on toukokuun 7. päivältä 2023.

Wookey kirjoittaa videolleen:  ‘Elokuun 29. päivän aamuna 2013 heräsin näihin ääniin arviolta kello 7:30.

‘Nousin sängystä tajutessani, että ne olivat samoja ääniä kuin aiemmin, ja juoksin hakemaan kameraa kuvaamiseen. Tulin olohuoneeseen ja löysin 7-vuotiaan poikani hereillä ja peloissaan ihmettelemästä mitä tapahtuu. Hän sanoi äänten herättäneen hänet ja tärisyttäneen ikkunaa.

Tällaiset äänet kuuluivat Kanadassa

‘Minun onnistui kuvata kolme pätkää, jossa yhteensä kuuluu näitä omituisia ääniä melkein viiden minuutin ajan. Sen mentyä ohi istuin alas tietokoneelle lataamaan videota. Katsoin facebookia ja huomasin paikallisten kuulleen paljon samoja ääniä, mutta nyt se oli kuulunut paljon pidemmälle.

‘Minulla ei ole ideaa mitä nämä äänet ovat, mutta se on aika erikoista ja olen iloinen, että kykenin kuvaamaan niitä tuohon aikaan ja jakamaan kuulemani. Äänet kuuluivat uudestaan syyskuun 8. päivä kello 6:30 niin kaukana, että meillä on raportteja niistä kunnassa, joka on 25 kilometrin päässä täältä.’

Mitä mieltä neljän lapsen äiti on näistä äänistä

‘Henkilökohtaisesti en usko, että tämä liittyy uskontoon mitenkään, enkä usko sen tulevan avaruusolennoista, junista, rakennuksista tai muustakaan.’, hän lisää.

‘Uskon, että se voi olla geofyysinen ilmiö.’

Kimberly Wookey pelästyi ääntä niin pahoin, että hän otti yhteyttä paikalliseen raksafirmaan, mutta ääni ei tullut sieltä

Kimberly kuumottui äänestä niin pahoin, että hän otti yhteyttä paikalliseen rakennusyhtiöön ja koitti penätä vastauksia.

Hänen vaivannäkönsä ei tuottanut tulosta, kun firma vastasi että mikään heidän koneistaan ei voisi tuottaa sellaista ääntä.

Toinen nauhoite äänestä kuvattiin Kievissä, Ukrainassa elokuussa 2011. Silminnäkijä kertoo:  ‘Ääni oli tosi luja, jotkut ihmiset 30-40km päässä kuvauspaikasta kuulivat sen toisissa kaupungeissa.

‘Se oli uutisissa, ja mukana oli tutkijoita ja asiantuntijoita, mutta selitystä ei siltikään saatu.’

Hiljainen naapurusto Kievissä, Ukrainassa kohahti kun torvien äänet kaikuivat ympäriinsä

Äänen kohtaaminen on aiheuttanut joillekin myös painajaisia.

Aaron Traylor kuvasi ilmiön Montanassa, USA:ssa helmikuun 18. päivä 2012 ja sanoi: ‘Minulla on ollut painajaisia aina siitä lähtien kun kuvasin omituisen äänen, josta Missoulan asukkaat puhuvat: kamalia, kamalia painajaisia.

‘Vaimoni herätti minut unesta viime yönä, hän sanoi että huusin tavalla jolla hän ei koskaan ollut kuullut minun huutavan.

‘Vein tytärtämme harjoituksiin koirani kanssa. Aloin kuulla ääniä ja ensi kerran kun se kuului, koirani nosti korvat pystyyn ja tyttäreni seisahtui paikalleen.

‘Se ääni oli identtinen myöhemmin nauhoittamani äänen kanssa, ja se kesti pitkään. Nyt kun olen seurannut maailman tapahtumia jo jonkin aikaa, tämä koko  ‘maailmanlopun’ homma tuli mieleeni.

‘Mitä jos tämä on tuomiopäivän pasuuna? Minulla oli puhelin valmiina seuraavaa kertaa varten, varuiksi. Viisi minuuttia myöhemmin se ääni kuului taas.’

Aaron ei niele teoriaa, että nämä äänet olisivat junien tai lentokoneiden tuottamia.

‘Missoulan rataverkosto on äänekäs ja ennustamaton. Lastejaan kuljettavat junat ovat tuttu ääni paikallisille. Äänekästä pauketta ja kirskuntaa kuuluu melkein 10 mailin päähän pitkin päivää’, hän lisää.

‘Siltikään se ei selitä tuulettimen kaltaista hurinaa, joka kuuluu nauhoitteen alussa.’

‘Olen asunut naapurustossa melkein neljä vuotta ja olen kuullut kaikenlaisten lentokoneiden lentoääniä ylläni ja kiitoradalla. En ole koskaan kuullut tällaista ääntä aiemmin.

‘Naapurustoni on hiljainen ja kolmen korttelin päässä ruuhkaisesta risteyksestä tapauksen aikana. En voi sanoa kuulleeni koskaan auton ääntä, joka olisi tällainen.’

Saksassa kuvattu ikkunasta kuvattu video näyttää lapsen paikalleen pysähtyneenä, kun äänet kaikuvat maastossa. Ja Itävallan Salzburgissa ääni kuuluu koko itäisten Alppien alueella.

Allenissa, Teksasissa, vuonna 2012 mystisen äänen havaitsi ryhmä ihmisiä, jotka parkkeerasivat autoa ja katsoivat taivaalle. Eräs heistä sanoi: ‘Omituista, en ole koskaan kuullut tuollaista ennen.’

Geotieteilijä David Deming Oklahoman yliopistosta on aiemmin kirjoittanut ilmiöstä nimeltä Humina — ‘mystinen ja jäljittämätön ääni, jonka kuulee eri puolilla Maapalloa kahdesta kymmeneen prosenttia populaatiosta’.

Kirjoittaessaan Journal of Scientific Exploration -julkaisuun hän sanoi, että Huminan lähteisiin voisivat kuulua puhelinlähetykset ja ”Yhdysvaltain laivaston käyttämät lentokoneet, joita käytetään sukellusveneviestintään”.

Nasan mukaan Maapallolla on ”luonnollisia radiolähetyksiä”.

NASA sanoi: ‘Jos ihmisillä olisi radioantennit korvien tilalla, me kuulisimme uskomattoman omituisten äänten sinfornian, joka on peräisin omalta planeetaltamme. Tutkijat kutsuvat niitä ”piippauksiksi”, ”vihellyksiksi” ja ”sferikeiksi”.

‘Ne kuulostavat taustamusiikilta juustoisessa tieteisleffassa, mutta se ei ole fiktiota. Maapallon luonnolliset radiolähetykset ovat todellisia, vaikkakin me emme kauheasti niistä ole tietoisia, ne ovat ympärillämme kaiken aikaa.’

Esimerkiksi salama voi tuottaa kuumottavan kuuloisia radiolähetyksiä, NASA lisää.

Maanjäristykset tuottavat myös kuuloalueen alapuolisia ääniä, sanoo seismologi Brian W Stump Dallasin Southern Methodist Universitysta.

 

Artikkelin julkaissut dailymail.co.uk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.