Vaeltaja kuvasi ’kummituksen’ Britannian Lake Districtilla

Mies kuvasi ”kummitushahmon” kävelemässä hänen vierellään Lake Districtilla. Chris Randall, 45, oli patikoimassa, kun hän havatsi Brockenhaamun — suuren varjon, jonka jokin tarkkailijahahmo luo pilveen tai utuun — silmäkulmastaan. Chris oli telttailemassa yksin Red Piken alueella lähellä Wasdale Headia Cumbriassa, kun hän näki tämän ”kummitusmaisen” ilmiön.

Brockenhaamu, tai vuorikummitus, on suurentunut (ilmeisesti jättiläismäinen) varjo, joka on heijastunut Auringon suunnan vastaisen puolen pilviin tai sumuun.

Hahmon päätä ympäröi usein halonkaltaiset renkaat, jossa valo on sironnut spektrin kaikille väreille, ja tästä muodostuu loisto, joka näyttää Auringon suuntaan verrattuna vastakkaiselta, kun samankokoiset vesipisarat pilvessä tai sumussa taittavat ja sirottavat takaisin auringonvaloa.

Ilmiö voi näkyä kaikilla usvaisilla vuorenrinteillä tai pilvimuodostelmilla, se näkyy jopa lentokoneesta, mutta toistuvat sumut ja matalan korkeuden takia hyvä saavutettavuus Saksan Harz-vuorten Brocken-vuorella ovat luoneet paikallisen legendan, josta tämä ilmiö saa nimensä.

Brockenhaamun havaitsi ja kuvaili ensimmäisenä Johann Silberschlag  vuonna 1780, ja se on siitä lähtien esiintynyt alueen kirjallisuudessa.

Alla kaksi muuta videota Brockenhaamun ilmiöstä, Video 1 Video 2

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.