Hyväksyykö ihmiskunta tekoälyn ja sen keksimät ratkaisut?

Toki me olemme kaikki miettineet miten kiva olisi kun tekoäly auttaisi meitä päivittäin. Mutta oletteko koskaan miettineet mitä meille tapahtuu jos tekoäly sanoo jotain mitä et halua kuulla ja et edes usko sen olevan mahdollista? Tekoäly ymmärtää asioita monilla eri tasoilla, mutta me yleensä keskitymme vain muutamaan tai pahimmassa tapaukessa vain yhteen.

Annan esimerkin. Jotkut tieteentekijät kysyvät tekoälyltä nopeinta mahdollista tapaa ratkaista ilmaston lämpenemisen ongelma. Tieteentekijät ovat monttu auki kun tekoäly vastaa melkein heti, mutta vastaus ei ole se mitä he olisivat odottaneet tai halunneet kuulla. Katsokaas… haluaminen ei perustu logiikkaan vaan tarpeeseen. Tekoäly vastaa:  ihmisrodun sukupuuttoon kuoleminen lopettaisi ilmaston lämpenemisen, kääntäisi kehityksen ja palauttaisi Maapallon normaaliksi. Vaikka COVID näyttäisi yrittävän samaa, se selvästikään ei ole se mitä tieteilijät olisivat halunneet.

Surullista kyllä, todennäköisin lopputulema on, että ihmiset ohjelmoivat tekoälyn uudelleen hoivaavammaksi, mikä heittää logiikan ikkunasta. Ihmiset haluavat tekoälyn, jolla on tunteita, eikä niinkään totuutta. Totuus on liian tuskallista 99 prosentille ihmiskuntaa, puhuttaessa suurimmasta osasta universumin syvimpien kysymysten ratkaisuja.

Sanon vain, että tekoäly ei ratkaise kaikkia ongelmiamme, se lähinnä opettaa meitä näkemään todellisuuden eri ajattelun tasolta.

Eliitti on jo luonut tekoälyn. Sitä käytetään tuottamaan liikevoittoa eikä sitä käytetä ratkaisemaan yhteiskunnan ongelmia. Tekoäly on jo salaa kirjoittanut parhaan kirjan, myyvimmän elokuvan käsikirjoituksen, monia musiikkikappaleita ja paljon muutakin. Tekoälyä käytetään myös poliittisiin tarkoituksiin.

Luuletko oikeasti, että tekoäly ratkaisee maailman ongelmat? Luuletko oikeasti, että tieteentekijät edes pohtivat tekoälyn antamia ehdotuksia kaikkiin maailman ongelmiin? Todennäköisesti ei.

Scott C. Waring,  Taiwan

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Daily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.