Kappale nimeltään WTF saapuu maapallon ilmakehään

WT1190F on mystinen tiedemiehiä hämmästyttänyt esine.

Sen identiteetti ei ole vielä selvillä… tai sitten se salataan kansalta (WTF 09/11) – (WTF 9/11).

Esine joka hetkellisesti sai nimen WT1190F sen havaitsijoilta saapuu maapallon ilmakehään perjantaina 13. päivä marraskuuta 2015. Sen löysi Catalina Sky Survey.

Esine on maapallon kiertoradalla, kiertoaika noin kolme viikkoa. Sen kiertorata on tunnettu koska se havaitsi kaksi kertaa vuonna 2013 saman tiimi. Tämä pitkä havaintoaika on riittävä mallintamaan sen kiertorataa tarpeeksi hyvällä tarkkuudella ja siitä saatiin kaksi mielenkiintoista tulosta.

Ensiksikin, esine on todennäköisesti ihmisten luoma. Kappaleen liike kahden vuoden aikana voidaan mallintaa tarkasti vain jos auringonsäteilyn vaikutukset otetaan huomioon.

Auringon puskuvoima on suoraan verrannollinen kappaleen pinta-alan ja massan suhteeseen, joka voidaan siis estimoida, ja tästä saadaan vihje sen tiheydestä.

Osoittautuu, että tämän kappaleen keskitiheys on noin 10% veden tiheydestä. Se on liian alhainen ollakseen luonnollinen avaruuskivi, mutta tiheys viittaisi onttoon kuoreen, sellaiseen kuin rakettien kärkipäässä on.

Toiseksi, kappale palaa maapallon ilmakehään uudestaan parin viikon päästä perjantaina 13. päivä marraskuuta 2015, noin kello 06:20 UT.

Kappale on läpimitaltaan pieni, muutamia metrejä, ja siitä odotetaan palavan ilmakehässä suurin osa. Se mitä jää jäljelle tippuu mereen noin 100km Sri Lankasta kaakkoon.

Sen massa ei ole tarpeeksi suuri aiheuttaakseen uhkaa merellä, mutta showsta tulee kuitenkin jännittävä, sillä muutaman sekunnin ajan kappaleesta tulee varsin kirkas taivaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.