NASA aikoo panostaa UFO-tutkimukseen ’täysillä’

NASA ei ota UFO-tutkimuksia kevyesti.

Virasto ilmoitti kesäkuussa 2022, että se aloittaa UFOjen tieteellisen tutkimisen.

NASAn päätavoitteet heidän omien edustajiensa mukaan ovat identifioida ja karakterisoida saatavilla olevaa UFO-dataa, määrittää parhaat mahdolliset tavat kerätä haviantoja tulevaisuudessa sekä sen miten virasto voi käyttää tällaista dataa oman ymmärryksemme edistämiseksi näistä taivaalla vilkkuvista valoista.

Tutkimusta vetää astrofyysikko David Spergel, Simons Foundationin johtaja New York Citysta. Tutkimuksien ei odoteta maksavan enempää kuin $100 000. Tutkimukset alkavat syksyllä ja kestävät 9kk. NASA työskentelee kovasti pysyäkseen aikataulussa, viranomaiset sanoivat keskiviikkona elokuun 17. päivä 2022. NASA piti tapaamisen, jossa keskusteltiin viraston tiededirektoraatin (SMD) eri projekteista.

”Me lähdemme tähän täysillä”, sanoi Daniel Evans UAP-tutkimuksista. Evans on SMD:n apulaistutkimusjohtaja.”Tämä on meille tärkeää, ja me annamme sille korkean prioriteetin”.

Tutkimuspaneelissa on 15-17 ihmistä, Evans sanoi. Nämä henkilöt ovat ”maailman johtavia tiedeasiantuntijoita, data-analyytikkoja, tekoälyasiantuntijoita, ilmailuturvallisuusasiantuntijoita, ja heillä kaikilla on omat osaamisensa, heidän tehtävänään on kertoa meille millaista tiedettä tehdä UAP-datalla”, hän sanoi.

Evans ja hänen tiiminsä ovat identifioineet sopivimmat paneelin kandidaatit ja suunnitelmissa on käyttää heitä NASA-johtaja Bill Nelsonin puheilla tapaamisen jälkeen. Jos Nelson on myöntyväinen, pallo on nyt lähtenyt liikkeelle panelistien hyväksynnän saamiselle.

”Toivon, että saamme tämän valmiiksi lokakuuhun mennessä”, Evans sanoi tapaamisessa. ”Mutta pidän sormia ristissä että me saamme sen hoidettua jo aiemmin.”

NASAn tutkimuksia on odotettu paljon ja epäilemättä niitä luetaan kovasti, ei ainoastaan UFO-uskovaisten keskuudessa vaan kaikkialla. Viraston henkilöstö on sanonut, että he toivovat omien tutkimuksiensa auttavan UAP-tutkimusalaa ja tekemään siitä objektiivisen valtavirtatieteen.

”NASA on todella uniikissa asemassa UAP-asioihin kantaa ottaessaan, koska me tiedämme miten tehdä tiedettä tehdään ja miten käyttää dataa taivaan ilmiöiden tutkimiseen”, Evans sanoi. ”Ja suoraan sanottuna mihinkään muuhun virastoon kansa ei luota yhtä paljon kuin meihin.”

 

Artikkelin julkaissut space.com

 

Voit lukea NASAn UFO-tutkimuksesta uusilta sivuilta: https://science.nasa.gov/uap

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.