Planeetan kokoiset lähettimet saattavat toimia voimanlähteinä avaruusaluksille kaukaisissa galakseissa

Mystiset välähdykset avaruudessa voivat olla toiminnassa olevia avaruusaluksia, Harvardin tiedemiehet sanovat.

Juuri julkaistu tutkimus esittää, että mystinen nopeiden radiopurskeiden ilmiö saattaa olla todistusaineistoa kehittyneen avaruusolentojen teknologiasta. Erityisesti, nämä purskeet saattavat olla uotoa planeetan kokoisista lähettimistä jotka toimivat tähtienvälisten luotaimien voimanlähteinä kaukaisissa galakseissa.

”Nopeat radiopurskeet ovat äärimmäisen kirkkaita ottaen huomioon niiden lyhyen keston ja kaukana olevan alkuperän, ja me emme ole identifioineeet mahdollista luonnonlähdettä varmasti”, sanoo teoreetikko Avi Loeb Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics:sta. ”Keinotekoinen lähde on tarkastelun arvoinen.”

Kuten nimi viittaa, nopeat radiopurskeet ovat millisekunnin pituisia radiosäteilyn välähdyksiä. Ne on ensimmäistä kertaa löydetty vuonna 2007, ja vähemmän kuin tusinan verran on havaittu massiivisilla radioteleskoopeila kuten Parkes Observatory Australiassa tai Arecibo Puerto Ricossa. Niiden alkuperän vihjataan olevan kaukaisessa galaksissa, miljardien valovuosien päässä.

Harvardin tutkijat tarkastelivat mahdollisuutta luoda radiolähetin joka on yhtä tehokas ja joka voitaisiin havaita niin massiivisten etäisyyksien päästä.

He havaitsivat, että mikäli lähetin olisi aurinkovoimalla toimiva, auringonvalo joka osuu kaksi kertaa suuremman planeetan alueelle kuin maapallo olisi tarpeeksi luomaan tarvittava energia. Niin suuri rakennusprojekti olisi teknologiamme saavuttamattomissa, mutta tietyn mahdollisuuden rajoissa fysiikan lakien mukaan.

Tutkimus “Fast Radio Bursts from Extragalactic Light Sails”, on jo saatavilla verkossa.

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.