Mitä varjotyöskentely tarkoittaa?

Tämä on lainaus henkinen auttaja Mira Korhosen teoksesta ”Varjotyöskentely” (13.8.2007) Teos käsittelee tärkeää aihetta, ihmispsykologiaa ja omien varjopuolten hyväksymistä ja niiden kanssa toimimista.


Varjot ovat ihmisen sellaista puolta, joka edustaa hänen pelkojaan ja sellaisia asioita, joita ei voi hyväksyä toisissa ihmisissä ja itsessä, joita ominaisuuksia voi löytyä myös itsessään.

Ne ovat syntyneet siitä, että yritämme olla tietynlaisia, jotta muut hyväksyisivät meidät. Joten joudumme tukahduttamaan joitakin ominaisuuksia itsestämme, ja siten myös petämme itsemme ja toiset, kun emme voi olla kuin todellisuudessa olemme.

Omat varjosi tukahduttavat tunteesi, elämänenergiasi, aiheuttavat pelkoa ja kipua sekä tuskaa. Ne luovat myös sellaisia kokemuksia ympärillesi, joita et halua kokea ja hyväksyä. Kaikki ne ikävät kokemukset ja tapahtumat muodostuvat varjoistasi. Pääset niistä eroon vain kohtaamalla varjosi ja voittamalla ne, jolloin niiden sisältävä tukahdutettu energiavirta vapautuu ja siten saat itsellesi lisää energiaa ja voit käyttää näitä varjojasi omaksi hyödyksesi oman tahtosi voimalla. Ne eivät ole enää vaaraksi sinulle tai läheisillesi. Muuten, jos ne ovat tukahduttaneet energiavirtasi, ne voivat aiheuttaa vaaraa sinulle ja läheisillesi ja vaarantaa kaikki ihmissuhteesi.

Varjosi voivat ilmentyä kaikkina sellaisina asioina, joita eniten pelkäät kohdata, esim. ne voivat saada muotonsa kulttuurisi, uskontosi, maailmankatsomuksesi, ennakkoasenteesi ja -odotuksesi sekä eettisen asenteesi ja moraalisi pohjalta, kuvata kaikkea sellaista mitä eniten pelkäät, inhoat, minkä koet olevan pahoja ja ikäviä asioita.

Ne voivat heijastua sinusta toiseen ihmiseen, jonka kanssa olet tekemisissä ja kohtaat hänet kasvoista kasvoihin. Voit nähdä toisen henkilön toimivan siten kuin et halua kenenkään toimivan tai hänen käyttäytyminen ja kohtelu sinua kohtaan on sellaista mitä eniten pelkäät kohdata tai koet sen olevan uskonnollisesti, kulttuurisesti, eettisesti ja moraalisesti väärin tai pahaa.

Mutta tämä on vain heijastusta, siis projisoit omat kipusi, tuskasi ja pelkosi toiseen henkilöön, jotta sen huomaat ja opit tunnustamaan itsessäsi. Mutta monesti vain alamme syyttämään sitä henkilöä kaikista itselle aiheutuvista ongelmista, johon olemme heijastaneet em. ominaisuudet, mutta emme ymmärrä kohdata niitä asioita silmästä silmään, vaan haluamme lakaista ne maton alle ja kaataa kaikki ongelmamme toisen niskaan ja syytämme häntä kaikesta, jolloin meidän ei tarvitse itse ottaa vastuuta niistä asioista. Tämä on väärin! Näin ei pitäisi tehdä. Pitäisi oppia tunnistamaan ja hyväksymään ne ominaisuudet itsessämme, eikä aina syyttää toisia omista ongelmistamme. Meidän pitäisi ottaa vastuu siitä mitä itse olemme ja teemme, sekä miten elämme. Ja kohdata omat vaikeutemme, kasvoista kasvoihin, eikä siirtää niitä toisiin ihmisiin. Kun aina siirrämme ne toisiin ihmisiin, silloin tukahdutamme omat energiavrtamme, ja siitä aiheutuu vain lisää tuskaa ja ongelmia, koska emme ratko niiä vaan pakenemme niitä.

Kun reagoit jonkun henkilön sanomaan voimakkaasti tunnetasolla, niin hän koskettaa jotain sinun varjosi aluetta. Kiinnitä tällaiseen huomiota. Se mikä ominaisuus mielestäsi ärsyttää toisessa ihmisessä on osa varjoasi. Näet sen ominaisuuden heijastuvan toisen ihmisen kautta.

Nämä varjomme koemme negatiivisina energiavirtoina, ne ovat omia sisäisiä demoneitamme, jotka täytyy vain kohdata ja sulauttaa itseemme. Annan yhden harjoituksen miten tämän voi tehdä.

ENSIMMÄINEN HARJOITUS

Etsi rauhallinen paikka, missä voit hiljentyä ja olla yksin minkään häiritsemättä. Voit kuunnella jotain rauhtoittavaa musiikkia ja meditoida. Sitten visualisoit jonkun pelottavan paikan ja sitten voit kirjoittaa ylös kaikki ongelmat, vaikeat muistot ja kokemukset, pahan olon yms. ja kuvitella sen kaiken heijastuvan ko. paikassa jonkun olennon muodossa. Kohtaa tämä olento ja keskustele sen kanssa. Kun kohtaat, voitat pelkosi sitä kohtaan ja voitat myös pelkosi kohdata tällaisia asioita.

Kun olet kaiken kirjoittanut ylös, voit mietiskellä miten nämä ongelmat esiintyvät kohtaamissasi ihmisissä ja tilanteissa. Ja kun tiedostat asian, niin seuraavalla kerralla kun kohtaat tällaisen tilanteen ja ihmisen, olet tietoisempi siitä ja ymmärrät, että se tilanne ja ihminen opettavat sinua tunnistamaan omat varjosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.