Ilmavoimien mielestä tämä kappale oli Kuu. Oliko se?

Ennen Project Blue Bookia oli Project Grudge, ilmavoimien projekti, jonka sen johtaja myönsi olevan perustettu debunkkaamaan UFO-ilmiötä. Yksi Grudgen dataan haudattu tiedosto käsittelee sylinterikappaletta, joka on kuvattu Manhattanin yllä vuonna 1950 — kuvan on ottanut erä kaupungin nimekkäimmistä valokuvaajista. Kuva on nyt kongressin kirjastossa.

Valokuvaaja Irving Underhill oli järkähtämätön siitä että valokuvassa on kappale, joka ei ollut siinä ennen tai jälkeen kuvan ottamisen.

Ilmavoimilla oli kuitenkin muita ideoita. He uskoivat, että hän oli väärin identifioinut Kuun, ja että kuva oli time lapse.

Tällä videolla me tutkimme tätä hypoteesia, ja näytämme sen monet ongelmat, mm. ilmavoimien lausunnon siitä, että valokuva olisi otettu auringonlaskun aikaan (ainoa aika jolloin Kuu oli näkyvllä siinä osassa taivasta). Underhillin valokuva, joka on otettu yöllä, julkaistiin postikorttina nimellä ”Night Lights from Queensboro Bridge.”

Eristyksissä tällainen ei välttämättä ole niinkään paha juttu. Mutta selvästikin 1950-luvun alkuvuodet olivat täynnä sylinteri-UFOjen havaintoja, mm. useat koulutetut tarkkailijat näkivät sylintereitä likkeessä — omituista kyllä — ilmassa pystyasennossa. Tästäkin piuhutaan episodissa.

0:00 Intro Manhattanin yllä nähtyyn kappaleeseen
0:59 Project Grudge
1:57 Debunkkaajan debunkkaus
6:34 Sylinteri-UFOjen havaintoja 1950-luvun alusta
8:42 Vuoden 1967 tapaus Newburghissa, NY
9:44 Edward J. Ruppelt oli oikeassa, sekä loppusanat

Yksi vastaus artikkeliin ”Ilmavoimien mielestä tämä kappale oli Kuu. Oliko se?”

 1. Oliko hän väärin tahallaan identifioinut eli tunnistanut Kuun UFOksi? Ja että kuva oli time lapse eli aikaraja sarjakuvaus, joka merkitsee valokuvausmenetelmää ottaa kehyssarja tietyin väliajoin hitaasti ajan mittaan tapahtuvien muutosten tallentamiseksi?

  Miksi putken päässä ei näy sitten kuuta ollenkaan? Jos se olisi kuu sen pitäisi näkyä kuvassa sylinteri putken päässä myös tunnistettavasti, ellei se sitten ollut kapea sirppimäinen kohde kuusta sarjakuvataessa sitä määrätyin väliajoin jotta sarjakuvasta tulee putkimainen kohde, joka heijastaa valoa vain päältä päin.

  Project Grudge oli ilmavoimien projekti, jonka sen johtaja, siis myönsi olevan perustettu debunkkaamaan UFO-ilmiötä. Debunkkaus on henkilö tai organisaatio, joka yrittää altistaa tai kieltää väitteet, joiden uskotaan olevan vääriä, liioiteltuja tai pretensoituja. Termi liittyy usein skeptiseen tutkimukseen kiistanalaisista aiheista, kuten UFOt.

  Tämä UFO havainto valokuva sopisi 1950-luvulle kun sen alkuvuodet olivat täynnä sylinteri-UFOjen havaintoja, mm. useat koulutetut tarkkailijat näkivät sylintereitä likkeessä. Valokuvaaja Irving Underhill oli järkähtämätön siitä että valokuvassa on kappale, joka ei ollut siinä ennen tai jälkeen kuvan ottamisen.

  Mutta valokuvaaja tuntee kehyssarja valokuvausmenetelmän ja pelkkä valokuva ei ole lopullinen todiste kohteesta, kun UFO-kuva väärennyksiä on ollut helppo tehdä jo kautta aikojen.

  Hyvä kysymys: Ilmavoimien mielestä tämä kappale oli Kuu. Oliko se?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.