Kuinka voisin antaa oman panokseni ufologiaan?

Kirjoittanut Keith Basterfield

Minua lähestyy usein henkilöt, jotka ovat juuri päässeet sisään ufologian alaan, jotka kysyvät minulta, ”Mitä minä voin tehdä antaakseni oman panokseni?”

Aluksi vastaukseni oli ehdottaa, että he viettävät muutaman viikon yksinkertaisesti internetissä, käyttäen eri hakusanoja, jotka heille annan. Tällä tavoin he löytävät itse sen materiaalin laajuuden mitä internetissä tällä hetkellä on. Heille tottakai tulee vastaan sekavaa, uskomatonta, mutta myös verkkosivuja, jotka tarjoavat hyvää, kovaa, faktuaalista dataa. Toivottavasti tämä immersio erottelee hyvittuneisuuden akanat aidon kiinnostuksen jyvistä. Huvi ei kestä kauaa.

Niille jotka jäävät jäljelle ehdotan sitten, että he lukisivat listan kiinnostavia kirjoja, jotka ovat lukemisen arvoisia; ja joitain verkkosivuja joilla vierailla. Tämän tarkoitus on maadoittaa heidät aiheen pitkään historiaan sekä tutustuttaa heidän joihinkin keskeisiin tutkijoihin sekä menneinä aikoina että nykyisinä.

Tässä kohtaa suosittelen, että he etsisivät onko mitään UFO-ilmiön tiettyä alalajia, josta he ovat erityisen kiinnostuneita, perustuen heidän osaamiseensa, elämänkokemukseensa jne.

* Ilmiön vaikutukset ihmisiin

* Historialliset arkistot 1700- ja 1800-luvuilta

* UFO-havainnot sotilastukikohtien yllä

* IFOt versus UFOt.

Jos he ottavat haltuun tietyn alalajin ilmiöstä, silloin vietän hetken heidän kanssaan keskustellen tästä aiheesta; ja mahdollisesti saatan heidät jonkin tuntemani tutkijan kanssa yhteyteen, joka siihen alueeseen on erikoistunut. Tässä kohtaa tiedän, että he ovat vakavissaan tutkimassa ja tekemässä jotain alan hyväksi.

Sitten viettäisin hieman aikaa heidän kanssaan auttaen heitä tutkimaan aihetta. Ehdottaisin, että kun he ovat valmiita, heidän tulisi miettiä aiheen tutkimista hieman lisää, sitten kirjoittaa artikkeleita verkkolehteen; perustaa aiheelle omistautunut verkkosivu, tai aloittaa oma erikoisblogi.

Teen tässä vertauksen, joka on väitöskirjan teko. Heiltä odotetaan jonkin erityisen aihealueen tutkimista ja pientä osiota nykyisestä ihmistiedosta, heidän valitsemaltaan alalta; mm. alkuperäisen kontribuution tekemistä tähän aiheeseen, mikä lisää ja laajentaa tietoa.

Tällä tavoin he voivat antaa panoksensa johonkin uuteen; mahdollisesti paremmin analysoida kuuluisaa havaintoa; tai tarjota oivalluksia johonkin joka on muilta mennyt ohi.

Miten pitkään kestää päästä tälle tasolle alkuperäiseltä märkäkorvatasolta? Olen nähnyt joidenkin tekevän sen kuudessa kuukaudessa; toisilta menee vuosi tai kaksi.

Me jotka olemme olleet alalla vuosia, minun mielestäni, on tärkeää viettää aikaa uusien tulokkaiden kanssa tällä tavoin. Henkilökohtaisesti olen käyttänyt aikaani näin, muutaman nuoremman kanssa, jotka ovat hajallaan ympäri maailmaa. Varoituksen sana; vakaviksi tutkijoiksi päätyvien jyvien suhde sivuun lankeaviin akanoihin on varsin nihkeä. Kuitenkin mielestäni tämä suhde ei saa pysäyttää meitä. Ala tarvitsee lisää korkealaatuisia tutkijoita ja analyytikkoja.

Miksi et mentoroisi jotakuta?

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.