Lukijan video: Vilkkuva drone itsenäisyyspäivänä Helsingissä

Lukija lähetti toimitukseen videot, joissa näkyy vilkkuva ja lentävä laite Helsingin keskustassa Narinkkatorilla. Laite on hyvin suurella todennäköisyydellä drone, mutta voi se olla jotain muutakin!

Lukija kertoo:

Olin itsenäisyyspäivänä Helsingin keskustassa, jolloin oli kaikenlaisia mielenosoituksia ja muitakin tapahtumia, joissa oli paljon ihmisiä paikalla. Vähän sen jälkeen kun kansalaistorilta oli lähtenyt liikkeelle kansallismielinen marssi kohti Töölöä, kävelin Kampin keskukseen.

Näin Narinkkatorilla taivaalla vilkkuvan valon. Valo liikkui siksakkia taivaalla. Otin puhelimen esiin ja aloin kuvata.

Sain ilmiöstä kaksi eri videota. Katselin jälkikäteen drone-sivustoja, ja ilmeisesti droneihin on nykyään kytketty vilkkuvaloja. Taivaalla lentänyt laite vilkkui valkoisena vahvasti, mutta liikkui sen verran nopeasti ettei se mielestäni ollut mikään tavallinen drone.

Tiedän poliisin käyttävän joukkojenhallinnassa droneja. Ne ovat käteviä kun pitää hahmottaa sitä miten ihmismassat liikkuvat.

Myöhemmin katselin Töölössä mielenosoituksia, ja näin Runeberginkadulla ihan oikean poliisin käyttämän dronen. Siinä värit olivat ennemminkin punertavia, mahdollisesti myös vihreää. Drone ei myöskään liikkunut samalla tavalla kuin tämä kuvaamani.

Katso videot alta:

View post on imgur.com

View post on imgur.com

 

Jos sinulla on kuva- tai videohavaintoja, voit lähetellä niitä (FUFORAn lisäksi!) tänne mailiosoitteeseen info (ät) eksopolitiikka.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.