Area 51:n camo-tyypit: Laillistettu kuolettava voima

Jos olet koskaan lukenut tai katsonut mitään Area 51:n liittyvää, sinun on täytynyt kuulla maininta Area 51:n camo-tyypeistä.  Nimen on antanut Glenn “Psychospy” Campbell, eräs Area 51 -tutkija. Camo-tyypit ovat yksityisiä turvamiehiä jotka kiertävät 38 tuhannen eekkerin maa-alaa jonka omistaa kaikkein tunnetuin salainen tukikohta maailmassa.  Campbell antoi tämän nimen heille, koska he pitävät päällään aina armeijatyylisiä suolakurkkuvaatteita.

Jos camo-tyypit saavat sinut kiinni luvatta alueella norkoilusta, löydät aseen ohimoltasi. Heillä on lupa tappaa nähdessä, jos he pitävät sitä tarvittavana. He ovat Area 51:n tuomari, jury ja pyöveli.

Jos koskaan olet road tripillä Area 51:n alueella, saatat huomata camo-tyypit — etäältä, ainakin. Heidän autonsa ovat aina partiossa, ja kun ajat kunnossapitämätöntä tomutietä, hälytät sensorit joita camo-tyypit monitoroivat 24/7. He tietävät että olet paikalla ennenkuin olet lähelläkään virallista tukikohdan rajaa. Ja saatat nähdä auton, ehkä yhden läheisen kukkulan laella, kököttäen paikallaan siinä. Ne katselevat sinua, odottavat sinun tekevän jotain harkitsematonta ja typerää — niinkuin astuvan tukikohtaan.

Area 51 Camo-tyypit eivät tykkää turisteista

Camo-tyypit ovat tunnettuja siitä, että he häiritsevät ihmiiä jotka ovat tukikohdan rajan julkisella puolella, jopa kansalaisia joilla on laillinen lupa olla siellä. He ylläpitävät sensoreita julkisella maalla, varmistaakseen että kukaan ei lähesty tukikohtaa. Camo-tyypit ovat käskynalaisia etteivät he saa lähestyä siviilejä julkisella maalla, mutta se ei pysäytä heitä vakoilemasta ja yrittämästä pelotella.

Kun he pidättävät luvatta oleskelusta Area 51:n alueella, sinut luovutetaan Lincolnin piirikunnan sheriffille. Hänen suhtautumisensa Area 51 -turisteihin on myös nihkeä.

“He ovat täällä periaatteessa vain yhdestä syystä”, sheriffi Kerry Lee sanoi  New York Daily Newsille, puhuessaan alueella vierailevista turisteista. “Tämä on keskellä ei mitään. Keskellä autiomaata. Näen kovin harvoja [luvatonta oleskelua] jotka ovat vahinkoja,” hän sanoo.

Glenn Campbell oli vuosia Area 51 -tutkija, hänet tunnettiin nimimerkillä “Psychospy”. Hän piti Area 51 -tutkimuskeskusta Rachelissa, Nevadassa, jossa hän myös asui. Tänä aikana hänellä oli monta kohtaamista camojen kanssa. Vaikka hän on lopettanut hommat, hän vieraili tukikohdassa sen jälkeen — vanhojen aikojen muistoksi — hän kävi piinaamassa joitain camo-tyyppejä jotka häntä seurasivat. Katso allaoleva video, mutta älä tee tällaista itse. Glenn on ammattilainen.

Miten Camo-tyypit vakoilevat sinua?

Camo-tyypeiltä ei näytä puuttuvat tekniikkaa ulkopuolisten vakoiluun. Heillä on pitkän matkan katselulaitteet ja yökiikarit; heidän valkoiset farmariautot ovat varustettu monitoreilla, joilla seurataan tiehen asennettuja sensoreita, jotka tarkkailevat rajalla tapahtuvaa liikettä, ja tottakai heillä on myös radiot.  He ovat palkkasotilaita, ja ei varmaankaan yllätä, että monet camo-tyyppien käyttämistä radiotaajuuksista on suojattuja. Ääniviestien sijaan kuulet pelkkää kohinaa. 1990-luvulla tutkija Glenn Campbell raportoi hänen Area 51 Katselijan Oppaassaan että jotkut Camo-tyyppien käyttämistä taajuuksista olivatkin itse asiassa kaikkien kuultavina. Tämä saattaa edelleenkin pitää paikkansa.

Rajatulla Alueella on paljon viestintäliikennettä. Ilmavalvonta puhuu suihkukoneiden työntekijöille; turvamiehet puhuvat toisilleen; hävittäjäpilotit puhuvat toisilleen ja henkilöstölle maassa. On ollut huhuja (vaikkakin tämä on hiukan epäuskottavaa) lentävistä lautasista S-4:llä, jotka puhuisivat henkilöstölle maassa radiolla. On mahdollista kuulla tätä liikennettä skanneriradiosta, sellaisilla jotka ovat nykypäivänä suosittuja poliisin ja lentokoneiden radiolähetysten kuuntelussa. Tätä työkalua käyttää suurimmaksi osaksi teknonörtit, joilla on aikaa ja kärsivällisyyttä leikkiä taajuuksilla, mutta on suuri mahdollisuus oppia jotain uutta, jos oppii tuntemaan armeijan toimintaa tällä alalla. Jotkut arkaluonteiset kanavat saattavat olla salattuja, mutta monia lähetyksiä rajojen sisäpuolella kulkee salaamattomina ja niitä on helppo kuunnella jos tietää mistä etsiä.

—Glenn Campbell, The Area 51 Viewer’s Guide, 1995

Mistä nämä Camo-tyypit ovat tulleet?

Area 51:n camo-tyypit ovat Aecom Corporationin työntekijöitä, joka on suuri  valtion alihankkija. (Aecom ei voi vahvistaa eikä kiistää, että camo-tyypit ovat heidän työntekijöitään Area51:lla, mutta tämä olikin odotettavissa. On varmaa, että camo-tyypit olivat jossain kohtaa EG&G-korporaation teknisen osaston henkilöstöä. Sitten URS Corporation hankki EG&G:n, ja sen jälkeen Aecom hankki URSin.  New York Daily News kirjoittaa: “Vuodesta 2002 eteenpäin he olivat URS Corporationin työntekiöitä, jonka AECOM hankki vuonna 2014.”) G4S Secure Solutions (entinen Wackenhut), joka on toinen valtion alihankkija, voi olla myös camo-tyyppien työnantaja.

Monet camo-tyypit vaikuttavat elävän Las Vegasissa, Area 51:n lähimmässä suuressa kaupungissa. Jotkut kuuleman mukaan elävät Rachelissa, joka ei ole kaukana tukikohdasta. Vegasissa asuvat lentävät sinne salaisilla “JANET”-lennoilla, joka kuljettaa Area 51:n työntekijöitä edestakaisin päivittäin. JANET-lennoilla alunperin oli salainen terminaali McCarranin lentokentällä (“JANET” tulee sanoista “Just Another Non-Existent Terminal”, ”Jälleen Yksi Olematon Terminaali”).

Monia ihmisiä — mukaanlukien meitä — yllättää se, että camo-tyypit eivät kuulu Yhdysvaltain armeijaan tai valtionhallintoon. He ovat pelkästään palkkakyttiä, ostarin stevareita, joilla on päällään maastokuviovaatteet.

“Rehellisesti, ne ovat kuin minkä tahansa paikan vartijat”, sheriffi Kerry Lee kertoi toimittajille. “Heidän tehtävänsä on pitää ihmiset poiss luvattomasti liikkumasta alueella.”

Haluatko ryhtyä kuuluisaksi Area 51:n Camo-tyypiksi?

Jos olet koskaan unelmoinut poliisin hommista, joka toimii salaisessa tehtävässä, camo-tyypin ammatti voi sopia sinulle. (Me emme ole nähneet viitteitä siitä, että olisi camo-naisia, mutta ei ole mahdotonta etteikö heitäkin olisi olemassa.) Se ei yleensä ole kauhean jännittävää: istut vain autossa, odottaen.

Toisaalta joskus se ei ole lainkaan tylstää, niinkuin videolta käy ilmi.

Ongelma on, että sellaisen duunin saaminen on vaikeaa: minne lähettää hakemus? Aecom Corporationilla, yritys josta olemme 90-prosenttisen varmoja että se työllistää camo-tyyppejä, on kyllä nettisivut. Sivuilta löytyy epäilyttävän näköinen ilmoitus  ”kulunvalvontatoimistosta”, joka kuulostaa paljolti camo-tyypin viralliselta nimitykseltä.

Jos onnistut saamaan työhaastattelun, kannattaa tehdä hommat kunnolla ennen haastatteluun menoa. Onneksi netistä löytyy oppimateriaalia. Anonyymi lähde lähetti Glenn Campbellille ja toiselle Area51-tutkijalle, Mark “Agent X” Farmerille, kopiot Groom Lake Security Manualista, jossa on camo-tyypeille ohjeet ja prosessit yksityiskohtaisesti. Vaikka se on ollut netissä jo pitkään — Campbellin ensi kertaa julkaistessa sen vuonna 1995 — perusteet ovat todennäköisesti hyvin samanlaiset.

Camo-tyypit ovat saaneet käskyn olla kertomatta kuka heidän työnantajansa on, joten sinne ei vain voi mennä ja kysyä sellaista. Kun ihmiset ovat kysyneet, vapaa-ajalla olleet camo-tyypit ovat suoraan kieltäytyneet sanomasta yhtään mitään työstään. Area 51:n camo-tyypit puhuvat Area 51:sta sanoilla “nowhere” (ei missään) tai “out of town” (poissa kaupungista), kertoo vuoden 2001 Las Vegas Review-Journalin juttu turvahenkilöstön lakosta. “Vartijat pysyvät yleensä etäällä”, sanoi Area 51-tutkija Peter Merlin. “[He] tuppaavat pysymään poissa kameroilta ja suojelemaan identiteettiään.”

Groom Lake Security Manual, jonka on tuottanut EG&G Technical Services camo-tyyppien työskennellessä heille, sanoo:

TURVASYISTÄ JOS TYÖNTEKIJÄLTÄ KYSYTÄÄN MISSÄ HÄN ON TÖISSÄ, VASTAUS ON “E.G. & G. KOEALUEELLA”. KIELTÄYDY SEN JÄLKEEN ANTAMASTA TIETOJA.

Artikkelin julkaissut area51.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.