Rael-kultin todellinen tarina

maaliskuu 2003

Kirjoittanut Rick Ross, Gildas Bourdais’n avustuksella

Kuka on ”Rael”, outo, kaljuuntuva, keski-ikäinen mies, jolla on outoja lentopukuja ja typerä poninhäntä?

Vuoden 2002 joulun jälkeisen uutistauon aikana outo ranskalainen ulkosuomalainen, joka asuu nykyään Kanadassa, nousi otsikoihin ja sai televisiokatsauksia ympäri maailmaa, kun hänen seuraajansa esittivät fantastisia ja perusteettomia väitteitä, joiden mukaan he olivat jotenkin tuottaneet ”ensimmäisen ihmiskloonin”.

Montrealin hauskan pikkumiehen kertomia tarinoita ei ole koskaan todistettu, ja näyttää siltä, että viimeisin tarina ”klooneista” on vain yksi uusi temppu, jonka tarkoituksena on saada mediahuomiota ilmeiselle suuruudenhullulle ja ”kulttijohtajalle”, jonka seuraajia kutsutaan ”raelilaisiksi”.

Rael on luonut mytologian syntymästään, elämästään ja mahdollisesta toteutumisestaan maailmanlaajuisena ”profeettana”, tulevana ”pelastajana” ja/tai planeettojen välisenä ”sanansaattajana”.

Mutta mikä on todellinen tarina tämän oudon miehen takana, josta on tullut median kuriositeetti?

Raelin totuuden etsintä kannattaa aloittaa Ranskasta. Siellä ovat ne ihmiset, jotka todella tuntevat hänet parhaiten, kuten hänen perheensä ja vanhat ystävänsä.

Ranskalaiset toimittajat ovat tutkineet Raelin taustoja. Seuraavassa on hänen elämäkertansa, joka on koottu erilaisista uutisartikkeleista, joita on julkaistu ja/tai kerrottu hiljattain.

Perheenjäsenten haastatteluissa piirtyy hyvin erilainen kuva miehestä, joka nyt vaatii, että häntä puhutellaan ”Hänen Pyhyytensä Raelina” (ranskaksi ”Sa Sainteté Raël”), mikä on yksi edellytys ennen kuin hänelle voidaan myöntää audienssi tai haastattelu.

Claude Vorilhon syntyi Vichyssä, ”Massif Centralissa”. Alue Ranskassa, joka on kuuluisa vanhoista tulivuoristaan. Hän vietti lapsuutensa Ambertissa, joka oli tuolloin vain 7 500 asukkaan pikkukaupunki. Ambert on laajalti tunnettu hyvin erityisestä juustostaan, ”fourme d’Ambert”.

Vorilhonin perhe oli vakiintunut ja asunut Ambertissa sukupolvien ajan. He omistivat kangastehtaan.

”Rael” syntyi noin 57 vuotta sitten ja sai nimekseen Claude Vorilhon.

Clauden syntymään liittyi kuitenkin skandaali. Hänen äitinsä Colette oli toisen maailmansodan aikana seurustellut miehen kanssa, jota kutsuttiin nimellä ”Marcel X”. Hän oli naimisissa. Ja tästä liitosta syntyi avioliiton ulkopuolella syntynyt Claude.

Marcel oli pakolainen Elsassista, Ranskan itäosasta. Saksa liitti tämän alueen itseensä sodan aikana, ja Marcelin henki oli sen jälkeen vaarassa hänen juutalaisen perimänsä vuoksi. Massif Central tarjosi turvasataman juutalaisille, jotka pakenivat natsien kuolemanleirien kauhuja.

Marcel oli johtanut puutehdasta Elsassissa, jonne hän palasi sodan päätyttyä. Hän hylkäsi Coletten ja Clauden. Marcel tapasi kuitenkin edelleen Colettea, ja he tekivät yhteisiä matkoja.

Colette jätti Clauden lopulta tätinsä luokse.

Ranskalainen lehdistö on haastatellut laajasti Claude Vorilhonin perheenjäseniä.

Sunnuntailehti Le Journal du Dimanche -lehdessä 5. tammikuuta 2003 toimittaja Emmanuelle Chantepie kertoo tapaamisestaan Claude Vorilhonin tädin Thérèsen kanssa, joka on nyt 87-vuotias. Hän kasvatti Vorilhonin äitinsä kanssa Ambertissa. Iäkäs nainen asuu siellä edelleen pienessä asunnossa.

Thérèse sanoo, että Vorilhon oli hyvin lempeä poika, vaikka hänestä kerrotaan nykyään paljon ikäviä tarinoita. Hän pitää hänestä edelleen ja kutsuu veljenpoikaansa ”pikku-Claudyksi”. Thérèse ei koskaan saanut lasta ja kasvatti Claudyn kuin oman poikansa.

Thérèse myöntää kuitenkin, että ”pikku-Claudy” saattaa joskus mennä liian pitkälle. Hän sanoo: ”Esimerkiksi silloin, kun hän väittää, että hän syntyi äitinsä Coletten ja avaruusolennon liitosta”. Kun Vorilhon esittää tällaisia väitteitä, vanha nainen kutsuu häntä ”cornichoniksi” (suolakurkku), joka on ranskankielinen sana typerykselle.

Thérèse antoi samat lausunnot toiselle toimittajalle François Vignolelle, jota siteerattiin ranskalaisessa suositussa Le Parisien -päivälehdessä 15. tammikuuta 2002.

Entä Vorilhonin äiti? Mitä hän ajattelee pojastaan nyt?

Colette Vorilhon päätti haastattelussa piilottaa kasvonsa. Hän ilmeisesti häpeää poikaansa.

Toimittaja Hervé Bouchaud haastatteli Colettea Ranskan televisiolle ohjelmassa, joka esitettiin kolme kertaa M6-verkossa ja jonka juonsi Bernard de la Villardière 10. huhtikuuta 2001, 14. huhtikuuta 2002 ja 14. tammikuuta 2003.

Bouchaud tönäisi naista: ”Älkää sanoko, että avaruusolento on hedelmöittänyt teidät!”.

Colette vastasi nauraen: ”Kuka tietää? Kuten Pyhä Neitsyt? Enkeli tuli ikkunastani sisään. No, minä nukun ikkuna auki!”

Thérèse-täti ei tunnu kunnioittavan Colettea. Hän kommentoi häntä kielteisesti sekä toimittajille Chantepie että Vignolle. Thérèse tunnusti: ”Hän oli paha.”

Näyttää siltä, että pikku-Claudyn tädin mielestä hänen veljenpoikansa kärsi epävakaan kodin vuoksi. Hänen äitinsä lähetti hänet pois seitsemänvuotiaana, ja he riitelivät usein vieraillessaan.

Kun Vorilhon oli 15-vuotias, hänen isänsä kuoli. Hänen äitinsä pakotti hänet silloin keskeyttämään opinnot. Hän lähti Pariisiin toivoen, että hänestä tulisi viihdetaiteilija, joka matkisi kuuluisaa laulajaa Jacques Breliä. Vorilhon käytti taiteilijanimeä Claude Celler. Hän kuitenkin epäonnistui.

Pian laulu-uransa hiipumisen jälkeen Claude tapasi Christinen, jonka kanssa hän meni naimisiin vuonna 1971.

Myös ranskalaiset toimittajat ovat haastatelleet Christine Vorilhonia ja kertoneet yksityiskohtia heidän vaikeasta avioliitostaan.

Aluksi hän rakasti Claudea ja synnytti hänelle kaksi lasta. Mutta tulevina vuosina Vorilhonin uskomattoman egon kasvaessa hänestä tuli sietämätön. Avioliitto päättyi vuonna 1985.

Christine sanoo, että hänen miehensä ”tuhosi hänet täysin”.

Hän jätti avioliiton tyhjin käsin. Ja huolimatta miehen kasvavista tuloista, jotka hän sai niin sanotusta Raelian-liikkeestä, ”hän ei koskaan nostanut pikkusormeakaan minun puolestani”, hän sanoi.

Mutta jo kauan ennen heidän katkeraa avioeroaan Claude Vorilhon oli käytännössä lakannut olemasta. Hänen uudesta taiteilijanimestään tuli ”Rael”.

Entinen rouva ”Rael” yrittää nyt rakentaa uutta elämää. Hän toivoo pysyvänsä nimettömänä. ”En halua, että hänen kannattajansa ahdistelevat minua. Tämä on vaarallinen lahko”, Christine varoitti.

Vorilhon teki vielä yhden epäonnistuneen urayrityksen ennen kuin hänestä tuli Rael. Asuessaan vaimonsa ja lastensa kanssa Clermont-Ferrantissa, Massif Centralin pääkaupungissa, hän kokosi pienen Auto Pop -nimisen autourheilulehden.

Vanhan ystävänsä Patrice Vergèsin mukaan lehti oli ”pieni rätti” (”canard”). Lyhyen ilmestymisvuoden 1973 jälkeen se meni konkurssiin ja lopetettiin.

Vorilhon aloittaisi nyt ainoan menestyksekkään yrityksen, jonka hän koskaan kokisi; pikku-Claudy käynnisti hänen uransa ”kulttijohtajana”.

Epäonnistunut aikakauslehden kustantaja alkoi nyt kertoa fantastisia tarinoita tapaamisista ulkoavaruudesta tulleiden avaruusolentojen kanssa. Vorilhon sanoi, että nämä tapaamiset alkoivat tulivuorella nimeltä ”Le Puy de Lassalas”. Avaruusolento oli muka antanut pikku-Claudylle tärkeän viestin koko ihmiskunnalle.

Nämä sensaatiomaiset väitteet herättivät jonkin verran huomiota tiedotusvälineissä. Tästä lähtien Vorilhonista tuli ilmeisesti pakkomielle, hän oli huumaantunut median huomiosta, josta lopulta näyttää tulleen riippuvuus.

Vorilhon esiintyi Le Grand Echiquier -ohjelmassa, joka on suosittu ranskalainen televisio-ohjelma vuonna 1974. Tuon esiintymisen jälkeen hän sai tuhansia kirjeitä. Nämä fanit olivat luultavasti alku sille, mistä tuli Vorilhonin ”kultti”.

Roland, pienen Claudyn lapsuudenystävä, asuu edelleen Ambertissa. Häntä on myös haastateltu Ranskan televisiolle. M6-televisiossa Roland muisteli Vorilhonin kanssa joitakin vuosia sitten vietettyä iltaa, jonka aikana miehet puhuivat avoimesti.

Roland kysyi Claudelta, oliko hän valehdellut kohtaamisestaan avaruudesta tulleiden avaruusolentojen kanssa.

Vorilhon kuulemma vastasi: ”Kyllä, valehtelin, mutta tiesit sen kuitenkin, joten en opeta sinulle mitään!”.

Claude jatkoi selittämällä, ettei hän ollut koskaan nähnyt ”pieniä vihreitä miehiä”, mutta tarina auttoi häntä saamaan haluamaansa huomiota ja lopulta asemaa.

Näyttää siltä, että Claude Vorilhon saattaa vääristellä muutakin kuin läheisiä kohtaamisiaan avaruusolioiden kanssa.

Vorilhon ja hänen seuraajansa ovat esittäneet väitteitä raelilaisten laajasta jäsenmäärästä. Raelilainen liike ei kuitenkaan ole Ranskassa kovinkaan menestyksekäs. Erään ranskalaisen virkamiehen mukaan, jonka tehtävänä on nimenomaan tarkkailla epäaitoja lahkoja, raelilaisia on Ranskassa alle tuhat.

Ranskan viranomaiset ovat ilmeisesti kiinnostuneita ryhmän taloudesta ja veronmaksusta.

Joillakin raelialaisilla on myös vakavia oikeudellisia ongelmia.

The Parisien -lehdessä 15. tammikuuta 2003 kirjoittaneen Christophe Dubois’n mukaan virallisten lähteiden mukaan raelialaisia koskevia seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia tutkitaan parhaillaan peräti viidessä tapauksessa.

Vorilhon ei ole pärjännyt hyvin myöskään siviilioikeudessa.

Rael haastoi ranskalaisen toimittajan Jean-Yves Cashgan vuonna 1991 oikeuteen kunnianloukkauksesta. Hän kuitenkin hävisi ja hänet määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikulut. Tuomio on edelleen perimättä.

Kasvavien oikeudellisten ongelmien keskellä Rael päätti lähteä Ranskasta. Hän muutti Kanadaan, jossa hän asuu ja sai Rael-liikkeelleen verovapaan uskonnollisen aseman.

Claude Vorilhonin äiti kertoi hiljattain toimittajille, ettei hän ole nähnyt poikaansa sitten vuoden 1996.

Viimeksi kun ”pikku-Claudy” soitti kotiin, hän kertoi äidilleen, että hän pelkäsi palata Ranskaan. Hän sanoi, että sikäläiset viranomaiset saattaisivat laittaa hänet ”käsirautoihin”.

 

Artikkelin julkaissut rickross.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.