Idaholaisen pastorin ampujan kirjoittama manifesti puhui avaruusolennoista

Ampumatapauksesta epäilty Kyle Andrew Odom muistaa ensimmäisen kohtaamisensa avaruusolentojen kanssa: helmikuinen yö 2014, kun hän meditoi sängyssään. Kesken ruumiistapoistumiskokemusta, hän sanoo havainneensa sinisen valon leijuvan häntä kohti, joka osoittautui naispuoleiseksi avaruusolennoksi. Heidän mielensä yhtyivät ja hän alistui tälle.

“Sitten aloin tuntea kaikkein euforisinta, lohduttavinta ja ihaninta oloa, jota olen koskaan tuntenut”, Odom kirjoittaa. Mutta entisen rannikkojääkärin elämä lähti tästä ilmeisesti luisumaan alaspäin.

Kohtaaminen oli osa 21-sivuista henkilökohtaista manifestia, jonka Odom lähetti kahdelle Washingtonin osavaltion Spokanessa olevalle televisioasemalle sekä Odomin vanhemmille. Hän oli tuohon aikaan epäiltynä idaholaisen pastorin Coeur d’Alenen tapon yrityksestä.

Tim Remington, 55, joka ammuttiin pian sunnuntaisen jumalanpalveluksen pitämisensä jälkeen, sai kuusi luodinosumaa, joista yksi osui päähän. 30-vuotias Odom pidätettiin lennettyään Boisesta Washington DC:en, josa hänet nähtiin heittämässä papereita ja tietokoneen kovalevyjä Valkoisen talon turva-aidan yli. Hänet vangittiin ilman mahdollisuutta vapautua.

Sekavassa manifestissaan Odom kirjoittaa, että hän kiinnitti huomionsa avaruusolentotunkeutujiin, joiden hän uskoo olevan keskuudessamme, ja hänen oli pakko alkaa ampumaan joitain niistä.

Remingtonin oli tarkoitus olla ensimmäinen. Tämän tuttu toinen pastori John Padula on saattanut olla toinen. Ja muita on saattanut seurata. Manifestissa lukee 50 kongressin jäsenen nimet, jotka Odomin mukaan olivat avaruusolentoja.

Turvakameralla näkyy mies, jonka väitetään olevan Odom, joka kävelee Remingtonin taakse parkkipaikalla ja avaa tulen. Ampumistapauksella ei vaikuttanut olevan mitään yhteyttä Remingtonin vierailuun päivää aiemmin poliittisessa tapahtumassa, jossa hän koitti kerätä tukea republikaanien presidenttiehdokas Ted Cruzille.

Remingtonin Altar Churchin henkilöstö vihjasi, että Remington ja Padula olivat aiemmin olleet kontaktissa Odomiin, ja he kuvasivat tätä metamfetamiininarkomaaniksi. Padula, joka itse on ollut aiemmin myös narkomaani, oli tuntenut Odomin jo vuosia. “Kun minulla oli vaikeaa, kun edelleen käytin huumeita, hän vain rakasti minua”, pastorituttu sanoi spokanelaiselle KHQ-TV:lle.

Manifesti ilmeisesti on kirjoitettu ennen ampumatapausta, ja siinä kysytään “Kuka on Kyle Odom?”, mihin hän itse vastaa:

“Syntynyt ja kasvanut Pohjois-Idahossa. Kasvoin rakastavassa perheessä. Liityin rannikkojääkäreihin lukion jälkeen. Kiinnostuin tieteestä. Menin kouluun lukemaan biokemiaa. Voitin useita palkintoja ja stipendejä. Valmistuin Magna Cum Laude [University of Idahosta] ja sain kutsun nimekkääseen yliopistoon [Baylor College of Medicine, Houstonissa] tutkiakseni geenitekniikkaa.”

Manifestissaan Odom paljastaa suunnitelman ampua Remingtonin kaltaiset siitä, että he ovat “älykkäitä sammakkoeläinhumanoideja Marsista”, jotka olivat pilanneet hänen elämänsä.

“Voi kun tämä olisi pelkkää vitsiä”, Odom kirjoitti, lisäten että hän piti itseään “100% mieleltään terveenä, 0% hulluna.”

Manifesti rennosti kuvaa kasvavaa avaruusolentoja kohtaan tunnettua paranoiaa — irrationaalinen huoli, jota tavataan yleensä muissakin ammuskelutapauksissa, joihin liittyy mielenterveysongelmat ja salaliittoteoriat.

Jared Lee Loughner, joka todettiin syylliseksi 19 murhaan ja murhan yritykseen — mm. haavoittaen arizonalaista demokraattiedustajaa Gabrielle Giffordsia — Tucsonissa viisi vuotta sitten, teki videon jossa hän väitti hallituksen aivopesevän amerikkalaisia kontrolloimalla heidän kielenkäyttöään. Aaron Alexis, joka tappoi 12 ihmistä vuonna 2013 Washingtonin Navy Yardin ampumatapauksessa oli väittänyt, että hän kuuli ihmisten ääniä, jotka käyttivät “jonkinlaista mikroaaltolaitetta” jottei hän saisi unta. Ja Thomas Lane, vuoden 2012 ohiolainen kouluampuja, joka tappoi kolme, oli David Icken seuraaja, salaliittoteoreetikon jonka mielestä reptiliaani-ihmiset kontrolloivat ihmiskuntaa.

Manifestissaan Odom vaikutti huolestuneelta siitä, että häntä ajettaisiin samanlaiseen pakkorakoon.

Jätettyään Baylor Collegen työpaikkansa vuonna 2014, hän sanoo, että hänelle “kerrottiin” että kaksi hänen työkaveriaan eivät olleet ihmisiä. “Heille oli annettu tehtäväksi tehdä minusta ‘seuraava kouluampuja’ niinkuin he sitä kutsuivat. Tämä on mielestäni varmaankin se syy miksi niin monia kouluampumisia tapahtuu.”

Hän muistaa kuukausien tuskan, henkiset trippailut ja nähneensä helikoptereita lentämässä hänen talonsa yli. Hän kuuli lauluja päässään ja hänellä oli omituisia seksuaalisia tuntemuksia. Avaruusolennot lopulta saivat otteen hänestä uhkailemalla tappaa hänen vanhempansa, hän kirjoittaa.

“Sanoin heille, että tekisin mitä vain jos he jättäisivät perheeni rauhaan. He vastasivat sanomalle ‘Mene kirkkoon.’ Tiesin heidän tarkoittavan Altaria”, hän kirjoitti. Odom oli aiemmin saanut Padulalta kutsun vierailla kirkossa.

Odom kirjoitti, että hän yritti kerran itsemurhaa sulkemalla itsensä autoonsa sytytetyn hiiligrillin kanssa. He sanoivat, että hän viimein etsi apua Veterans Affairs -sairaalasta, mutta hänen saamansa lääkitys ei auttanut häntä.

Epätoivoisena hän palasi Remingtonin kirkolle. Hänen manifestinsa sisältää piirroksen Remingtonista — joka näyttää kuin popkulttuurin avaruusolennolta — sekä listan “Huomattavista marsilaisista”, jossa on mm. amerikkalaissenaattoreita ja parlamenttiedustajia sekä Israelin viranomaisia.

 

Artikkelin julkaissut Los Angeles Times

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.