EU for UAP

Asiantuntijat antavat lausuntojaan UFOista Ranskassa

UAP:t ovat kasvattamassa suosiotaan. Termiä Ranskassa ja Yhdysvalloissa käytetään kuvaamaan UFOja, tunnistamattomia lentäviä esineitä, joita me joskus onnistumme tunnistamaan, eivätkä ne aina edes ole esineitä. Molemmin puolin Atlanttia aihe on alettu ottaa vakavasti sen jälkeen, kun vuonna 2017 paljastettiin kehittyneiden ilmailu-uhkien identifiointiohjelma (AATIP) ja kun armeija oli julkistanut useita videoita. Tiedusteluraportin Amerikan kongressille luovutuksen lähestyessä, ranskalainen oppineiden yhteisö ottaa osaa käynnissä olevaan debattiin.

Sigma2 tekninen komissio on antamassa useamman sivun raporttinsa Ranskan aeronautti- ja astronauttiyhdistyksen (3AF) jäsenille keskiviikkona. Raportti on seurausta kahdeksan vuoden datankeruu- ja tapaustutkimustyöstä. Yhdistyksen aktiivijäseniin kuuluu tutkijoita, insinöörejä, sotilaita ja astronautteja, joista eräs on Jean-François Clervoy.

“Tavoite on tuoda useampiin havaintoihin teknistä ja tieteellistä näkökulmaa”, selittää yhdistyksen puheenjotaja Luc Dini, ilmailuinsinööri. “Sanon: näkökulmaa. Nämä eivät aina ole johtopäätöksiä. On myös paljon avoimia kysymyksiä.“

377-sivuisen raportin sivuilla, jonka me saimme luettavaksemme, Sigma2 etenee varovaisesti. Komitea paljastaa ainoastaan tiettyjä varmaksi sanottavia faktoja muutamasta havainnosta, joista on saatavilla riittävästi dataa. Komitea oli analysoinut “Cougar-tapausta” Chilen ilmailuhallinnon (DGAC) puolesta. Marraskuun 11. päivänä 2014 Chilen laivaston Cougar-helikopteri havaitsi PAN:n. “He olivat erittäin päteviä ammattilaisia, joilla on takanaan monien vuosien kokemus, ja he olivat aivan varmoja siitä, että he eivät osanneet selittää näkemäänsä”. Myöhemmin Huffington Post tiedusteli asiaa DGAC:n komitean jäseneltä. Tutka- ja infrapunadatan analyysin jälkeen Sigma2 kuitenkin päätteli, että kyseessä oli Airbus A340 …

Liikkuvia valoja ja kurssimuutoksia

Monissa esimerkeissä kysymys taas pysyy avoimena. Sigma2 luonnostelee kulkureitit, etsii samankaltaisuuksia tapausten välillä ja vertailee niitä tunnettuihin ilmiöihin. Sekoittivatko silminnäkijät myrskyihin liittyvät luonnonilmiöt, kuten pallosalamat, UFOihin? Jotkut tarinat saattavat näin vihjailla. Raportti keskittyy plasmapalloihin, aineen olomuotoon joka koostuu varatuista hiukkasista, joista pallosalama lienee erityistapaus. Havainnot joskus puhuvat ainoastaan valosta ja erivärisistä lähteistä, eivät aluksista.

Mutta raportti kuitenkin väittää, että nämä plasmat, luonnolliset tai keinotekoiset, eivät selitä valojen kiihtyvää liikettä tai kulkusuunnan yhtäkkisiä muutoksia, joita UFOjen silminnäkijät usein havaitsevat. Nopeimmat tunnetut koneet eivät olisi hyviä kandidaatteja. Sigma2 puhuu johtopäätelmissään “keinotekoisista plasmoista, jotka häiriintyisivät hypernopeista ja hyperliikkuvista laitteista, jotka kulkevat tunnettuja rajoja kovempaa, ja jokatapauksessa vapaina liikemäärälakien rajoitteista.” Kuitenkin, komitea ei käsittele valtion vastuita tai puhu näiden kappaleiden eksoottisesta alkuperästä…

Raportti on omistanut kappaleen magnetohydrodynamiikan tieteenalalle, eli MHD:lle. “MHD tarkoittaa sähkömagneettikentän emissiota, jossa kappaleen ollessa liikkeessä se ionisoi kaasua [varaa sitä sähköisesti] joka muuttuu kuumaksi. Lämpötilan korkeus ja energiataso kasvavat sähkömagneettikentästä, joka voi luoda erilaisia vaikutuksia, esim. kitkan tai viskositeetin muutoksia. Se on aerodynaamisen vaikutuksen, eli tutkajäljen muokkauksen, tutkimista, se on tutkalle näkymätön”, Luc Dini selittää. “MHD tiheässä ympäristössä kuten vedessä voi toimia hyvin. Paljon vähemmän tiheässä ympäristössä kuten ilmakehässä vaadittaisiin paljon enemmän energiaa jotta se toimisi työntövoimakäytössä”, täsmentää Pierre Bescond, toisen luokan aseiden yleisinsinööri ja eräs raportin kirjoittajista. Kokeellisena tieteenalana MHD ei tarjoa kunnollista selitystä ongelmaan.

Tieteentekijöitä etsitään

Sigma2 huomauttaa, että kaikissa tapauksissa toistuvat löydökset voitaisiin selittää sähkömagneettisilla emissioilla, olipa kyseessä sitten usein mainittu moottorimelun puuttuminen, sähkölaitteiden toiminnan häiriintyminen, joidenkin silminnäkijöiden muistikatkokset, kasvillisuuden ikääntyminen havaintopaikalla… “Hypoteesit syistä pysyvät edelleen avoimina ja meidän tulee olla varovaisia johtuen havaintomäärien vähäisyydestä”, kirjoittajat varoittavat. “Edistystä tapahtuu keräämällä dataa ja sitä jakamalla asiasta kiinnostuneille tieteentekijöille, jotka voivat käydä työhönsä näiden ilmiöiden parissa asettamalla ne tutkittavasta ilmiöstä muodostettujen teorioiden ja tunnettujen lakien rinnalle” raportti toteaa. “Tieteentekijöiden ongelma on, että monet havainnot eivät ole toistettavissa laboratorio-olosuhteissa”, huomauttaa Pierre Bescond.

“Jotkut vastaukset on löydettävissä menneestä datasta”, arvioi Luc Dini. Hän mainitsee RB-47:n tapauksen, amerikkalaisen ilmavoimien aluksen, joka heinäkuussa 1957 joutui “erittäin kirkkaan valopallon” seuraamaksi 1300 kilometrin matkalla. Valopallo emittoi radioaaltoja. “Miehistö tarkkaili esinettä visuaalisesti, se havaittiin maatutkassa, RB-47:n tutkassa ja koneessa mukana olleilla kehittyneillä instrumenteilla”, raportti sanoo. “Erittäin mielenkiintoinen tapaus, koska se on hyvin dokumentoitu, mutta se ei kerro mitään tämän ilmiön luonteesta, johtuen yksityiskohtaisen datan puutteesta.”

Luc Dini on samaa mieltä, että on “varsin normaalia, että amerikkalainen maanpuolustus suojelee sen operationaalisiin järjestelmiin liittyvää dataa”, erityisesti sen nykyisiä havainnointikyvykkyyksiä. Mutta insinööri huomauttaa, että näissä vanhoissa tapauksissa “teknologia ja laitteet ovat olleet vanhentuneita jo jonkin aikaa”: “Onko heillä jossain tietoja, jotka kuvaisivat tarkkaan havaittuja signaaleja? Mikä estää mustavalkoinformaation julkaisemisen signaalista ja sen analyysista?”

Sigma2 odottaa paljon UAP-toimikunnalta, UAP-raporttia tuottavalta Pentagonin vastuuviranomaiselta. Perjantaina julkaistava raportti on nostanut odotuksia. “Aikovatko he kertoa tietonsa? Aikovatko he sanoa: antakaa meille kaikki datanne, me käytämme sitä hyvin”, Luc Dini kysyy. “Vaihtoehtoja on useita. “Sigma2-raportista, joka on varattu jäsenille, kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä 3AF:n.

Arviolta 20 sivun tiivistelmä on ladattu verkkoon toukokuun lopulla.”

 

Artikkelin julkaissut news.in24.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.