CIA hävitti vuoden 1976 dokumentin, jossa kerrottiin UFOjen fyysisistä todisteista

CIA on jälleen hävittänyt tärkeän osan omaa UFO-historiaansa. Me tiedämme tapauksen, jossa fyysisiä UFO-ilmiön todisteita käsiteltiin jollain tavoin, mutta mitä tarkalleen tapahtui tai missä, se on edelleen mysteeri.

Ensin hieman taustaa:

Vuosikymmenien ajan The Black Vault on profiloinut kaksisivuista muistiota, joka alunperin oli salainen (tasolla jota ei tiedetä), joka julkaistiin sensuroituna vuonna 1978 erään henkilön pyynnöstä. Dokumentista kävi ilmi, että sen oli kirjoittanut CIA:n työntekijä (nimet sensuroitu) kotimaan kontaktien puolelta (Domestic Contacts Division, DCD) tuntemattomalle henkilölle (nimi sensuroitu) 16. huhtikuuta 1976. Sensuroitu muistio kertoo yksityiskohtia jonkinlaisesta fyysisestä todistusaineistosta sekä siitä, miten se liittyy UFO-ilmiöihin. Mutta tarkat yksityiskohdat on vaikeaa saada selville.

Fyysiset todisteet “kannettiin käsin” CIA:n varatiedejohtajan toimistoon (Assistant Deputy Director of Science & Technology, A/DDS&T), mistä kertovat kohdat oli sensuroitu. Lisäksi muistio kertoi, että tohtori A/DDS&T tutki fyysisiä todisteita ja kieltäytyi tutkimasta asiaa sen enempää kertoakseen CIA:n työntekijöille todisteista mitään, jotka alunperin materiaalin olivat tuoneet paikan päälle.

Lausunto jonka A/DDS&T antoi, oli myös sensuroitu julkaistusta dokumentista.

Toisella sivulla paljastetaan lisäksi, että CIA:lla oli ihmisiä, jotka “tarkkailivat UFO-ilmiöitä”, mutta se ei ollut mitenkään “virallista”. Muistio lisäksi kertoi, että A/DDS&T uskoi, että “… paras lähestymistapa olisi pysyä yhteyksissä ja kehittää raportointikanavia tällä alalla, jotta voitaisiin pitää virasto/yhteisö ajan tasalla uusista tapahtumista”. A/DDS&T sanoi, “erityisesti, kaikki informaatio mikä saattaisi kertoa potentiaalisesta uhasta kiinnostaa, kuten kiinnostaa myös ulkomaiden UFOihin liittyvät tutkimukset ja kehityskulut.”

Kun ottaa huomioon dokumentissä kuvatut yksityiskohdat, sekä sen että iso osa siitä oli sensuroitu, The Black Vault lähetti MDR-julkistamiskäsittelypyynnön (Mandatory Declassification Review, MDR) tammikuun 24. päivä 2019 saadakseen dokumentin käsiteltyä niin, että se voitaisiin mahdollisesti myöhemmin julkaista. MDR:n intentio on olennaisesti saada virasto käsittelemään sisäisen arvioinnin kautta sensuroimattoman dokumentin, ja sitten potentiaalisesti julkaisemaan lisää informaatiota mikäli sitä ei pidetä enää salaiseksi luokiteltavana tai poikkeustapauksena.

Kuitenkin lähes kolmen vuoden odotuksen jälkeen CIA kertoi The Black Vaultille, että alkuperäistä sensuroimatonta dokumenttia ei enää löydy mistään.

Tästä on tullut eräänlainen trendi, sillä The Black Vault on kertonut useista samanlaisista tilanteista täällä, täällä ja täällä, joissa CIA jatkuvasti kadottaa UFO-tietojaan jotka mahdollisesti voisivat olla parasta mahdollista näyttöä siitä mitä näiden ilmiöiden taustalla on.

CIA:n lopullinen MDR-kirje sekä alkuperäinen julkaistu dokumentti vuodelta 1978 ovat alla.

###

CIA Loses Document Detailing Physical Evidence From A 1976 UFO Case [4 Pages, XXMB]

Download [711.52 KB]

Artikkelin julkaissut The Black Vault

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.