CIA:ko se oli joka aloitti UFO-stigman?

Kirjoittanut Chris Lehto

”Lautaset parveilevat Capitolissa!” luki otsikossa.

Outoja tutkakontakteja alkoi näkyä kello 23.40. ”Tiesimme heti, että kyseessä oli hyvin outo tilanne… niiden liikkeet olivat täysin radikaaleja tavallisten lentokoneiden liikkeisiin verrattuna”, Harry Barnes sanoi.

Päivämäärä oli 19. heinäkuuta 1952. Barnes oli vanhempi lennonjohtaja Washington DC:n kansallisella lentokentällä. Oudot kontaktit liikkuivat nopeammin ja epäsäännöllisemmin kuin tavalliset lentokoneet.

Barnes pyysi toista tutkaoperaattoria tarkistamaan yhteydet ja soitti lennonjohtoon. Myös Howard Cocklinilla ja Joe Zackolla oli tornin tutkaruudulla tunnistamattomia pisteitä. Vielä tärkeämpää oli, että he näkivät taivaalla leijuvan ”kirkkaan valon”, joka lähti uskomattomalla nopeudella.

Barnes alkoi huolestua. Kun tutkakontakteja näkyi joka suunnasta ja ne suuntasivat kohti Valkoista taloa, Barnes soitti Andrewsin ilmavoimien tukikohtaan.

S.C. Pierman, Capital Airlinesin lentäjä, odotti kiitoradalla lähtölupaa. Hän ei voinut lähteä lentoon, koska lennonjohtotornin tutka oli havainnut tuntemattomia kohteita lähestymässä hänen sijaintiaan!

Pierman kertoi nähneensä 14 minuutin aikana kuusi esinettä – ”valkoisia, pyrstöttömiä, nopeasti liikkuvia valoja”. Barnes oli radioyhteydessä Piermanin kanssa ja sanoi, että jokainen havainto ”osui yksiin hänen koneensa lähellä näkyvän putken kanssa”.

Kello 3 aamulla ilmavoimat laukaisivat kaksi F-94 Starfire -hävittäjää. Vähän ennen kuin suihkukoneet saapuivat DC:n ylle, kohteet katosivat tutkasta. Kun suihkukoneiden polttoaine loppui, esineet palasivat. Kissa ja hiiri -taktiikka sai Barnesin vakuuttuneeksi siitä, että ”ufot seurasivat radioliikennettä ja käyttäytyivät sen mukaisesti”. Tutkat havaitsivat kohteet viimeksi kello 5.30 aamulla.

Miten UFO-stigma sai alkunsa?

Seuraavassa lainauksessa on yhteenveto tämän DC:n yläpuolella tapahtuneen ”ufo-iskun” seurauksista. Kohta on Australian huippusalaisesta yhteenvetomuistiosta vuodelta 1971, joka on nyt vapautettu salassapidosta. Aiheena oli ”Ufo-ongelman tieteelliset ja tiedustelunäkökohdat”.

Muistio selittää selvästi, mistä stigma johtui:

”CIA huolestui sotilasviestinnän ylikuormittumisesta vuoden 1952 joukkohavainnon aikana ja harkitsi mahdollisuutta, että Neuvostoliitto voisi käyttää tällaista tilannetta hyväkseen. Tämän seurauksena OSI (Office of Special Investigation), joka toimi tammikuun 1953 puolivälissä pidetyn Robertson-Panelin kokouksen kautta, sai USAF:n käyttämään BLUE BOOK -projektia keinona julkisesti ’debunkata’ ufoja ja myöhemmässä vaiheessa osoittamaan varoja AVRO:n kehittyneeseen ’lautas’-lentokoneeseen ja anti-gravitaatiovoiman törmäysohjelman käynnistämiseen.”

Vuoden 1971 tiivistelmäraportti Australian kansallisarkistoista

Raportissa viitataan vuonna 1952 Washington DC:n yllä olleisiin lentävien lautasien lentoraportteihin ja Yhdysvaltojen hallituksen reaktioihin. Se oli herkkää aikaa Yhdysvalloissa.

”Lentävät lautaset” olivat ihastuttaneet kansaa 8. kesäkuuta 1947 lähtien, jolloin tämä otsikko ilmestyi Cedar Rapids Gazette -lehdessä:

”RAAF kaappasi lentävän lautasen Roswellin alueella sijaitsevalla tilalla.”

Pian sen jälkeen armeija lähetti pudonneet osat Wright Pattersonin lentotukikohtaan. tarina muuttui nopeasti ”ilmapalloksi”. Päätodistaja Jesse Marcel kertoi, että hänen ja hänen työtovereidensa käsittelemä materiaali oli kuin muovikelmua, mutta hämmästyttävän vahvaa. Hän väittää lyöneensä sitä moukarilla, mutta ilman vaikutusta.

Yleisön reaktioiden perusteella puolustusministeriö antoi vastaperustetun armeijan ja ilmavoimien yksikön tehtäväksi tutkia ”lentäviä lautasia”.

Yhdysvaltain ilmavoimat alkoi seurata saapuvia raportteja virallisena tutkimuksena nimeltä PROJECT BLUE BOOK vuonna 1947. Vaikka hanke lopetettiin vuonna 1969, ilmavoimat keräsi onnistuneesti tietoja tunnistamattomista ilmaobjekteista.

Kun otetaan huomioon kaikki aiemmin tehdyt raportit ja viralliset tutkimukset, miksi ufojen tai maan ulkopuolisen elämän mainitseminen on uran itsemurhaa? Pew Researchin heinäkuussa 2021 tekemän kyselyn mukaan 65 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että muilla planeetoilla on älyllistä elämää.

Voimakas stigma

Silti leima on voimakas Amerikassa nykyäänkin. Haastattelin viime viikolla kapteeni Chris Van Voorhisia. Chris on kaupallisen lentoyhtiön kapteeni, jolla on 50 vuoden lentokokemus. Hän oli yksi niistä kapteeneista, jotka olivat mukana Tyynenmeren yllä 10. elokuuta tehdyissä RaceTrack UAP -havainnoissa.

Vaikka viimeaikaiset lentäjähavainnot ovat todennäköisesti satelliittijärjestelmiä, kuten Elon Muskin Starlink-internetpalvelu, tutkimus on tuonut esiin joitakin ratkaisevia tuloksia.

Suurin johtopäätös on se, että leimautuminen on edelleen elossa ja voimissaan.

Sanonnasta ”kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta” huolimatta Chrisin työnantaja ei halunnut, että hänen nimensä mainitaan. Lentoyhtiö ei halunnut olla missään tekemisissä raporttien kanssa ja antoi lentäjille huomautuksia siitä, että he puhuivat asiasta. Lentoyhtiö poisti sähköpostit ja eväsi Chrisin pyynnön puhua kansallisissa tiedotusvälineissä.

Pystyin kuitenkin keskustelemaan Chrisin kanssa verkossa, koska emme maininneet hänen työnantajaansa, ja puhuimme hänen aiemmasta kohtaamisestaan.

Kun Chris ja hänen perämiehensä lensivät vuonna 2004 japanilaisen lentoyhtiön tytäryhtiön palveluksessa, he näkivät ”kolme, inhoan sanoa sitä, klassista metallista lentävää lautasta, jotka saapuivat ilmakehään kolmiomuodostelmassa”. Ne pysähtyivät, pyörivät hitaasti muodostelmassa ja ampuivat sitten hämmästyttävällä nopeudella maan horisontin yli. Katsoimme perämieheni kanssa toisiamme: ’Näittekö tekin tuon?’. Näin. Okei, en ole hullu. Sitten emme sanoneet mitään, vaan jatkoimme vain hiljaa matkaa. Tunsin itseni hyvin siunatuksi nähdessäni jotain sellaista, mutta en ilmoittanut siitä. Muistan Japan Airlinesin rahtilennon 1628 Alaskassa. Lentäjä puhui valoista ja suuresta aluksesta, joka seurasi hänen lentoyhtiötään. Tutkakeskukset näkivät osumia tutkassa. Mutta kun hän puhui asiasta, lentoyhtiö määräsi hänet lentokieltoon. Hän lensi pöytälentäjänä monta vuotta.”

Vaikuttaa siltä, että vähän on muuttunut. Leimautuminen on edelleen olemassa, vaikka NASA avasi ilmiötä käsittelevän tutkimuksen.

Kiitos, CIA ja Robertsonin paneeli!

 

Artikkelin julkaissut theportugalnews.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.