Dokumentti: Bob Lazar, Area 51 & Flying Saucers

Mickey Rourke on kertojana Bob Lazarista kertovassa dokumentissa. Lazar tunnetaan paremmin väitteistään Area 51:llä työskentelystä ja avaruusolentojen teknologian takaisinmallintamisesta. Mediamyräkkä hänen väitteidensä seurauksena teki hänestä kuuluisam, vaikka samaan aikaan laitoksen olemassaoloa ei valtio tunnustanut. Bob Lazar, Area 51 & Flying Saucers julkaistiin joulukuussa 2018.

Lazar on esiintynyt varsin vähän julkisesti aina siitä lähtien kun hän teki väitteensä KLAS TV:ssä Las Vegasissa vuonna 1989.

“Hänen paljastuksensa ovat kääntäneet hänen elämänsä päälaelleen, ja hän on yrittänyt pysyä poissa julkisuudesta”, dokumentin verkkosivuilla lukee. “Tästä syystä hän ei ole koskaan antanut kenenkään elokuvantekijän päästä hänen yksityiselämäänsä — ennen tätä.”

KLAS:n George Knapin haastattelujen ja International UFO Congressin esiintymisen vuonna 2015 lisäksi Lazar on ollut poissaoleva. Lazar on sanonut, että hänen mielestään hän on sanonut kaiken mikä pitää sanoa. Hän teki alkuvaiheen haastattelujen jälkeen videon, missä hän puhui löytämästään alienteknologiasta.

Elokuvantekijä Jeremy Corbell on käyttänyt päiviä Lazarin kanssa ymmärtääkseen hänen tarinaansa ja työskennellyt filmin parissa tehdäkseen Lazarin tutuksi yleisölle ja saadakseen heidät kuulemaan Lazarin fiiliksistä niin monta vuotta hänen kokemustensa jälkeen.

Vuonna 1989 anonyymi todistaja kertoi KLAS Las Vegasille hänen väitetystä työstään avaruusolentojen alusten takaisinmallinnuksessa salaisessa maanalaisessa sijainnissa Area 51:n eteläpuolella. Tarina silminnäkijän väitteistä levisi maailmanlaajuisesti ja teki Area 51:stä tunnetun, vaikka tuohon aikaan Yhdysvallat kiisti Area 51:n olemassaolon. Anonyymi todistaja myöhemmin identifioitui Bob Lazariksi. Nyt ensimmäistä kertaa vuoden 1989 jälkeen Lazar puhuu aiheesta Mickey Rourken kertomassa dokumentissa Bob Lazar: Area 51 and Flying Saucers.

Kun Den of Geek Rourkelta uskooko hän UFOihin, hän vastasi “En tiedä. Haluaisin.”

Hän jatkoi: “Kun olin nuorempi, ajattelin ettei sellaista olekaan; nyt kun olen vanhempi mietin — miksi tässä pitäisi olla kaikki mikä on?” Rourke jatkoi, “Täällä on niin epätäydellistä. Täällä on niin paljon kauhuja. Täällä on niin paljon pahaa. Haluaisin että on muita hieman parempia paikkoja.”

Filmin trailer on julkaistu ja siinä Rourken sorainen ääni sopii teemaan hyvin. Hän kuulostaa kuin Area 51:n videopelihahmolta, joka on joutunut kokemaan kovia.

Lazar on koittanut pysyä poissa julkisuudesta ja pyrkinyt jättämään huomion Area 51:n itseensä. Lazar teki videon teknologiasta, jonka parissa hän työskenteli. Hän on tehnyt parit haastattelut ja esiintyi vuonna 2015 UFO-konferenssissa. Muutoin hän on sitä mieltä, että hän on sanottavansa sanonut.

Ottaen huomioon hänen väitteidensä erittäin kiistanalaisen luonteen, monet olettavat hänen valehtelevan. Hänen väitteitään hänen koulutustaustoistaan ei ole voitu vahvistaa, ja Yhdysvallat on kieltänyt ottamasta häntä koskaan töihin. Lazar väittää, että kun hän jäi kiinni puhumasta supersalaisesta Area 51:n työstään, valtio siivosi hänen nimensä arkistoista. Jotkut tutkijat eivät usko, että sellainen olisi mahdollista ja huomauttavat, että yksikään hänen kanssaan koulussa ollut opettaja tai opiskelija ei ole astunut esiin sanomaan, että he tuntevat hänet hänen käymistään kouluista.

Kuitenkin Knappin onnistui löytää Lazar listattuna Los Alamos National Laboratoriesista. Area 51:n tapaan, Los Alamos National Laboratoriesin olemassaolo oli salaisuus vuosia sen rakentamisen jälkeen. Vaikka se aloitti työt ydinaseiden kehittämisen parissa vuonna 1942, sen olemassaolo paljastettiin vasta 1955. Santa Fe:stä luoteeseen New Mexicossa sijaitseva laitos on Yhdysvaltain energiaministeriön pyörittämä, ja se jatkaa huippusalaisten projektien kehitystä.

Kun Lazarin väitteet alkoivat tulla julki, Area 51:stä tuli USA:n salaisin paikka, ja lopulta kaikkein kuuluisin. CIA lopulta tunnusti sen olemassaolon vuonna 2013. Area 51:n olemassaolo oli monille shokki. Vaikka tukikohta oli supersalaisten lentokoneiden kuten SR-71 kehityspaikka, Lazarin väitteet liitettyinä avaruusolentoihin teki monille tukikohdan olemassaolosta fantasiaa.

(kuva: ExtraordinaryBeleifs.com)

Tähän päivään asti Lazar on pysynyt väitteidensä takana. Hän nykyään omistaa United Nuclear Scientific Equipment and Suppliesin, joka myy erilaisia tieteellisiä instrumentteja ja materiaaleja. Hänen asiakkaansa ovat kouluja ja tiedelaboratorioita, ja hänen väitetään saaneen myös valtiolta sopimuksia.

Jos etsit Area 51 United Nuclear Scientific Equipment and Suppliesin sivuilta, löydät “Restricted Area”-kyltin kuvan, sellaisen kuin Area 51:n lähellä on, ja julisteen jossa on erään avaruusolentojen aluksen speksit, joiden parissa Lazar työskenteli.

Lazar nauttii kulttimainetta UFO-piireissä. Hänen nimellään etsimällä löytää hakukoneista miljoonia osumia.

“Syy sille miksi tiedät yhtään Area 51:stä on että Lazar puhui siitä”, sanotaan dokumentin verkkosivuilla. “Hänen paljastuksensa ovat kääntäneet hänen elämänsä mullin mallin, ja hän on yrittänyt pysyä pois julkisuudesta. Tästä syystä hän ei ole koskaan antanut kenenkään elokuvantekijän päästä hänen yksityiselämäänsä — ennen tätä.”

“Tämä filmi on tärkeä — tärkeämpi tällä hetkellä kuin koskaan aiemmin historiassa — johtuen uudesta uljaasta maailmasta, jossa elämme” elokuvantekijä Jeremy Corbell kertoi Den of Geekille. “…se on maailma jossa valtiot tunnustavat olleensa tekemisissä UFOjen kanssa. Maailma jossa hyperkehittyneet koneet, alukset, autot tuntemattomista paikoista matkaavat ilmatilassamme koskematta.”

Corbell viittaa New York Timesin uutisiin siitä, että puolustusministeriöllä on ollut oma UFO-tutkimusohjelmansa. Ohjelman sanotaan lakanneen vuonna 2012, mutta nyt eläkkeellä oleva entinen ohjelmajohtaja sanoo, että projekti on jatkunut tähän päivään saakka.

New York Timesin jutun jälkeen UFO-bongarit on osoitett syyttömiksi ja aihe on saanut uskottavuutta.

“Maailma ei enää ole se mikä se ennen oli”, sanoo Corbell. “Lazarin tarina voidaan nyt kuulla paremmin.”

 

Artikkelin julkaissut Den of Geek

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.