Einsteinin salainen reissu Roswellin UFOa katsomaan paljastettiin nauhoitetussa keskustelussa

loka-marras 2021

Vuonna 1993 nauhoitetussa keskustelussa, jota ei ole julkisesti aiemmin kuultu, Albert Einsteinin assistentti kesällä 1947 teki huikean paljastuksen, että hän ja professori matkasivat New Mexicon Roswelliin valtion käskyläisinä ja tarkastelivat maahansyöksyneitä avaruusaluksen romuja ja avaruusolentojen ruumiita.

Assistentin haastattelun voit kuulla alla. Myöhemmin hän sai kaksi tohtorintutkintoa ja oli akateemikkona Floridan yliopistossa lähes 50 vuotta. Elämänsä ehtoopuolella hän tunsi tarvetta kertoa tarinansa. Hän toimi tällä tavoin ja antoi nauhoittaa keskustelun matkastaan Einsteinin kanssa heinäkuussa 1947 tarkastelemaan avaruusalusta toiselta puolelta galaksia. Einstein oli tottakai tunnettu teoreettinen fyysikko, joka mullisti monia tieteenaloja. Einstein osoitti atomien ja molekyylien olemassaolon ja näytti universumin koostuvan aika-avaruudesta.

Tohtori Shirley Wright

Shirley Wrightilla oli kaksi tohtorintutkintoa — yksi kemiasta ja yksi fysiikasta. Hänen elämänsä oli hyvää ja tuottavaa. Me saamme hänen heinäkuun 2015 Miami Heraldissa julkaistusta kuolinilmoituksestaan lukea hänen olleen yliopistolehtori ja opettaja, dominikaaninunna, filantropisti ja Albert Einsteinin oppilas:

”WRIGHT, SHIRLEY, Shirley, uskollinen tytär, 85, kuoli heinäkuun 1. päivä 2015. Hän syntyi Bostonissa, vietti lapsuutensa Chicagossa. Teini-ikäisenä hän muutti Miami Beachille, jossa hänen vanhempansa rakensivat Tropicaire Hotelin, jossa hän toimi myöhemmin vuosia. Hän oli omistautunut opettaja ja tieteentekijä, hän sai tohtorintutkinnot kemiasta ja fysiikasta. Hän oli kemian professorina MDCC:ssa yli 50 vuotta. Hän oli tohtori Albert Einsteinin oppilas Princetonissa. Hän opetti Miamin yliopistossa ja Barry Collegessa ja oli myös opettaja JMH School of Nursingissa ja Hialeah High Schoolissa. Hän oli MDCC:n ensimmäinen naisjohtaja.

Shirley Wright enhanced with Photos.png

Hän oli kolmannen asteen dominikaaninunna. 50 vuoden ajan Shirley lahjoitti stipendejä oppilaille, jotka olivat ansioituneita tieteiden opiskelijoita. Anteliaana persoonana hän tuki monia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja auttoi tarpeessa olevia.”

Voit lukea muistokirjoituksen täältä:

https://www.legacy.com/us/obituaries/herald/name/shirley-wright-obituary?pid=175222357

Hänen Roswellin tarinansa alunperin kuultiin edesmenneeltä UFO-tutkijalta Leonard Stringfieldilta hänen 1990-luvulla julkaistussa monografisarjassaan ”Status Report – UFO Crash Retrievals”. Hän antoi Einsteinin assistentille pseudonyyminimen ”Edith Simpson” suojellakseen hänen identiteettiään ja perheen yksityisyyttä. Mutta Stringfield mainitsi hänen kirjassaan floridalaisen tutkijan, joka tapasi tohtori Wrightin haastattelua varten, naisen nimeltä Sheila Franklin. Franklin oli aktiivinen osavaltion MUFONissa. Stringfield ja Franklin tekivät yhteistyötä kirjatakseen ylös sen mitä naisella oli sanottavaa.

Franklin ja Wright tunsivat yhteisen ystävän. Tämän yhteyshenkilön kautta Franklin sai tietää, että Wright oli maininnut matkanneensa Einsteinin kanssa Roswelliin. Ystävä järjesti niin, että Franklin ja Wright saattoivat tavata. Franklin nauhoitti Wrightin Roswell-tunnustuksen heidän tavatessaan Miamissa marraskuussa 1993.

Sheila Franklin toivoi, että Stringfieldin mainitsema assistentti olisi edelleen elossa. Ja jos hän olisi, toivottavasti hänet löydettäisiin. Useiden internet-arkistojen läpikäynnin ja monien puhelinsoittojen jälkeen Franklin löydettiin ja häneen saatiin yhteys. hän suhtautui aluksi skeptisesti soittoon, mutta kun hän tajusi millä asialla häneen otettiin yhteyttä, hän lämpeni ajatukselle. Hän selitti, että hänellä oli sekä muistiinpanot hänen haastattelustaan Einsteinin assistenttina, että hän oli myös nauhoittanut sen ja nauhat olivat edelleen olemassa. Lisäksi hän oli halukas etsimään nyt jo melkein 30 vuotta vanhat nauhat ja lähettämään ne koko maailman kuultaviksi. Kiitollisena kaikesta Frankin löysi ja lähetti sähköpostissa erään näistä haastatteluista. Muita Wrightin todistuksen osia annettiin Stringfieldin monografiin painettavaksi ja niihin viitataan tässä. Valitettavasti Franklin ei löytänyt toista Wrightin nauhaa parhaallakaan etsimisellä.

Wrightin Roswell-tarina

Tutkija Sheila Franklin

Wright selitti Franklinille, että vuonna 1947 hänet oltiin valittu useiden lahjakkaiden oppilaiden joukosta työskentelemään professori Einsteinin kanssa kesäksi 1947. Hän oli käynyt läpi monenlaiset turvatarkastukset ja -koulutukset, koska hänen työnsä asettaisi hänet arkaluonteiseen asemaan. Einstein piti Wrightista ammattimielessä ja vei hänet joka paikkaan. Wright muistaa Einsteinin ”lämminsydämisenä, sympaattisena ja ystävällisenä kaikille oppilailleen”. Mutta hienäkuussa tuona vuonna tapahtui jotain, mikä jäisi hänen muistiinsa ikuisesti. Hän meni Einsteinin kanssa ”kriisitapaamiseen”, joka pidettiin lounaisosassa olevassa ilmavoimien tukikohdassa, jonne lähti muita tieteentekijöitä ja armeijan henkilöstöä. Heidät lennätettiin Princetonista Chicagoon normaalilennolla, josta he ottivat toisen lennon pienelle siviilikentälle. Silloin satoi vettä, kun he laskeutuivat ja eversti trenssitakissaan otti heidät vastaan ja ajoi ehkäpä 50-75 mailia autiomaan halki tukikohtaan. Heidät vietiin vahvasti vartioituun hangaariin. Siellä Wright ja Einstein tajusivat, että he käsittelisivät jotain Maan ulkopuolelta tullutta.

Hän kuvasi alusta, jota hangaarissa säilytettiin. ”Se oli levyn muotoinen, tavallaan konkaavi. Sen koko oli neljänneksen hangaarin lattian pinta-alasta.” Alus vaikutti olevan vaurioitunut sivusta. Hän sanoi, että valitettavasti hän ei päässyt tarpeeksi lähelle katsomaan yksityiskohtia, sillä aluksen ympärillä oli vartioita, valokuvaajia ja sitä tutkivia asiantuntijoita.

Wright sanoi, että ”aluksen runko oli varsin heijastavaa materiaalia, mutta sen lähelle mentäessä se muuttui mataksi.” Hän lisää, ”ne olivat varsin mielenkiintoista materiaalia”.

Franklin kysyi Wrightilta mikä Einsteinia kiinnosti eniten. Wright vastaa, ”voimanlähde ja universumi”. Hän lisää, ”häntä ei yhtään häirinnyt oikeiden todisteiden näkeminen. En kirjannut muistiinpanoihini hänen ensimmäisiä kommenttejaan, mutta hän sanoi jotain siihen suuntaan ettei häntä yllättänyt yhtään että he olivat tulleet Maapallolle ja että se antoi hänelle toivoa siitä että me voisimme oppia lisää universumista. Ensikontakti, hänen mukaansa, hyödyttäisi molempia maailmoja”.

Franklin pohti mikä Wrightin oma reaktio oli. Wright vastasi, ”reaktioni oli ihmetys, puoliksi uteliaisuus ja ehkäpä puoliksi pelko”.

Mutta Wright ja Einstein saivat nähdä jotain muutakin kuin pelkän aluksen.

Tukikohdan hangaarin sisällä oli avaruusolentoja. Hän kertoi niistä, ”jotkut asiantuntijat saivat päästä lähemmäksi katsomaan, myös minun pomoni. Minulle ne kaikki viisi näyttivät samoilta. Mutta ne olivat metrin mittaisia, karvattomia, niiden päät olivat suuria ja niiden silmät mahdottoman suuria, niiden iho oli harmaa hivenen vihertävällä sävyllä, mutta suurimmaksi osaksi niiden kehoja ei näkynyt, sillä niillä oli päällään tiukan pukevat asut. Mutta kuulin ettei niillä ollut napaa tai sukupuolielimiä.”

Myöhemmin reissulla tuli uusi kierros. Hän ja Einstein saatettiin jeepeillä arviolta 50 mailin päähän autiomaan läpi yksinäiseen, syrjäiseen rakennukseen jonka ovella oli vartioita. Heidät patistettiin rakennukseen, jossa upseeri tervehti heitä ja ohjasi alueelle, jossa oli henkilöstöä ja lääkintähnkilökuntaa olennon ympärille, joka näytti olevan kivuista tuskissaan. Se päästeli omituisia ääniä, mutta ei koskaan ”puhunut”. Wright itse piti etäisyyttä, mutta kuvasi sen harmaaksi kaksijalkaiseksi, mahdollisesti enemmän ihmisen näköiseksi kuin muut aiemmin nähdyt. Sen torso oli laajentunut groteskisti. ”Sen oli oltava tuore tapaus, mutta minulle ei kerrottu mitään ennenkuin meidät oltiin jo ohjattu pois tilasta.” Wright kertoi Franklinille, että myöhemmin hän sai kuulla olennon selvinneen hengissä.

Wright sanoi, että Einstein ”jolla oli oikeat turvaluokitukset, kirjoitti raportin jota minä en nähnyt. Minulle vain sanottiin että pysyä hiljaa asiasta.” Vaikka hän ei allekirjoittanut mitään papereita, hän piti lupauksensa eikä sanonut mitään. Franklin muistelee, että Wright oli maininnut Roswellin matkan tulevan kiistetyksi, että mitään kirjallista ei koskaan löytyisi matkasta ja kaikki todisteet siitä tuhottaisiin. Wrightia huoletti, että tiettyinä aikoina tapauksen jälkeen hänestä on saatettu pitää ‘kansioita’, mm. niillä henkilöillä jotka hänen ympärillään kuulustelivat ihmisiä.

Todistenauha

Osa Wrightin todistuksesta on kuultavissa tästä:

Kun hänen ääntään ja olemustaan kuuntelee, Wrightin tarina vaikuttaa tapahtuneen oikeasti. Kun hän vastaa Franklinin kysymyksiin, Wright vastaa tavalla joka on totuudenmukainen.

​Stringfieldin monografien lisäksi tämän tekstin kirjoittaja on käyttänyt Franklinin hänen muistiinpanoihinsa perustuvia muisteloita haastattelusta. Nämä on tarjottu sekä puhelimessa että sähköpostitse.

Selvästikään Wrightilla ei ole mitään hyödyttävää — eikä hän hyötynytkään tästä mitenkään — tarinansa kertomisesta. Hän ei kaivannut rahaa. Hän ei etsinyt myöskään valtaa tai loistoa, hänen tarinansa on totuudenmukaisesti kerrottu tässä ja nyt, hänen kuolemansa jälkeen.

Tarinan todentaminen

Vaikka Wright varoitti ettei hänen Roswell-matkastaan löytyisi paperilla mitään, silti kuitenkin yritettiin. Albert Einstein Archives Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa sekä Einstein Papers Project Kalifornian teknillisessä korkeakoulussa molemmat ottivat yhteyttä saadakseen selville oliko viitteitä Einsteinin sijainnista aikavälillä heinäkuun 7. – 20. päivä 1947 (maahansyöksyn jälkeen). Löytyisikö kalenteria tai jotain aikataulua, joka kertoisi siitä missä on ollut ja mitä hän on tehnyt? Vaikka sellaisen dokumentaation löytämisen mahdollisuudet ovat pienet, asia täytyi käsitellä. Vastaukset, joita saatiin joskus suurella viiveellä, erosivat toisistaan.

Albert Einstein Archives sai kirjeen eräältä henkilöltä päivämäärällä heinäkuun 21. 1947 (jota ei voida tässä esittää), jossa hän viittaa Einsteinin tarjoukseen mennä purjehtimaan. Vastaus oli, että Einstein katuu ettei hän voinut lähteä koska hänellä oli vatsahaavan oireita. Kirjeen kirjoittaja sanoi, että uutisten kuuleminen oli ”hämmentävää”. Se että Einstein olisi kärsinyt vatsahaavasta (ehkäpä liiallisen stressin seurauksena) käytyään katselemassa Roswellin esineitä kaksi viikkoa ennen saattaa olla merkittävää.

Einstein Paper Project Kalifornian teknillisessä korkeakoulussa, apulaispäätoimittajansa kautta, ensin vihjaili, että 1940-luvun materiaali olisi ollut vielä ”digitoimatta”. Tämän jälkeen selitettiin, että vanhempi päätoimittaja sanoi että Einstein ei poistunut Princetonista tuon vuoden heinäkuussa. Sitä ei selitetty mitenkään mistä hän tiesi mitä Einstein teki 75 vuotta sitten, muutamana päivänä tietystä kuukaudesta kesänä jolloin hän oli vapaa akateemisen vuoden asettamista aikatauluista.

Toimittaja puhuu Einsteinista ja UFOista

Frank Edwards oli varhainen radiopioneeri ja useiden UFO-kirjojen kirjoittaja, mm. klassikon ”UFOs: Serious Business”. Hän oli Amerikan tunnettu nimi 1950- ja 1960-luvuilla. Detroitissa pidetyssä luennossa yleisölle vuonna 1956, Edwards mainitsi Einsteinia koskevat lausunnot joiden hän uskoi olevan totta perustuen hänen lähteisiinsä sekä ymmärrykseen historiallisista olosuhteista. Ja nämä lausunnot ovat huikeita. Edwardsin mukaan neljä vuotta ennen, vuonna 1952, Albert Einstein oli välittänyt kiireellisen viestin presidentti Harry Trumanille. Häntä vahvasti kiinnostu UFO-ilmiöt, ja Einstein varoitti, että Trumanin ”ammutaan alas”-politiikka UFOja koskien ei ollut viisasta. Tämä on äärimmäisen harvinainen kahden minuutin pätkä tilaisuuden nauhoitteesta:

Mitä Einstein sanoi avaruusolennoista?

Einsteinin tiedetään puhuneen Maan ulkopuolisesta älykkäästä elämästä ainoastaan neljä kertaa.

Ennen Roswellia hän oli asian suhteen myönteinen; Roswellin jälkeen hänen mielipiteensä muuttui. Eräässä lausunnossa hän sanoi ihmisten ”näkevän jotain” mutta että hän ”ei halua tietää enempää”. Hän halusi asian pysyvän hänelle vain pintapuolisena, ja hän jopa kieltäytyi kommentoimasta kuuluisaa Roswellin maahansyöksyä:

  • Niinkin varhain kuin vuonna 1920 Einstein epäili, että älykästä Maan ulkopuolista elämää olisi olemassa ja kontakti olisi mahdollinen. Mielenkiintoinen löytö tammikuulta 1920 oli artikkeli London Daily Mailissa, jossa kirjeenvaihtaja oli pyytänyt tulevalta Nobel-palkinnon saajalta hänen mielipidettään Maan ulkopuolisesta elämästä. Radiopioneeri Guglielmo Marconi oli kertonut hieman tätä ennen samalle lehdelle mystisistä signaaleista, joiden hän epäili tulleen Marsista. Mitä Einstein ajatteli? ”Miksi Maapallon tulisi olla ainoa planeetta jolla on ihmiselämää? Se ei ole ainutlaatuinen minkään tekijän suhteen. Mutta jos älykkäitä olentoja on olemassa, niinkuin me voimme olettaa niitä olevan muuallakin univerusmissa, en usko niiden kommunikoivan Maan kanssa radiolla. Valonsäteet, joiden suuntaa voi kontrolloida helpommin, olisi todennäköisesti menetelmä jota kokeiltaisiin ensimmäisenä.”
  • Vuonna 1952 raportoitiin, että Einstein kirjoitti evankelista Louis Gardnerille vastauksen Gardnerin kysymykseen UFOista: ”Nämä ihmiset ovat nähneet jotain. Se mikä se on, en tiedä, enkä ole utelias tietämään.” Kiinnostavampaa Einsteinin lausunnossa ei ole se mitä sanottiin vaan mitä jätettiin sanomatta. Vaikka Einstein myöntää, että ilmiö on todellinen, hän sanoo että hän ei halua tietää mitä he näkivät. Tämä on Einsteinilta vilpillistä. Milloin hän perääntyisi etsimästä ratkaisuja mysteereihin? Hänen vastauksensa oli selvästikin ”välttelyä”.
  • Myöskin vuonna 1952, kirjeessä päivämäärällä marraskuun 12., Einstein lyhyesti vastaa edesmenneelle ristiriitaiselle UFO-kirjailija Albert K. Benderille. Bender kysyi mitä Einstein oli mieltä lentävien lautasten ilmiöstä. Einstein kirjoitti takaisin, ”Hyvä herra: Koska minulla ei ole mitään kokemusta ja vain pinnallisesti tietoa aiheesta, en ole pahoillani siitä etten pysty vastaamaan pyyntöönne. Terveisin, Albert Einstein”
  • Ilmeisesti keskiviikkona heinäkuun 9. päivä 1947 Irish Times -sanomalehti kirjoitti: ”Yhdysvaltain sotaministeriö sanoi, että heillä ei ollut tietoa eilisiltaisesta New Mexicon ”lentävästä lautasesta” ja että he kysyivät asiaa Roswellista. Professori Einstein kertoi U.P.:n kirjeenvaihtajalle, että hänellä ’ei ollut minkäänlaista kommenttia’ antaa.”

Mielestäni me tiedämme nyt miksi suuri professori valitsi olla sanomatta tapauksesta yhtään mitään: hän oli siellä ja oli vannonut olevansa sanomatta mitään kenellekään.

  Artikkelin julkaissut UFO Explorations

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.