Kathleen Hicks siirtyy henkilökohtaisesti valvomaan AAROa

Apulaispuolustusministeri Kathleen Hicks siirtyi hiljattain henkilökohtaisesti valvomaan Pentagonin tunnistamattomien poikkeavien ilmiöiden (UAP) tutkintaryhmää, joka tunnetaan virallisesti nimellä All-domain Anomaly Resolution Office, kuten DefenseScoop on yksinomaan saanut tietää. Pian lanseerataan myös uusi verkkosivusto, jossa tapauksista voi ilmoittaa.

Hicks pitää nyt säännöllisiä, vähintään viikoittaisia kokouksia AAROn uuden johtajan Sean Kirkpatrickin kanssa, jonka hän on myös siirtänyt raportoimaan suoraan hänelle.

Pentagonin varapäällikkö ryhtyi toimiin viime kuun lopulla osittain nopeuttaakseen AARO:n kehittämistä ja käynnistämistä kongressin määräämällä julkisella verkkosivustolla, jolla organisaation odotetaan julkistavan salaamattomat työnsä ja havaintonsa sekä tarjoavan turvallisen mekanismin, jonka kautta käyttäjät voivat lähettää omia raporttejaan mahdollisista UAP:n noudattamatta jättämisistä.

Viime viikolla käydyissä erillisissä keskusteluissa Hicks ja Pentagonin tiedottaja Eric Pahon kertoivat DefenseScoopille uusista yksityiskohdista, jotka koskevat apulaissihteerin lähitulevaisuuden visiota AARO:sta — ja uuden verkkosivuston ja raportointimekanismin viimeisimmästä tilanteesta ennen puolustusministeriön torstaiksi odotettua virallista ilmoitusta.

“Uskon, että avoimuus on kriittinen osa AARO:n työtä, ja olen sitoutunut jakamaan AARO:n löydöt kongressin ja yleisön kanssa, mikä on sopusoinnussa velvollisuutemme kanssa suojella kriittisiä kansallisia puolustus- ja tiedusteluvalmiuksia”, Hicks sanoi DefenseScoopille.

apulaispuolustusministeri Kathleen Hicks
apulaispuolustusministeri Kathleen Hicks

Toiminta kulisseissa

Salaperäiset, näennäisesti selittämättömiltä tuntuvat lentävät esineet ovat jo pitkään hämmentäneet ihmisiä kaikkialla maailmassa. Niitä on vuosikymmeniä kutsuttu UFOiksi. Äskettäin Yhdysvaltain hallitus alkoi kuitenkin käyttää nimitystä ”UAP” kuvaamaan aluksia, jotka näyttävät olevan aluksia, jotka voivat matkustaa veden alla tai siirtyä avaruuden ja Maan ilmakehän tai muiden alueiden välillä.

Yhdysvaltain yleisön ja kongressin viimeisin kiinnostuksen ja painostuksen aalto alkoi todella kasvaa viimeisten noin viiden vuoden aikana vastauksena useisiin todennettuihin videoihin, joissa Yhdysvaltain sotilaslentäjät ovat olleet tekemisissä hämmentävien kohteiden kanssa usein keskeisten kansallisten turvallisuuden laitosten läheisyydessä.

Hicks perusti AARO:n virallisesti virallisella muistiolla viime vuonna sen jälkeen, kun lainsäätäjät olivat määränneet sen perustamisesta vuoden 2022 kansallisen puolustuksen valtuutuslaissa.

“UAP-tehtävä ei ole helppo, ja AARO:n tehtävänä on minimoida tekniset ja tiedusteluun liittyvät yllätykset synkronoimalla UAP-kohteiden tieteellinen, tiedustelutekninen ja operatiivinen havaitseminen, tunnistaminen, määrittäminen ja kansallisten turvallisuuskysymysten lieventäminen, ja sitä johtaa pieni, mutta kasvava tiimi”, Hicks selitti.

“AARO ei ole vielä täysin toimintakykyinen, ja odotan innolla, että AARO saavuttaa sen budjettikaudella 2024”, hän sanoi myös DefenseScoopille.

Täyttääkseen kongressin antamat ohjeet – ja sen virkaanastujaisjohtajan Sean Kirkpatrickin johdolla – AARO:n virkamiesten on levitettävä katsauksia organisaation laajenevasta UAP-tutkimusten ja havaintojen portfoliosta, jotka puolustusministeriön ja tiedusteluyhteisön henkilöstö luetteloi. Kirkpatrick todisti huhtikuussa senaatin puolustusvoimien alakomitean kuulemistilaisuudessa, että tuolloin AARO sukelsi syvälle yli 650 raportoituun tapaukseen.

Pian tämän tapahtuman jälkeen heinäkuussa edustajainhuoneen valvontavaliokunta järjesti UAP:den avoimuutta koskevan erillisen kuulemistilaisuuden, johon osallistui huomattavan paljon väkeä ja jossa kolme entistä Yhdysvaltain puolustusministeriön virkamiestä todisti valan alla, että heidän mielestään UAP:den toiminta on ”eksistentiaalinen uhka kansalliselle turvallisuudelle”. Kuulemisen aikana kaikki todistajat vihjasivat ja yksi heistä totesi räikeästi, että AARO ei ole täyttänyt velvollisuuttaan ottaa vakavasti yhteyttä mahdollisiin tarkkailijoihin ja että puolustusministeriö tarvitsee parempia raportointi- ja reagointimekanismeja.

Sekä Kirkpatrickin että ilmiantajien kuulemistilaisuuksissa esiin noussut näkyvä kiistakysymys liittyi siihen, että AARO on näennäisesti viivästyttänyt varainhoitovuoden 2023 NDAA-mandatoidun verkkosivuston ja UAP-raportointimekanismin toimittamista.

Lainsäädännössä asetettiin kesäkuu määräajaksi, johon mennessä viraston on toimitettava verkkoportaali.

Kirkpatrick kertoi lainsäätäjille huhtikuussa järjestetyssä uudelleenkäsittelykuulemisessa, että hänen ryhmänsä ”toimitti ensimmäisen version ennen joulua”, mutta hän odotti tuolloin vielä esimiesten lausuntoa.

Heinäkuun 26. päivänä järjestetyssä avoimuuskuulustelussa todistajat kehottivat lainsäätäjiä pitämään AAROa vastuullisena ja varmistamaan, että se on aikataulussaan toteuttamassa vaadittua raportointimekanismia, jonka avulla UAP-tarkkailijat voivat saada tietoja ja jakaa henkilökohtaisia tilejään puolustusministeriölle tiedottamista varten.

DefenseScoop tarkasteli aikajanaa epävirallisessa muistiossa, jossa väitetään kirjattavan kaikki tärkeät vaiheet, joita AARO oli aiemmin toteuttanut verkkosivuston kehittämiseen liittyen 31. heinäkuuta asti — samana päivänä, jolloin Hicks kutsui sidosryhmät koolle keskustelemaan AARO:n verkkosivustosta ja ohjasi virallisesti puolustusministeriön antamaan kyseiselle toimistolle kaiken hallinnollisen ja teknisen tuen, jota tarvitaan verkkoportaalin rakentamiseen ja lanseeraamiseen onnistuneesti.

Hicksille toimitettiin verkkosivuston materiaalit vasta heinäkuun lopulla, jolloin hän tuli mukaan ja otti henkilökohtaisesti vastuulleen hankkeen valvonnan, vahvisti DefenseScoop. Aikataulun mukaan AARO alkoi viime syksynä suunnitella ja käynnistää julkista verkkosivustoa ja raportointimekanismia teknisen neuvoa-antavan korkean tason ryhmänsä suosituksesta — ja ennakoiden vuoden 2023 NDAA:n vaatimusta.

Saman vuoden marraskuussa virasto toimitti paketin tiedustelusta ja turvallisuudesta vastaavalle puolustusministeri Ronald Moultrielle ja pyysi virallista hyväksyntää verkkosivuston ja toisen vaiheen turvallisen raportointimekanismin kehittämisen aloittamiselle. Aikataulussa todetaan, että ensimmäisen vaiheen raportointimekanismi on sähköpostiosoite, jota kongressin jäsenille puhuneet henkilöt käyttävät tällä hetkellä ilmoittaakseen tietoja AARO:lle.

Kolmas vaihe, jota ei ole vielä hyväksytty, on NDAA:n määräämä mekanismi, jonka avulla AARO saa yleisöltä raportteja.

Marraskuun 2022 ja huhtikuun 2023 välisenä aikana tämä toimitettu paketti liikkui vähintään joka toinen viikko I&S:n toimiston ja AARO:n välillä. Moultrien pyynnöstä AARO vastasi säännöllisesti kysymyksiin, teki muokkauksia ja koordinoi muistion uudelleen. Kirkpatrick piti myös useita henkilökohtaisia tapaamisia alivaltiosihteerin kanssa.

Toukokuussa — ei kauan sen jälkeen, kun Kirkpatrick oli todistanut, että saitti on tarkistettavana — Moultrie hyväksyi AARO:n henkilöstöpaketin, jolla virasto valtuutettiin antamaan kongressin jäsenille sähköpostiosoite, jota yksityishenkilöt voivat käyttää ottaakseen yhteyttä AAROon, ja koordinoimaan pakettia, jolla valtuutetaan verkkosivuston ja toisen vaiheen raportointimekanismin käynnistäminen.

Kolmannen vaiheen mekanismia koskevan päätöksen tekemistä lykättiin myöhempään ajankohtaan.

Moultrien hyväksynnän jälkeen AARO työskenteli tietotekniikka-alan alihankkijan kanssa prototyyppisivuston hiomiseksi aikataulun mukaisesti.

Samassa kuussa esikunta julkaisi myös erikseen GENADMIN-viestin ”Unidentified Anomalous Phenomena Reporting and Material Disposition”, jossa annetaan sotilasyksiköille ja komentajille ohjeita UAP-ilmoituksista ilmoittamisesta maailmanlaajuisesti vakiomuotoista raportointimallia käyttäen. Malli on seurausta työstä, jota AARO on tehnyt yhdessä sotilasjohtajien kanssa parantaakseen ja standardoidakseen raportointimenettelyjä kaikissa joukoissa sen perustamisesta lähtien.

Kaksi kuukautta sitten, 27. kesäkuuta, Kirkpatrickin ryhmä esitteli prototyyppisivuston yleiskatsauksen muun muassa puolustusministeriön tiedustelusta vastaavalle apulaispäälakimiehelle. Tuon tiedotustilaisuuden aikana tiedustelulakimiehet määrittelivät useita yksityisyyden suojaa ja asiakirjojen hallintaa koskevia vaatimuksia, jotka AAROn oli täytettävä ennen suojatun raportointimekanismin osan julkaisemista.

Tämän jälkeen AARO otti yhteyttä ministeriön sidosryhmiin näiden kysymysten käsittelemiseksi, mutta aikataulun mukaan henkilökunnalla oli haasteita saada lopullista ohjeistusta siitä, mitä yksityisyyden suojaa ja arkistonhallintaa koskevia toimia verkkosivuston lanseeraaminen edellytti.

Niinpä Hicks kutsui heidät kaikki koolle 31. heinäkuuta keskustelemaan AAROn verkkosivustosta ja lopulta vauhdittamaan sen luomista.

”Hänellä on kyky — ja hän käytti sitä — koota yhteen kaikki osaston huipputoimijat. Luulen, että hän huomasi, että tätä asiaa työstettiin työtasolla, mutta siihen ei kiinnitetty oikealla tasolla johtajien huomiota, ennen kuin hän todella tavallaan ajoi sen kotiin sanoakseen: ’Hei, te ihmiset pöydän ympärillä saatte tämän asian tapahtumaan'”, Pentagonin tiedottaja Pahon kertoi DefenseScoopille.

When asked why she went all-in on prioritizing AARO as an element under her purview, particularly now, Hicks told DefenseScoop: “The department takes UAP seriously because UAP are a potential national security threat. They also pose safety risks, and potentially endanger our personnel, our equipment and bases, and the security of our operations. DOD is focusing through AARO to better understand UAP, and improve our capabilities to detect, collect, analyze and eventually resolve UAP to prevent strategic surprise and protect our forces, our operations, and our nation.”

AAROn uudet sivut: https://www.aaro.mil

Torstaina Pentagonin odotetaan ilmoittavan, että AARO aikoo käynnistää tiedotussivustonsa, joka kokoaa yhteen yksityiskohtia sen käynnissä olevista operaatioista ja pyrkimyksistä ymmärtää UAP-raportteja.

Sivustolla on yleisölle helposti saatavilla olevaa, säännöllisesti päivitettyä tietoa AAROn toiminnasta. Kirkpatrickin kasvava tiimi julkaisee tietoja, valokuvia, videoita ja muuta mediaa UAP-tapauksista sitä mukaa, kun niiden turvaluokitus poistetaan ja ne hyväksytään julkaistaviksi.

Muuhun sisältöön kuuluvat raportointisuuntaukset ja ”usein kysytyt kysymykset” -osio sekä linkit virallisiin raportteihin, pöytäkirjoihin, lehdistötiedotteisiin ja muihin resursseihin, jotka AARO:n mielestä voivat olla yleisölle hyödyllisiä.

“Lähitulevaisuudessa verkkosivustolla on myös vuoden 2023 NDAA:n kohdan 1673 mukainen hyväksytty raportointimekanismi. AARO:n tarkoituksena on, että tämä verkkosivusto on keskitetty palvelupiste AARO:n ja UAP:den osalta, ja odotamme innolla, että verkkosivuston kehittämistä jatketaan, jotta AARO:n työ ja havainnot olisivat mahdollisimman avoimia,” Pahon kertoi DefenseScoopille.

Hän vahvisti, että AARO on laatinut monivaiheisen lähestymistavan valtuutetun turvallisen raportointimekanismin kehittämiseksi.

Suojattu resurssi on tarkoitus ottaa käyttöön tämän vuoden lokakuun lopulla. AARO ottaa aluksi vastaan vain sellaisten Yhdysvaltain hallituksen nykyisten tai entisten työntekijöiden, palveluksessa olevien tai urakoitsijoiden ilmoituksia, joilla on suoraa tietoa liittovaltion ohjelmista tai toimista vuodesta 1945 lähtien.

“AARO:n verkkosivuston kautta tapahtuvaan raporttien lähettämiseen liittyvää prosessia tarkistetaan parhaillaan sen varmistamiseksi, että voimme suojella sekä osallistujien yksityisyyttä että sivuston turvallisuutta. AARO ja ministeriö ovat tietoisia siitä, että myös suuri yleisö haluaa antaa UAP-raportteja, ja tämä mahdollisuus otetaan käyttöön verkkosivuston kehittämisen seuraavassa vaiheessa tulevina kuukausina”, Pahon huomautti.

Toimisto tekee tiivistä yhteistyötä ministeriön tietohallintopäällikön ja puolustusministeriön mediatoimiston kanssa ja niiden kautta varmistaakseen tämän portaalin ylläpidon.

“Vaikka kukaan ei voi taata, ettei verkkosivustolle voi murtautua, AARO on tehnyt yhteistyötä puolustusministeriön asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen, että tämä verkkosivusto täyttää korkeimmat hallituksen turvallisuusstandardit. AARO esimerkiksi testasi sivuston tarkasti haavoittuvuuksien varalta ja isännöi sitä .mil-verkkotunnuksella”, Pahon lisää.

Laajasti ottaen ministeriön virkamiehet ”myöntävät, että verkkosivuston ja raporttien keruun käynnistäminen on viivästynyt”, hän lisäsi. Hän kuitenkin korosti, että viivytykset ”johtuivat työstämme sen varmistamiseksi, että [ne noudattavat puolustusministeriön] turvallisuusstandardeja ja tietojen julkista julkaisemista koskevia standardeja, ja sen tarkistamiseksi, että verkkosivusto täyttää lakisääteiset, lainsäädännölliset ja tekniset standardit, jotka koskevat hallituksen virallisia verkkosivustoja.”

Tähänastisista haasteista ja byrokraattisista esteistä huolimatta Hicks kertoi DefenseScoopille, että hän ja muut puolustusministeriön johtajat ”luottavat prosessiin, jonka AARO ottaa käyttöön raporttien vastaanottamiseksi ja toimitettujen tietojen suojaamiseksi, sekä puolustusministeriön tietohallintopäällikön ponnisteluihin verkkosivuston eheyden varmistamiseksi.”

“Keskeistä näissä ponnisteluissa on AAROn työ sotilasyksiköiden ja koko puolustusministeriön organisaatioiden kanssa, mukaan lukien puolustusministeriön tietohallintojohtaja, jotta voidaan varmistaa, että arkaluonteisin työmme on turvallista ja että se tarjoaa ministeriölle jatkossakin teknologisen etulyöntiaseman, jota tarvitsemme konfliktien estämiseksi ja menestyksen varmistamiseksi”, apulaispuolustusministeri sanoi.

Hänen mielestään AARO on ottanut tänä vuonna ”merkittäviä askelia” rakentaakseen UAP:n avoimuuden ja luottamuksen ”amerikkalaiselle yleisölle, kongressin jäsenille sekä omalle puolustusministeriön ja tiedusteluyhteisön työntekijöille” — ja verkkosivuston julkistaminen on viimeisin osoitus tästä.

“AARO työskentelee myös UAP:itä koskevan raportoinnin standardoimiseksi ja leimautumisen poistamiseksi sekä nykyisiä ja historiallisia tapahtumia koskevien raporttien analysoimiseksi perusteellisesti. Meillä on vielä pitkä matka edessämme, mutta olen antanut AARO:lle tehtäväksi jatkaa aggressiivisesti toimia, jotta sen havainnot saataisiin mahdollisimman laajasti kongressin ja mahdollisuuksien mukaan myös yleisön saataville”, Hicks lisäsi.

Vastauksena kysymyksiin siitä, kuinka huolissaan hän on siitä, että jotkut näistä raportoiduista UAP-kohtaamisista voisivat olla Yhdysvaltojen vihollisen, kuten Kiinan tai Venäjän, omistamia kehittyneitä alustoja, Hicks sanoi, että puolustusministeriö ”on aina huolissaan mahdollisista uhista, joita vihollistemme käyttämä uusi kehittynyt teknologia aiheuttaa.”

“Siksi ministeriö suhtautuu UAP:hin vakavasti. Meidän on ymmärrettävä näitä UAP:itä, jotka käyttäytyvät tavalla, jota sensorit tai tarkkailijat eivät helposti ymmärrä, jotta voimme varmistaa, etteivät ne ole uhka kotimaallemme”, Hicks sanoi DefenseScoopille.

 

Artikkelin julkaissut DefenseScoop

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.