EU for UAP

Kiinasta San Marinoon — Tarina YK:n UFO-paljastuksen taustalla

Kirjoittanut Akam

Me olemme juuri todistamassa pienen San Marinon valtion historiallista esitystä YK:lle.

Miksi historiallista? San Marino voi pyytää, että YK:n alaisuuteen luotaisiin tasaisin väliajoin pidettävä UFO-konferenssi, jonka tehtävä olisi tutkia ilmiötä. Tämä toisi UFO-asian päivänpolttavaksi asiaksi muiden maailman ongelmien rinnalle, ilmastonmuutoksesta kansainväliseen aseistariisuntaan.

Tämä voi olla jo vanha uutinen monille teistä. Ehkäpä olet sitä mieltä, että sellainen peliliike olisi silmät sidottuina huitomista ja epäonnistunut.

Mutta tässä artikkelissa syvennymme aiheeseen. Tutkimme joitain yllättäviä yksityiskohtia, joiden perusteella voidaan sanoa, että kulisseissa tehdään merkittävää globaalia yhteistyötä.

Kaikki jäljet johtavat Kiinaan.

Made In China

Askel kohti globaalia UFO-paljastusta voisi saada aikaan uuden globaalin kansainvälisen yhteistyön aikakauden ja teknologisen edistyksen kultaisen ajan, kun valtiot liittyvät yhteen tutkimaan ja keräämään UFO-laitteita. Ja tämä voi kaikki lähteä käyntiin pienestä ja kauniista, mutta epätodennäköisestä San Marinon valtiosta.

YK:n positiivinen vastaus San Marinon ehdotukseen olisi historiallinen voitto maailmanrauhalle, teknologiselle yhteistyölle ja UFO-asian läpinäkyvyydelle, mitä niin moni on kaipaillut. Se tarkoittaisi myös, että San Marinosta tulisi UFOjen Geneva, niinkuin The Debrief ennusti.

Kaikki eivät ehkä tiedä, että tämänhetkinen UFO-paljastusprojekti on saanut alkunsa Kiinasta. Vuonna 2018 maailman kaikkein väkirikkain maa sai mahdollisuuden ryhtyä UFO-paljastuksen kärkimaaksi YK:ssa – tämä epäonnistui, ja tutkimme syitä sille kohta. Kuitenkin se laittoi homman pyörimään.

Kiinan sijaan valokeila voi nyt osua San Marinon piskuiseen valtioon ja sen 34 tuhanteen asukkaaseen.

Yllättävää kyllä, mikään valtamedia ei ole käsitellyt nykyisen aloitteen alkuperää, missä Kiina organisoi kaksi kansainvälistä UFO-konferenssia vuonna 2018: ensimmäinen oli Chongqinissa, Kiinassa ja toinen oli Moskovassa, Venäjällä.

Tämä Kiinan aloite oli alussa lupaava, mutta lopulta se tyrehtyi, ehkäpä COVID-19:n ja Yhdysvaltain kauppasodan takia.

Aloite on nyt tuotu esiin uudestaan, mutta ilman Kiinaa sen ruorissa.

YK:n perustamisen jälkeen on ollut useita aloitteita, joilla UFO-aihe legitimoitaisiin kansainvälisesti.

Kaikkein edistynein oli vuonna 1978, kun Eric Gairy, juuri perustetun Grenadan tasavallan pääministeri, ehdotti YK:lle, että luotaisiin YK:n johtama globaali toimikunta tutkimaan UFOjen alkuperää ja luonnetta. Idea itse asiassa otettiin vastaan hyvin YK:n yleiskokouksessa. Mutta vuonna 1979 Gairy hiilllostettiin pois vallasta sotilasvallankaappauksella ja Britannian valtio vastusti kovasti projektia.

Nykyinen aloite toivoo toistavansa tämän prosessin onnistuneesti.

Syyskuun Symposium ja Project Titan

San Marinon valtio on sponsoroinut UFO-symposiumeita 30 vuoden ajan. Ne on järjestetty ‘Centro Ufologico Nazionalen’ (CUN) kautta, joka on Italian suurin ufologinen organisaatio.

Vuoden 2021 symposium pidettiin juuri perustetun ‘International Coalition for Extra-terrestrial Researchin’ (ICER) läsnäollessa. ICER on 28 eri maan tutkijoiden ja akateemikkojen koalitio, joka on erikoistunut UFO-ilmiöön.

Symposium pidettiin syyskuun 11. ja 12. päivä 2021, ja sen aikana molemmat organisaatiot yhdessä esittelivät ‘Project Titanin’, suunnitelman joka johtaisi pysyvän YK:n alaisen rakenteen perustamiseen, joka pitäisi UFO-konferensseja San Marinossa.

Syyskuun 13. päivänä 2021, edustajat molemmista organisaatioista, CUN & ICER, virallisesti esittelivät Project Titanin San Marinon kulttuuriministerille ja San Marinon yliopistolle pyytäen valtiota esittelemään ehdotuksen YK:n pääsihteerille.

Pian me tulemme saamaan tietoomme päättääkö San Marino viedä eteenpäin Project Titania. Jos kyllä, ehdotusta tullaan tarkastelemaan ja siitä keskustellaan YK:ssa ennen sen lähettämistä yleiskokouksen äänestykseen.

Jos se menee läpi, YK sitten veisi asiaa eteenpäin ja perustaisi rakenteen kansainväliselle maailman UFO-konferenssille. Tähän mennessä, niinkuin Tim McMillan on kirjoittanut, ainoa valtio joka pitää UFOja ongelmana on Britannia, joka vastusteli aikaisempaakin YK:n UFO-aloitetta.

Mutta aikooko Britannia torpata sen liittolaisten aikeet, kuten USA:n ja Ranskan, jos ne aikovat viedä prosessia eteenpäin? Tuskin.

Jos San Marino aikoo viedä asiaa eteenpäin, asialla tuskin on montakaan estettä.

Mutta asiassa on muutakin, sillä UFO-paljastukselle saattaa löytyä laajalti tukea maailman kahdelta suurvallalta, Yhdysvalloilta (joka tällä hetkellä ajaa omaa paljastusprosessiaan) ja Kiinalta, joka on se mistä kaikki lähti liikkeelle.

ICERin kiinalainen alkuperä

Virallisesti ICER rekisteröitin 2021, mutta sen alkujuuret ulottuvat vuoteen 2018 kun perustajajäsenet vierailivat Kiinassa ja Venäjällä.

Ensimmäisessä vuoden 2018 konferenssissa Kiinan Chongqingissa oli kaksi jäsentä, Roberto Pinotti (CUN) ja Don Schmitt (amerikkalainen ufologi). Yhdeksän muuta jäsentä otti osaa toiseen konferenssiin Moskovassa.

Silloin organisaation nimi oli WCEC eli ‘World Coalition for Extra-terrestrial Contact’.

Maailmanlaajuisen UFO-tutkimusorganisaation perustamista ajava aloite tuli Jin Fanin johtamalta ryhmältä. Fan on Pekingin ilmailututkimuslaitoksen leivissä ja World China UFO Federationin johtaja, jolla on yli miljoona jäsentä, mikä tekee siitä maailman suurimman UFO-organisaation.

Chongqingin kongressi pidettiin nimellä ‘American Roswell UFO Exposition’ – mahdollisesti tarkoituksena oli peittää kongressin todelliset tavoitteet. Kesti neljä vuotta valmistella kongressia, ja rahoitusta sille saatiin Kiiinan viranomaisilta.

Don Schmitt, Roswell-asiantuntija (jota kiinalaiset pyysivät perustamaan Roswell-museon Kiinaan) sekä Roberto Pinotti saivat kutsun ottaa osaa kongressiin yhdessä kiinalaisten ja venäläisten viranomaisten ja kosmonauttien kanssa.

Kongressin järjesti World China UFO Federation, Dalian Research Society sekä Jiankejia Holographic Health Industry Co Ltd.

Avausseremoniaan otti osaa myös kuuluisia vieraita:

 • Dennis Antoine, Grenadan Kiinan suurlähettiläs
 • Anatolii Artsebarskii, venäläinen kosmonautti, joka lensi Soyuz 12 -mission avaruusasema Mirille
 • Huang Yi, Jiankejia Holographic Health Industry Co Ltd:n hallituksen puheenjohtaja

Chongqingin ja Sichuanin paikallishallintojen johtajat olivat myös läsnä, kuten oli myös amerikkalainen elokuvaohjaaja James Fox sekä Sun Xili, World China UFO Federationin johtaja.

Tilaisuudessa Roberto Pinottia ja Don Schmittia pyydettiin ottamaan yhteyttä muiden maiden nimekkäisiin tutkijoihin tavoitteena saada heidät tulemaan Moskovan toiseen konferenssiin.

Viiden Maanosan Foorumi, Moskova

Moskovan konferenssin nimi oli Viiden Maanosan Foorumi. Se pidettiin lokakuun 15.-17. päivinä 2018, Majestic Hotel Cosmosissa, vastapäätä Venäjän Avaruusmuseota.

Tapahtumaa rahoitti jälleen kerran Kiina. Venäjän ja Kiinan tiedeorganisaatiot promosivat sitä, mm. molempien maiden avaruustutkimusjärjestöt yhdessä valtionhallinnon, yritysten ja teollisuuden kanssa. Tämän tapahtuman järjestäminen oli World China UFO Federationin ja Kosmopoiskin yhteistyötä. Kosmopoisk on Venäjän UFO-tutkimusjärjestö.

1000 ihmistä otti osaa tapahtumaan, joista 200 oli Kiinan ja Venäjän avaruusohjelmissa mukana. Lisäksi tapahtumaan osallistui valtion viranomaisia Kiinasta ja Venäjältä.

Monia tunnettuja henkilöitä oli paikalla, joista jotkut olivat mukana myös aiemmassa Chongqin kongressissa. Venäläisiä oli mukana mm.:

 • Venäläinen kosmonautti Anatolii Artsebarskii, yhdessä muiden kosmonauttien kanssa
 • Moskovan kauppakamarin puheenjohtaja
 • Venäjän teknopuistojen liiton edustajia
 • Venäjän helikopteriteollisuuden edustajia
 • Eri alojen tieteentekijöitä.

Kiinalaisten joukossa oli Sun Xilin ja Jin Fanin lisäksi:

 • Chongqingin, Shifangin ja Hezen pormestarit
 • Sichuanin paikallishallinnon virkamiehiä
 • Huang Yi, Jiankejia Holographic Health Industry Co Ltd:n hallituksen puheenjohtaja
 • Song Yingdong, ilmailualan ja astronautiikan professori Nanjingista
 • Dennis Antoine, Grenadan tasavallan Kiinan suurlähettiläs
 • Teknostartuppeja, jotka saivat kutsun sillä silmällä, että he saisivat rahaa Kiinan valtiolta.

YK:n edustajia oli myös kuuleman mukaan läsnä (Tom Delonge väitti näin) molemmissa konferensseissa, jotka pidettiin Kiinassa ja Venäjällä.

Roberto Pinotti ja Don Schmitt kutsuivat paikalle tutkijoita kertomaan omista ideoistaan:

Gary Heseltine (Britannia), Andrea Pérez Simondini (Argentiina), AJ Gevaerd (Brasilia), Lachezar Filipov (Bulgaria), Antony Choy (Peru), Haktan Akdogan (Turkki), Gábor Tarcali (Unkari).

Tutkijat keskustelivat Jin Fanin kanssa.

He kirjoittivat sarjan sopimuksia, joista yhden mukaan organisaatio operoisi ‘yksi maa, yksi ääni’-periaatteella ja että kaikki edustajat allekirjoittaisivat valaehtoisen sitoumuksensa. Valassa sanottaisiin, että jokainen edustaja uskoo UFO/UAP-ilmiön olevan todellinen ja liittyvän Maan ulkopuoliseen älykkääseen elämään.

Kaikki vaikutti olevan radallaan. Kiinalaiset jopa sitoutuivat pitävänsä toisen ‘Viiden Maanosan Foorumin’ Kiinassa seuraavana vuonna, toukokuussa 2019. Konferenssista tulisi vuosittainen.

Tämän Foorumin päämajaksi suunniteltiin Hezen kaupunkiin rakennettavaa rakennusta, joka on Kiinan ensimmäisen naisen, Peng Liyuanin kotikunta.

Aloitetta rahoittaisi kiinalaiset. Tutkijat sopivat, että Jin Fanista tulisi puheenjohtaja, Roberto Pinottista varapuheenjohtaja, AJ Gevaerdista Etelä-Amerikan johtaja ja Don Schmittista Pohjois-Amerikan johtaja.

Läsnä olleet tutkijat sitoutuivat rekrytoimaan uusia edustajia saadakseen mukana olevien maiden lukumäärän 30:n, ja nämä kaikki olisivat mukana seuraavassa kokouksessa. Tavoitteena oli luoda ja ehdottaa YK:lle kansainvälistä UFO-tutkimusprojektia.

YK:n tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO mainittiin erityisesti. Tämä on potentiaalisesti merkittävää, sillä UNESCOn tehtävä on edistää maailmanrauhaa ja turvallisuutta kansainvälisellä yhteistyöllä koulutuksen, taiteen, tieteen ja kulttuurin aloilla.

Tämä resonoi AATIP-johtaja Lue Elizondon viestiin siitä, että UFO-asia tulisi tuomaan kaikki kansat yhteen ja saisi aikaan uuden teknologisen edistyksen aikakauden.

Kiina vetäytyy

Tutkijat pitivät kiinni sitoumuksestaan, ja yli 30 tutkijaa saatiin mukaan.

Seuraavasta kongressista tulisi ratkaiseva. YK:lle esitettäisiin muodollinen pyyntö Hezessä toukokuussa 2019. Kuitenkin kiinalaiset järjestäjät viivästyttivät tätä monen monta kertaa.

Viimeisin ehdotettu päivämäärä oli helmikuu 2020, mutta sitten ei asiasta enää kuulunut mitään. Vaikutti siltä, että kiinalaiset olivat vetäytyneet. Tutkijat spekuloivat, että tämä johtui taloudellisista jännitteistä Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä, sekä COVID-pandemiasta.

Mutta syksyllä 2019 (aiempien viivästyttämisten jälkeen) yhteen kerääntyneet tutkijat olivat jo päättäneet jatkaa aloitetta ilman kiinalaisia.

Pandemian keskellä koalitio piti useita kokouksia verkossa ja jatkoi työtään.

Näistä verkkotapaamisista syntyi International Coalition for Extraterrestrial Research, eli ICER. Ryhmälle luotiin verkkosivu ja edustajia rekrytoitiin.

Vuonna 2021 kasattiin yhteen dokumentteja, ‘Aloituspakkaus’, jokaisen edustetun maan hyväksi. Dokumenteissa oli mukana mm. 60 UFO-havaintotapauksen kronologinen aikalinja aina vuodesta 1942 eteenpäin.

ICER kirjelmöi keskeisille sidosryhmille jokaisesta edustetusta maasta, mm. Valtionpäämiehille, korkeille asevoimain upseereille, ilmailualan ammattilaisille ja yliopistojen professoreille ja selitti UFO-paljastusprosessia, joka Yhdysvalloissa on käynnissä.

ICERin virallinen toiminnan käynnistäminen tapahtui toukokuun 25. päivä 2021. Se rekisteröitiin toukokuun 27. päivä 2021 Portugaliin yhdistykseksi.

ICERin tehtävä on samanlainen kuin aiemmin kiinalaisilla oli:

 • Kerätä maailmanlaajuisesti UFO-dataa
 • Informoida kaikkia yhteiskunnan kerrostumia globaalisti UFO-todellisuudesta
 • Ottaa aihe puheeksi kansainvälisissä organisaatioissa, kuten YK:ssa.

ICER haluaa myös valmistautua rauhanomaiseen kontaktiin ei-ihmisälyjen kanssa. ICER on myös päättänyt ryhtyä tieteellisesti tutkimaan UFO-aihetta.

Salainen kansainvälinen yhteistyö?

Lokakuussa 2018 CUN tapasi Lue Elizondon ja Tom Delongen Roomassa. Läsnä CUN:sta oli Roberto Pinotti, joka otti osaa molempiin tapaamisiin, joita kiinalaiset olivat järjestäneet.

Koska Kiinan projekti epäonnistui, ICERin jäsenet (Pinotti mukaanlukien) ovat olleet toistuvassa yhteydessä Elizondon kanssa, joka on UFO-paljastuksen keulahahmo Yhdysvalloissa.

Huolimatta Kiinan epäonnistumisesta edetä suunnitelmien mukaan, epäilemättä Kiinan toimet loivat perustuksen jolla me nyt seisomme, kun San Marino aikoo mahdollisesti esittää asiansa YK:lle.

Itse asiassa, Elizondo viittasi Viiden Maanosan Foorumiin yhtenä suurista saavutuksista nykyisessä paljastusprosessissa.

Elizondo ohjeistaa useita ICERin edustajia, ja rohkaisee heitä valitsemaan parhaat dokumentoidut UFO-tapaukset, jotta he voivat esittää asiansa optimaalisella tavalla tieteentekijöille ja viranomaisille.

Yhteistyössä Yhdysvaltain viranomaisten kanssa Elizondo voi kehitellä dialogia ja yhteistyötä eri valtioiden, tieteentekijöiden ja teknologiaorganisaatioiden kanssa. Tämä voi auttaa erilaisten anomusten ja julkistamisten kanssa ja auttaa tutkimuksessa ja tietoisuuden kasvattamisessa asiasta.

Kiinalaisten aloite oli mielenkiintoinen. Voi vain pohtia oliko kulisseissa jonkinlaista kansainvälistä yhteistyötä. Voidaan olettaa, että Venäjä oli mukana, kun ottaa huomioon sen että konferenssi pidettiin Moskovassa.

On kuulunut huhuja hiljaisesta paljastuksesta kuuden maan kesken: Yhdysvallat, Kiina, Venäjä, Italia, San Marino, Vatikaani ja lisäksi YK:n viranomaiset.

Voi myös pohtia oliko kulisseissa jotain erimielisyyksiä asiassa, mikä johti Kiinan vetäytymiseen – Kiina on kadonnut skenestä ja ei ole julkisesti mukana nykyisissä aloitteissa, joita ICER vetää.

Toivotaan, että Kiinan puuttuminen projektista ei heikennä San Marinon ehdotuksen hyväksytyksitulon todennäköisyyttä (jos ehdotus jätetään).

Kuitenkin, jos homma menee mönkään, perustettaisiin uusi kansainvälinen UFO-aiheeseen keskittynyt organisaatio. Tätä myös Elizondo on aiemmin ehdottanut.

Voiko UFO-paljastus saada aikaan uuden kansainvälisen yhteistyön aikakauden?

YK on saanut briiffausta UFO-asiassa vuosikymmenet.

Mutta eikö YK:n tulisi aktiivisesti rohkaista eri maita tekemään yhteistyötä niin, että salailu loppuisi? Loppujenlopuksi tämä voisi saada aikaan ennennäkemättömän globaalin yhteistyön, joka voisi tuoda meille uuden rauhan ja henkeäsalpaavan teknologisten läpimurtojen kultaisen ajan.

Paljastus vaikuttaa koko maailmaan ja se tulee hoitaa kansainvälisellä organisaatiolla, joka voi promota dialogia, yhteistyötä ja rauhaa.

Vuosikymmenten salaisuuksien paljastamiset voivat saada aikaan geopoliittisia jännitteitä salailun laajuudesta johtuen.

Missä me olisimme nyt jos paljastus olisi tapahtunut aiemmin? Ehkäpä meillä olisi uusia teknologioita, joita on saatu UFOja tutkimalla, erityisesti maahansyöksyneistä romuista.

Menneisyyden taakseen jättämällä nykytila on rohkaiseva. Kuuden johtavan valtion kesken esiintyy selviä faktioita, jotka haluavat nähdä UFO-paljastuksen tapahtuvan. Kulisseissa nykypäivän edistystä on saatettu koordinoida sellaisten faktioiden kesken.

Viiden Maanosan Foorumi, jonka Kiina ja Venäjä ovat järjestäneet (ja huhuja on myös Yhdysvaltain ja muiden valtioiden hiljaisesta tuesta), tullaan muistamaan sellaisen historiallisen tapahtuman alkuunpanijana.

Foorumi on raivannut potentiaalisen polun yhteistyöhön perustuvalle, kansainväliselle, siviilitahojen suorittamalle ja läpinäkyvälle tieteelliselle ja teknologiselle tutkimukselle, joka voi muuttaa maailmamme ikuisesti.

Tämä voi huomattavasti vähentää sotavoimien välisiä jännitteitä maissa, jotka ovat mukana sellaisessa tutkimuksessa. Voitaisiin sanoa, että tämä on naiivi ideaali kun ottaa huomioon suurvaltojen väliset suhteet. Kuitenkin, tämä on Elizondon kanta (joka on tunnettu pragmatisti), joka saattaa ymmärtää käynnissä olevia projekteja.

Elizondo on myös puhunut tulevaisuuden maailmasta, jossa ei ole valtioiden välisiä rajoja. Lue Elizondon sanat, ja kuvittele mitä hän saattaisi vihjailla. Alla oleva transkriptio on Elizondon tuoreesta haastattelusta The Debriefin Chrissy Newtonin kanssa:

Transkriptio tarkalleen kohdasta 10:20 and 13:30
Transkriptio tarkalleen kohdasta 10:20 and 13:30

Mielestäni Elizondon sanat eivät kuvaa toivetta, vaan reaalista Kiinan, Venäjän ja muiden valtioiden projektia. Uskon myös, että paljastus- ja yhteistyömyönteisiä faktioita löytyy monien valtioiden hallituksista, jotka kasvavat yhä vain voimakkaimmiksi.

Muistetaan, että Elizondo on erittäin tarkka sanojensa kansa ja jakelee kultamunia jokaisessa haastattelussa. Kaikki hänen sanojensa mukaan on tarkkaan harkittua – ei ole sattumia.

Vaikka uskon kansainväliseen yhteistyöhön, ei ole varmaa että jokainen maa suostuu kertomaan omat tietonsa ja jakamaan valtaansa. Esimerkiksi, me tiedämme Tim MacMillanin kertomana, että Britannia ei välttämättä halua puhua tästä asiasta.

Kulisseissa valtiot saattavat päättää siitä jääkö ihmiskunta hajaantuneeseen tilaan vai yhdentyykö se paljastusasian taakse huomispäivän maailmaa varten.

Me olemme tienhaarassa, ja ei vaadita kauhean hienostunutta analyysia nähdäkseen, että rauhanomaista demokraattista keinoa salaisten armeijoiden keskinäisiin kilpailuihin UFO-teknologiasta ei löydy.

Vaarassa oleva valta-asema ja teknologian mahdollistamien aseiden vaarat ovat liian suuret. Nykyinen globaali turvallisuutemme on jo särkyvä, ja tulevat konfliktit saattavat olla ydinasekonflikteja, mikä vaarantaisi koko ihmiskunnan selviämisen.

Salailu kertoo miten rikkinäinen oma sivilisaatiomme on. Me olemme ekologisen tuhon partaalla, ja tämä kaikki johtuu siitä, että kilpailua on korostettu ihmiskunnan säilyttämistäkin tärkeämpänä.

Salainen tiede on avointa tiedettä paljon pidemmällä. Se on iso juttu, erityisesti aikana jolloin rikkaiden ja köyhien välinen juopa on suuri, ja koska me olemme ilmastokriisin keskellä.

Näiden suurten haasteiden kohtaaminen vaatii läpinäkyvyyttä, rehellisyyttä ja yhteistyötä. Tällä hetkellä suurvallat ovat hajallaan ja piilottelevat näkymättömässä labyrintissa.

Tämän häiritsevän tilanteen korjaamiseksi tarvitaan globaalia yhteistyötä sekä vihollisten että ystävien kesken. Elizondo kuvaa miten tämä voi olla win-win -tilanne kaikille mukana oleville valtioille, mikäli se hoidetaan asianmukaisesti.

Huomaa miten Elizondo puhuu UFO-tutkimuksesta, että kohta se kykenee tarjoamaan tuloksia teollisuudessa. Elizondo harkitsee sanojaan huolella. Uskon itse häntä. Ja jos asia on näin, se voi olla yksi syy sille miksi paljastusprosessia viedään eteenpäin.

Tietoisina muiden älyjen läsnäolosta planeetallamme, meidän tulee liittyä yhteen jotta voisimme paremmin ymmärtää niitä, jotta voisimme parmmin suojella itseämme potentiaalisilta negatiivisilta aspekteilta, ja lopulta tehdä yhteistyötä joidenkin niiden kanssa.

Mutta ehkäpä “ne” ovat jo vaikuttamassa omiin hallituksiimme tässä historiallisessa prosessissa.

 

Artikkelin julkaissut Liberation Times

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.