Minkä turvaluokituksen puolustusministeriö antaa UAP:lle?

kirjoittanut Keith Basterfield

Christian Lambright

Blogin lukijat saattavat muistaa, että vuonna 2019 amerikkalaistutkija Christian Lambright lähetti FOIA-tietopyynnön laivaston tiedustelupalvelulle (Office of Naval Intelligence, ONI) pyytäen dokumentteja liittyen vuoden 2004 Nimitzin tapaukseen. Myöhemmin samana vuonna Christian sai vastauksen ONIlta, jossa luki

”Me olemme löytäneet tiettyjä briiffausluentokalvoja, jotka on luokiteltu HUIPPUSALAISEKSI… Me olemme myös selvittäneet, että ONIlla on hallussaan video, joka on luokiteltu SALAISEKSI, ja että ONI ei ole videon alkuperäinen luokittelija. ONI on välittänyt pyynnön eteenpäin laivaston ilmakomennolle, joka määrittää tämän julkaistavuuden…”

Ainakin liittyen vuoden 2004 Nimitzin tapaukseen, tietyt luentokalvot on luokiteltu HUIPPUSALAISEKSI ja eräs video SALAISEKSI. Alla on kuvia ONIn vastauskirjeestä.

 

 

Materiaalin luokituksen poisto

27. huhtikuuta 2020 DoD julkaisi kolme videota, eli siis jo nyt tunnetut FLIR, Gimbal and Go Fast. Puolustusministeriön julkaisutiedotteessa luki:

”Puolustusministeriö on antanut luvan julkaista kolme laivaston videota, joista yksi on kuvattu marraskuussa 2004 ja kaksi muuta tammikuussa 2015. Julkaistut videot löytyvät laivaston ilmakomennon FOIA-vastausten sivulta (Naval Air Systems Command FOIA Reading Room).”

Kommentti

Jotta kolme videota voitaisiin julkaista, puolustusministeriön on ollut pakko tarkastella aiempaa turvallisuusluokitusjärjestelmää ja poistaa luokitus sen perusteella. Huomaa, että OCA on laivaston ilmakomento, sama paikka jonka laivasto mainitsi vuoden 2019 ONI-lausunnossa, jossa sanottiin että se oli määrittänyt videon luokituksen olevan SALAINEN. Voisiko olla, että tämä SALAINEN video on itse asiassa joku kolmesta videosta, FLIR, Gimbal tai Go Fast? Vai onko tämä jokin uusi laivaston video?

Marc Cecottin tutkimukset

13. maaliskuuta 2021 julkaistussa blogikirjoituksessa ranskalaistutkija Marc Cecotti paljasti yksityiskohtia puolustusministeriön sisäisistä sähköposteista koskien UAP-tietopyyntöä.

Eräässä sähköpostissa päivämäärällä 10.7.2020 laivaston strategiatoimari Joseph Gradisher kirjoittaa turvallisuusprioriteeteista vastaavalle (COMNAVSAFECEN):

”Lisäksi nyt löytyy turvallisuusluokitusopas (luokiteltu SALAISEKSI), joka käsittelee UAP-asiaa ja mistä voidaan ja ei voida puhua julkisesti.”

Mikä on turvallisuusluokitusopas?

Löysin internetistä PDF-dokumentin  ”Security Classification Guidance, Student Guide”, joka on kurssi joka on suunniteltu niille joiden tulee kirjoittaa tai tietää näistä oppaista. Lainaan tiettyjä kohtia dokumentista.

”Kun alkuperäinen luokittelijataho (Original Classification Authority, OCA) määrittää, että informaatiolle tulee antaa turvaluokitus, hänen tulee määrittä samalla turvaluokitusopastus joka kommunikoidaan muille.”

”Selkeän ja tarkan turvaluokitusopastuksen kehittäminen on tärkeää, koska se varmistaa että kaikki informaation käsittelijät kohtelevat informaatiota yhdenmukaisesti ja suojaavat sitä sen asianmukaisesti.”

”Turvaluokitusopastus on mikä tahansa ohjeistus, joka esittää järjestelmän, ohjelman, mission tai projektin.”

Dokumentit joita voit lukea

Yhdysvaltain puolustusministeriöllä on ohjeistus numero 5200.01”Puolustusministeriön informaation suojausohjelma ja osastoidun arkaluonteisen informaation suojaus” eli SCI, jossa on yleinen viitekehys ja vastuus kansallisen politiikan toimeenpanijoille turvaluokitellun kansallisen turvallisuusinformaation käsittelystä.

Manuaalissa 5200.01 volyymeissa yhdestä kolmeen ”Puolustusministeriön informaatiosuojausohjelma” esitellään.

Manuaalissa 5200.45 ”Ohjeet turvaluokitusohjeiden luomiseksi” antaa yksityiskohtaiset ohjeet miten kehittää turvaluokitusohjeistus.

Lainaus Opiskelijan oppaasta

”Alkuperäinen luokittelupäätös kommunikoidaan turvaluokitusopastuksen (SCG) avulla. SCG käsittelee luokittelun kohteen, annetun luokan, syyn luokitukselle sekä ohjeet luokituksen poistolle.”

SCGstä puhuttaessa todetaan:

”Käytettävyyden maksimoimiseksi suurimmalle määrälle henkilöitä, itse opas tulisi olla jaossa ilman luokitusta… Joillekin ohjelmille, kuitenkin, opas on tarpeen olla turvaluokiteltu…”

Kommentti

Gradisherin sähköpostissa päivämäärällä 10.7.2020 Jeffrey Jonesille lukee ”…nyt löytyy turvallisuusluokitusopas (luokiteltu SALAISEKSI)…” Näin vaikuttaisi siltä, että tämä tietty SCG on turvaluokiteltu, ja vieläpä SALAISEKSI.

The Black Vault

The Black Vaultin artikkelissa päivämäärällä 13. maaliskuuta 2021, koskien tätä UAP SCG:a, John Greenewald kirjoitti:

”Toinen suuri paljastus sähköpostista on, että he myönsivät että ”Turvallisuusluokitusoppaan” eli SCG:n olevan olemassa UAP-aiheelle. Black Vault jätti FOIA-tietopyynnön juurikin tästä dokumentista tammikuussa 2021, ja pyynnöt ovat edelleen avoimia sekä laivastolla että OSD:lla.”

Olent tietoinen ainakin yhdestä toisesta tutkijasta, hän ei ole amerikkalainen, joka on jättänyt FOIA-tietopyynnön SCG:a koskien.

Me jäämme odottamaan FOIA-tietopyynnön vastauksia.

Päivitys: 24. joulukuuta 2021

John Greenewald kertoi saaneensa vastauksen. Lue tästä lisää.

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.