Nainen Marsin pinnalla

 

Internetin kehittymisen myötä salaliittoteoreetikkojen yhteisö on kasvanut kiihtyvää tahtia. Nämä teoreetikot kykenevät käymään läpi tuhansia julkisesti saatavilla olevia valokuvia NASAn arkistoista, toiveenaan löytää todisteita Maapallon ulkopuolisesta elämästä tai jotain viitteitä hallituksen epäilyttävästä toiminnasta. Joillain on paranoidissa kuplassaan teoria jolle he etsivät todisteita, toiset taas ovat yksinkertaisesti pakkomielteisiä Maapallon ulkopuolisen elämän löytämisen suhteen.

Hyvä esimerkki on tämä ”Marsilainen nainen”, tarina joka ilmestyi vuonna 2015. Ihmiset jakoivat kuvaa jonka Mars Curiosity -mönkijä oli ottanut, missä näkyy jonkun mielestä avaruusolentonainen Marsissa. Kuten voit kuvitella, valokuva on äärimmäisen epätarkka. Monet ihmiset vertasivat kuvan ihmishahmon näkemistä pilvissä kuvioiden näkemiseen: mielikuvituksen tuotteeksi eikä miksikään muuksi. Toiset menivät niin pitkälle että he väittivät, että kuvassa oleva kivi on avaruusolennon ”talo”.

CNET kirjoitti tarinasta eikä voinut saada selitystä NASAlta, muuta kuin että kyseessä on todennäköisesti ihmisten vilkas mielikuvitus. Kuitenkin vaikka he eivät koskaan saaneet kuulla mitään NASAlta, CNETin porukat analysoivat kuvan ja muita samanlaisia Curiosiltylta. He huomauttivat, että perustuen mönkijän skaalaan, jos ”nainen” olisi avaruusolento, hän olisi todella pienikokoinen.

 

Artikkelin julkaissut Listverse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.