ODNIn puuttuvan UAP-raportin omituinen mysteeri

kirjoittanut Micah Hanks

Sarjassaan toista raporttia Pentagonin käynnissä olevista tunnistamattomien ilmailmiöiden arvioinneista odotettiin julkaistavaksi lokakuun lopulla. Vuoden 2022 National Defense Authorization Act (NDAA) määräsi, että raportti tulisi toimittaa kongressille lokakuun 31. päivään mennessä, jota seuraisi sitten kansalle tarkoitettu julkinen versio raportista.

UAP report

“Kansallisen tiedustelun johtaja Avril Hainesilla on maanantaihin asti aikaa esittää kongressille ensimmäinen vuosittainen julkinen päivitys tunnistamattomista ilmailmiöistä”, ABC News raportoi, lisäten että tulevan raportin odotettiin kertovan yksityiskohtia “kaikista uusista UAP-tapauksista viimeisen vuoden aikana sekä kaikista aiemmin raportoimattomista tapauksista.”

Halloween tuli ja meni, mutta oli selvää että uutta raporttia ei kuulu ei näy, ja että se tulisi olemaan myöhässä. ODNIn verkkosivut ovat saaneet varmasti paljon liikennettä UAP-bongareiden pitäessä silmällä sivuston uutishuonesivua, jonne ODNIn raporteista ja julkaisuista ilmoitetaan. Huolimatta useista F5:n painalluksista, sivu ei koskaan päivittynyt ilmoituksella raportin julkaisusta.

Nyt useita viikkoja odotetun deadlinen jälkeen, me edelleenkin odottelemme… ja perustuen tilanteen viimeisimpiin arvioihin, vaikuttaa siltä että UAP-raportti ei ole päätynyt vielä edes kongressin luettavaksi.

Unidentified Aerial Phenomena
Kuvakaappaus laivaston F/A-18 pilottien vuonna 2015 kuvaamasta oletetusta UAP:sta (kuva: The Department of Defense)

Pentagon ilmoittaa itsestään

Marraskuun alussa The Debrief kysyi Pentagonilta tilannepäivitystä puuttuvaan UAP-raporttiin, ja sai Pentagonin viestintähenkilö Sue Gough’lta vastaukseksi, että DOD ei kommentoi raporttia ennen sen toimittamista kongressille. Tuolloin se oli ensimmäinen suora viittaus — yhtään missään — siitä että raporttia ei oltu toimitettu edes kongressille vielä.

Gough esitti seuraavaa infoa DODin UAP-kannoista:

“UAP-raportteja ei suurinta osaa selitä mikään yksittäinen tekijä. Me keräämme niin paljon dataa kuin pystymme, seuraamme dataa minne se johtaa, ja kerromme löydöksistämme milloin mahdollista. Me emme kiirehdi analyyseissämme johtopäätöksiä. Monissa tapauksissa havaitut ilmiöt ovat turvaluokiteltu ‘tunnistamattomiksi’ yksinkertaisesti siksi, koska sensorit eivät kyenneet keräämään tarpeeksi informaatiota positiivisen attribuution tekemiseksi. Me työskentelemme näiden puutteiden korjaamiseksi tulevaisuudessa ja varmistaaksemme, että meillä on riittävästi dataa analyysia varten.

“DoD ottaa kansan intressin UAP-ilmiöihin vakavissaan”, Gough toteaa, “ja se on sitoutunut avoimuuden ja tilivelvollisuuden periaatteisiin Amerikan kansalle, mitkä se joutuu tasapainottamaan suojellakseen arkaluonteisia tietoja, tietolähteitä ja menetelmiä.”

Pentagonin lausunnon seurantaa varten tavoittelin myös ODNIn toimistoa, mutta ODNIn viestintähenkilö sanoi, että heillä ei ollut tällä hetkellä mitään lisättävää.

Mikä on raportin status?

Kirjeessä The Black Vaultin John Greenewaldille marraskuun 14. päivä ODNI jälleen kerran vahvisti, että raporttia ei edelleenkään oltu toimitettu kongressille. Sitten marraskuun 22. päivänä Pentagonin varalehdistösihteeri Sabrina Singh piti lehdistötilaisuuden samalla kun Patrick S. Ryder, DoD:n lehdistösihteeri matkasi Kamputseassa. Briiffauksessa Nextgovin puolustusteknologiakirjeenvaihtaja Brandi Vincent kysyi Singhilta ODNIn UAP-raportista.

“Haluan vain kuulumiset tälle”, Vincent sanoi. “Vuoden 2022 NDAA vaati raportteja Pentagonilta tunnistamattomista ilmailmiöistä lokakuun 31. päivälle tätä vuotta, ja siitä sitten aina vuosittain vuoteen 2026 asti, jotka toimitetaan kongressin valiokunnille. Onko teillä päivitystä meille raportista? Milloin saamme nähdä julkisen version… onko mitään?”

Sabrina Singh
Pentagonin varalehdistösihteeri Sabrina Singh puhuu Pentagonissa (Credit: DOD).

“Minulla ei ole päivitystä raporttiin”, Singh sanoi Vincentille. “Uskon, että se on edelleen ODNIlla tarkistettavana. Ennen kuin saamme sen ulos, en kykene… kykene…. minulla ei ole mitään sanottavaa sinulle juuri nyt.”

“Sinun tietojesi mukaan sitä ei ole toimitettu valiokunnille?”, Vincent kysyi.

“Minun tietojeni mukaan, mutta sinun pitäisi kysyä noilta valiokunnilta”, Singh vastasi.

Singhin lausuntoihin perustuen kaikki viitteet sanovat nyt, että UAP-raportti edelleen on toimittamatta kongressille. Mikä kestää?

Marraskuun 14. päivän kirjeessä Greenewaldille Gregory Koch, ODNIn FOIA-henkilö ODNIn tiedonhallintatoimistolla sanoi, että “me odotamme loppuraporttia toimitettavaksi näillä näppäimillä”, vaikka asia ei ole edelleenkään liikkunut juurikaan mihinkään.

Selvästi kiitospäivän juhlinta on todennäköisesti avittanut sitä, että raportti ei ole edistynyt; ei ole selvää tuleeko kongressi saamaan turvaluokitellun version milloin. Joten vaikka uutta tietoa valtion käynnissä olevista UAP-arvioinneista ei tule olemaan perheen kanssa käytäviin pöytäkeskusteluihin kiitospäiväjuhliin, tuurilla raportti saattaa päätyä sukanvarteen joulun juhlintaan…. jos siis olemme tarpeeksi onnekkaita näkemään ODNIlta yhtään mitään ennen joulua.

 

Artikkelin julkaissut thedebrief.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.