Helikopterijoukkue löysi metallisen monoliitin erämaasta

Helikopterijoukkue löysi Utahin erämaasta omituisen metallimonoliitin, josta paikalliset viranomaiset hämmentyivät.

Luontoviranomaiset havaitsivet ”epätavallisen” esineen laskiessaan lampaita kaukaisen utahilaisen kaakkoisalueen yli lentäessään.

Heidän mukaansa rakenne oli pystytetty maahan punakallioon.

Mitään viitteitä ei ollut siitä kuka monoliitin oli pystyttänyt. Monoliitti oli arviolta 10-12 jalkaa (3.6 metriä) korkea.

Haastattelussa paikallisen uutiskanava KSLTV:n kanssa helikopterin pilotti Bret Hutchins sanoi, ”Se on ollut omituisinta mitä olen kaikkina lentovuosinani kohdannut.”

Wildlife officials walking away from the monolithkuva: Utah Department of Public Safety

 

Hutchings sanoi, että biologi, joka oli laskenut sarven lampaita helikopterista, oli bongannut rakenteen ensimmäisenä taivaalta.

”Hän oli että ’Hei, hei, hei, käännä ympäri, käännä ympäri!’ Ja minä kysyin ’Mitä?’ ja hän sanoi, ’Tuolla on joku juttu — meidän on mentävä katsomaan!”, Hutchins sanoi.

A wildlife official stands by the monolithkuva: Utah Department of Public Safety

 

Hutchings spekuloi, että monoliitin on sanetanut ”joku new wave -artisti” tai 2001: Avaruusseikkalun, Stanley Kubrickin ohjaaman elokuvan vuodelta 1968, fani.

Elokuvassa näkymätön avaruusolentojen laji oli pystyttänyt monoliitin. Käsikirjoitus perustuu Arthur C. Clarken romaaniin.

A picture of big horn sheepkuva: Utah Department of Public Safety

 

Utah Department of Public Safety Aero Bureau julkisti kuvat neliskulmaisesta metalliesineestä uutisissa viime viikolla.

Sen mukaan viranomaiset määrittäisivät mikäli ”heidän tarvitsee tutkia lisää.”

”Ei ole laillista pystyttää rakennuksia tai taidetta ilman lupaa liittovaltion maille, aivan sama miltä planeetalta olet kotoisin”, virasto sanoi.

Virasto ei ole paljastanut monoliitin tarkkaa sijaintia, sillä he pelkäävät että asiasta kiinnostuneet yrittäisivät etsiä sitä  ja ”eksyä”. Viranomaisten laskemat lampaat elävät luonnonvaraisina ympäri Utahia, missä maasto on karua.

A map showing where Utah is in the US

Kukaan ei ole tähän mennessä esittänyt olevansa vastuussa monoliitin pystyttämisestä.

Utahin tievartiosto etsi vastauksia kysymyksiinsä sosiaalisesta mediasta ja kirjoitti postauksen Instagramiin: ”Kysyvä mieli haluaa tietää mikä hitto tämä on? Tietääkö kukaan?”

Useimmat olettivat sen olevan veistäjän jättämä veistos, ja jotkut sanoivat sen muistuttavan edesmenneen minimalisti John McCrackenin kädenjälkeä.

Mutta toiset tarjosivat kosmisia selityksiä, ilmeisesti laskien leikkiä.

Artikkelin julkaissut BBC News

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.